Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): inteligent, versatil, luxos

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): inteligent, versatil, luxos
Publicat: 13/12/2022, 13:00

ASUS îți prezintă cum arată laptopul viitorului prin originalul laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702). Modelul inovator este primul laptop care include un ecran tactil cu diagonală 17.3 inch care se poate plia cu ușurință, iar când este închis reduce amprenta laptopului la doar 12.4 inch, mai mic ca o foaie A4. Rezultatul este, bineînțeles, unul remarcabil: mobilitate supremă fără a diminua în vreun fel experiența de utilizare conferită de un laptop cu ecran mare.

ASUS este o companie care a îmbrățișat dintotdeauna inovația fără limite și acest lucru s-a concretizat în magnificul laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs caracterizat prin practicalitate, originalitate și ingeniozitate. Aceste atribute se datorează în principal ecranului pliabil cu diagonală reală de 17.3 inch, rezoluție 2.5K cu raport de aspect înalt 4:3 care poate fi îndoit la mijloc la diverse unghiuri pentru a forma două ecrane distincte cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli, perfect lipite unul de altul, fără margini supărătoare.

Noul concept hibrid dintre laptop și tabletă

Formatul de laptop cu ecran pliabil oferă o versatilitate fără precedent, putând fi folosit în orice mod dorești, posibilități extinse suplimentar de tastatura Bluetooth detașabilă ASUS ErgoSense care implementează taste de dimensiune completă, cu o cursă precisă de 1.4mm și capac adâncit cu 0.2mm care crește acuratețea tastării.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un laptop extrem de adaptabil, putând fi folosit în mai multe feluri imposibile până de curând, în funcție de nevoile de moment ale utilizatorului: ca un laptop clasic cu tastatură fizică, ca unul cu tastatură virtuală, ca un calculator de birou, tabletă portabilă, eReader de cărți în format digital sau cu ecranul perfect întins pentru vizualizări de filme și clipuri video sau pentru a duce la capăt fluxuri de productivitate. Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) invită utilizatorul să descopere noi posibilitățile de utilizare. Reorganizarea aplicațiilor în spațiului disponibil la un moment dat pe ecran se face în mod automat cu ajutorul software-ului ScreenXpert, pe baza regulilor specificate de utilizator.

ASUS a folosit un ecran cu margini foarte subțiri NanoEdge cu raport ecran-corp ridicat, de 87%. Acesta utilizează cea mai nouă tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Principalele caracteristici ale acestuia sunt rezoluția fină 2.5K, imaginile HDR ultra-realiste datorită acoperirii complete a spațiului de culoare DCI-P3, același standard utilizat și de studiourile de la Hollywood, până la calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui model, toate contribuind la furnizarea unei experiențe cinematice fără egal, ajutate și de prezența tehnologiei Dolby Vision. Protecția ochilor a fost dintotdeauna o prioritate pentru ASUS, motiv pentru care emisiile de lumină albastră dăunătoare au fost reduse semnificativ, cu aproximativ 70%, prin integrarea unui filtru optic special care nu afectează calitatea culorilor.

Când vei despături pentru prima dată ecranul, vei fi surprins, fără îndoială, de cele peste 1.07 miliarde de culori extrem de vii care sunt afișate la un senzațional contrast de 1.000.000:1, luminozitate maximă de 500 niți și fără întreruperi supărătoare grație timpului de răspuns ultra-rapid de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): mobilitate rafinată și productivitate sporită

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este un simplu laptop versatil, ci și un produs elegant care folosește materiale premium pentru finisaje impecabile. De la prima interacțiune fizică ești întâmpinat de noua monogramă ASUS care reflectă discret lumina pe sticla de nuanță albastru închis pe măsură ce rotești laptopul.

Șasiul laptopului este unul compact și rezistent, măsurând doar 0.87 cm grosime când ecranul este complet deschis și este construit din materiale durabile, un foarte ușor aliaj de magneziu cu finisaje în nuanță Tech Black. Acesta este acoperit de un suport ergonomic pentru ecran din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua de închidere a ecranului, poate cea mai importantă componentă a unui laptop cu ecran pliabil, a fost supusă celor mai dificile teste, fiind garantată pentru nu mai puțin de 30.000 de cicluri de deschidere-închidere complete, suficiente pentru mai mulți ani de utilizare confortabilă.

Deși părea un lucru imposibil până de curând, suprafața de lucru asociată unui laptop de 17 inch este disponibilă în prezent într-un șasiu care cântărește doar 1.5 kg, fără tastatură, și 1.8 kg cu tastatura ErgoSense inclusă. Complet împăturit, noul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este mai mare decât o foaie de hârtie A4, de aceea este și foarte ușor de transportat în eleganta husă inclusă în pachet.

Ai putea să crezi că Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un simplu laptop care pune accentul pe faptul că este pliabil, neglijând celelalte funcții, însă, din fericire, nu este cazul, pentru că vorbim de un portabil performant dotat cu componente puternice, suficiente pentru sarcinile uzuale ale utilizatorilor mobili: procesoare Intel din generația a 12-a, până la un model Core i7 cu cip grafic integrat Iris Xe, două porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze de transfer reale de 40 Gbps, o baterie mare de 75 Wh care oferă o autonomie uzuală de 9.5 ore și încărcare Easy Charge prin USB-C, plus transferuri rapide fără fire prin cel mai nou standard WiFi 6E.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?