Mircea Scăunașu a fost numit director general al Philip Morris România

Mircea Scăunașu a fost numit director general al Philip Morris România
Publicat: 13/02/2023, 14:23

Philip Morris International l-a numit pe Mircea Scăunașu în funcția de director general pentru România. La 1 martie 2023, acesta va prelua mandatul de la Daniel Cuevas, care a condus compania în ultimii doi ani și a fost numit director general al Philip Morris Italia, cea mai mare piață de produse fără fum a PMI din Europa*, cu peste 3 milioane de utilizatori.

În calitatea sa de director general, Daniel Cuevas a contribuit semnificativ la creșterea și poziționarea companiei ca partener important și responsabil al economiei românești și unul dintre principalii contribuitori la bugetul României. Mai mult, în timpul mandatului său, tranziția către o Românie fără fum s-a accelerat, cu o creștere remarcabilă a cotei de piață, sute de milioane de dolari investiți în fabrica din Otopeni și o creștere constantă a numărului de utilizatori IQOS. Un punct important pe agenda lui Daniel Cuevas a fost acela de a pune întotdeauna consumatorii în centrul activităților companiei și de a veni în întâmpinarea acestora cu lansări de produse și servicii noi, cum ar fi IQOS 3 DUO, lil SOLID 2.0 și VEEBA.

Mircea Scăunașu este primul român care va conduce echipa Philip Morris România din funcția de director general, după un mandat de succes în Philip Morris International Duty Free, unde a deținut funcția de Global Head Commercial Operations. Cu o experienţă în business de peste 26 de ani şi 18 ani în Philip Morris International, Mircea Scăunașu este un profesionist cu o vastă experiență în domeniul comercial. Și-a început cariera în Philip Morris România în anul 2004, iar ulterior a preluat poziția de Manager Sales Strategy, Philip Morris Asia Pacific. În 2017, în calitate de Director de Vânzări, a avut o contribuție semnificativă la lansarea și comercializarea cu succes a IQOS pe piața din Polonia.

Mircea Scăunașu deține o diplomă în administrarea afacerilor (MBA) de la Universitatea din Ottawa și o diplomă în Transition to Business Leadership de la Institutul Internațional de Dezvoltare a Managementului (IMD) din Elveția.

„Mă bucur să mă alătur unei echipe puternice, de oameni talentați și sunt sigur că împreună vom construi o Românie fără fum. Misiunea mea este aceea de a consolida business-ul local și de a accelera procesul de creștere pentru produsul nostru fără fum, IQOS, care se bucură deja de succes în România. Am acceptat provocarea de a pune pe piață alternative la continuarea fumatului și dorim să informăm corect cele 5 milioane de fumători români adulți despre reducerea riscurilor asociate fumatului. Prin inovare și cercetare continuă, ne asigurăm un portofoliu divers de produse și facem eforturi susținute ca un număr cât mai mare de fumători români adulți să facă pasul către un viitor fără fum. ” – Mircea Scăunașu, Director General Philip Morris România.

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în România în octombrie 2015 și a crescut constant de la lansare. PMI a făcut investiții semnificative în fabrica din Otopeni – până la finalul anului 2023 investiția va depăși 600 de milioane de dolari – pentru a dezvolta capacități de producție a produselor din tutun încălzit, investiții care au transformat-o într-o fabrică de ultimă generație la nivel mondial.

* Estimare făcută în baza volumului livrărilor de unități de tutun încălzit.

**
Echipa de management a Philip Morris România e compusă din Mircea Scăunașu (Managing Director), Joao Brigido (Manufacturing Director), Denys Strobykin (Director Marketing & Digital), Claudiu Ilian (Director Commercial Operations), Stere Garofil (Head of Project Management Office), Dragoș Bucurenci (Director External Affairs), Emma Zeicescu (Director Communications), Denisa Cristea (Head of Business Planning), Luminița Florea (Director People & Culture) și Răzvan Costi (Senior Legal Counsel).

***
Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care  și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină, care sunt vândute pe piețele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.

În 30 septembrie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de piețe (excluzând Rusia și Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,5 milioane de adulți din întreaga lume, au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat.

Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și de a oferi produse și soluții inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienților și consumatorilor. Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase