Studiul clinic glo™, derulat pe o periodă de un an de zile de compania BAT: Transformarea în acțiune

Studiul clinic glo™, derulat pe o periodă de un an de zile de compania BAT: Transformarea în acțiune
Studiul clinic glo™, derulat pe o periodă de un an de zile de compania BAT: Transformarea în acțiune
Publicat: 15/09/2022, 18:01

Un material de Dr. David O’Reilly, Director, Cercetare Științifică în cadrul BAT

Într-o societate în continuă evoluție, suntem asaltați cu informații despre sănătatea și starea noastră de bine, despre impactul activităților noastre de zi de zi și despre lucrurile pe care le consumăm. Suntem învățați de la o vârstă fragedă ce este „corect” și „greșit” și că există lucruri bune sau rele pentru noi. Pe măsură ce devenim adulți, începem să facem propriile alegeri cu privire la ceea ce vrem să facem și la felul în care vrem să ne trăim viața. Luăm decizii bazate pe înțelegerea riscurilor, dar și pe dorința de a ne păstra libertatea de alegere și de a face ceea ce este corect pentru noi ca indivizi.

Libertatea de alegere este cea care sprijină strategia de reducere a riscurilor asociate fumatului drept o politică de sănătate publică importantă și valoroasă. Această politică recunoaște că libertatea de a alege este importantă pentru adulți și încearcă să găsească opțiuni care să ofere fumătorilor produse alternative care pot fi satisfăcătoare, având totodată potențialul de a fi mai puțin nocive decât țigările.

Așa cum este firesc, în centrul acestei mișcări sociale se află știința și oamenii de știință. Aceasta le oferă fumătorilor actuali posibilitatea să aleagă produse cu risc redus* față de țigări, care oferă experiența tutunului și/sau nicotinei într-o formă care nu implică arderea – procesul de ardere fiind sursa a mii de substanțe chimice eliberate odată cu fumul de țigară, dintre care multe sunt corelate cu boli asociate fumatului. Cu toate acestea, oamenii sunt confuzi dacă într-adevăr aceste produse sunt alternative mai bune sau nu pentru fumat.

Răspunsul se află în cercetare. Nu doar în studiile noastre, ci și în datele și dovezile științifice din multe alte surse, care au fost supuse unor verificări independente, stricte. Date științifice care demonstrează că produsele care încălzesc tutunului pot fi mai puțin riscante* decât fumatul.

Studiul clinic asupra glo™

Un studiu recent, desfășurat pe o perioadă de un an de zile cu privire la produsul nostru care încălzește tutunul (THP), a demonstrat că atunci când fumătorii schimbă țigările cu glo se înregistrează îmbunătățiri semnificative la o serie de indicatori ai riscurilor corelate cu bolile asociate fumatului, precum bolile pulmonare, cancerul și bolile cardiovasculare. Pentru ca aceste potențiale reduceri ale riscurilor de sănătate să se întâmple, țigările și produsele care încălzesc tutunul nu trebuie combinate (consumate ambele, alternativ), ci este necesară o schimbare completă a obiceiului de consum și o trecere completă la noile produse.

glo a fost supus unor examinări minuțioase în lumea reală – spre deosebire de situația în care ar fi fost utilizat într-un mediu verificat și controlat, de laborator. Volumul imens de informații strânse prin studierea efectelor glo asupra consumatorilor ne-au permis, ca oameni de știință, să înțelegem mai bine răspunsul anumitor indicatori asociați riscului potențial la fumătorii adulți, atunci când aceștia fac trecerea la produsul nostru care încălzește tutunul. Dintotdeauna am considerat că un produs care încălzește tutunul ar putea avea un impact semnificativ în reducerea riscurilor pentru sănătate în comparație cu fumatul, însă acum avem date științifice cumulate pe o perioadă de un an întreg despre glo, care ne permit să înțelegem mai bine cum și în ce măsură se reduc aceste riscuri, precum și dacă acestea se mențin în timp.

Fumătorii care au participat la studiu au vârste cuprinse între 23 și 55 de ani și o stare generală de sănătate bună, iar unii doreau să se lase, iar alții să continue să fumeze. Cei care nu au vrut să renunțe la fumat au fost aleși aleatoriu fie să continue să fumeze țigări, fie să folosească doar glo, în timp ce fumătorilor care au menționat că doresc să renunțe la fumat li s-a permis acest lucru și li s-a oferit terapie de înlocuire a nicotinei, precum și acces la un consilier specializat. Un grup de nefumători a fost inclus, de asemenea, pentru a acționa ca grup de control, iar aceștia au continuat să nu folosească produse din tutun sau nicotină.

Rezultatele impresionante

Rezultatele arată îmbunătățiri ale mai multor indicatori de risc potențial, îmbunătățiri semnificative și care s-au menținut pe parcursul a peste 12 luni de studiu. Mai mult decât atât, participanții la studiu – cel mai mare și cel mai important studiu realizat de BAT vreodată – au înregistrat îmbunătățiri la nivelul tuturor indicatorilor analizați.

Aceste informații pe termen lung sunt susținute de mai multe alte studii existente, care aduc o contribuție semnificativă argumentului conform căruia produsele cu risc redus* au potențialul de a genera o transformare cu impact major. Permițând consumatorilor noștri să aleagă o alternativă mai bună la fumat, demonstrăm angajamentul nostru de a reducere impactul afacerii noastre asupra sănătății.

Dar nu ne oprim aici – sperăm că studiile viitoare vor oferi noi informații suplimentare, solide și convingătoare.

Transformarea în acțiune

Aceste rezultate sunt importante. De aceea facem ceea ce facem. Pentru a găsi noi perspective și a inspira inovații viitoare care pot construi încredere, și, cel mai important, pot produce o îndepărtare de fumat. Dar încurajarea fumătorilor să renunțe la țigări necesită alternative dovedite a fi mai puțin riscante* pentru sănătate decât fumatul și care pot de asemenea să satisfacă preferințele consumatorilor adulți. Nu există o soluție rapidă și ușoară – avem nevoie de informații pentru a ne asigura că facem corect ceea ce facem. De aceea, am dedicat ani de zile pentru a înțelege ce își doresc consumatorii și pentru a aduce pe piață dispozitive precum glo.

Informațiile din acest studiu revoluționar arată că facem bine ceea ce facem. Pentru consumatorii noștri, pentru afacerea noastră și pentru societate. Mai mult decât atât, informațiile arată că pentru majoritatea biomarkerilor de risc măsurați, îmbunătățirile observate la utilizatorii de glo au fost similare cu cele ale participanților care au renunțat complet la fumat. În timp ce aceste produse conțin nicotină, creează dependență și nu sunt lipsite de riscuri, credem că au un risc redus* în comparație cu fumatul.

Aceasta este ceea ce înțelegem prin misiunea noastră de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™). Produse cu risc redus* – produse care nu sunt țigări și care nu implică ardere. Produse care pot transforma viața fumătorilor. Până la sfârșitul anului 2030, ne dorim să avem 50 de milioane de consumatori ai produselor noastre alternative, precum glo, pentru că vrem să generăm o schimbare pozitivă.

Prin angajamentul nostru față de știință oferim produse de ultimă generație, dezvoltând de asemenea și dovezi științifice care permit guvernelor și consumatorilor să fie informați cu privire la rolul și la impactul acestor produse. Acesta este realitatea din spatele strategiei de reducere a riscurilor asociate fumatului și este motivul pentru care această strategie are sens.

Mai multe detalii pe Bat-science.com.

* Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.  Produsele noastre, așa cum sunt comercializate în S.U.A., inclusiv Vuse, Velo, Grizzly, Kodiak și Camel Snus, sunt supuse reglementărilor Food and Drug Administration (FDA) și nu vor fi făcute declarații cu privire la riscurile reduce asociate acestor produse fără autorizația FDA.

Material susținut de BAT

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația