Record de înscrieri la vaccinare anti-COVID! Câți români s-au înscris în ultimele 24 de ore

Record de înscrieri la vaccinare anti-COVID! Câți români s-au înscris în ultimele 24 de ore
Aproape 60% dintre angajații care au optat pentru vaccinare, din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor, au primit deja prima doză de vaccin
Publicat: 27/02/2021, 18:10

De teama introducerii pașaportului de vaccinare anti-COVID la nivel european, românii s-au înghesuit să se înscrie pe platforma de vaccinare, sâmbătă, marcând un record în 24 de ore!

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă, potrivit antena3.ro, că s-a marcat un record de înscrieri la nivelul unei singure zile.

Sâmbătă, 27 februarie, este ziua indicată de autorități pentru reluarea activităților cu produsul Pfizer-BioNTech.

Maraton de vaccinare

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, a anunțat CNCAV.

109.800 de persoane s-au programat până la ora 14.00 pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro, pentru a se vaccina în noile cabinete organizate pentru administrarea serului produs de asocierea Pfizer-BioNTech.

Autoritățile anunțasera inițial că persoanele vulnerabile se pot programa pentru imunizare cu vaccinul Pfizer / BioNTech, în cele 130 de cabinete noi deschise în acest sens.

156.000 de persoane vaccinate în 20 de zile

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în cabinete. Capacitate de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, transmite sursa citată.

Este vorba de persoane care fac parte din Etapa a II-a a strategiei de vaccinare, respectiv persoane cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoane cu dizabilități.

Aproape 3.500 de cazuri noi de Covid-19 și peste 50 de decese, în ultimele 24 de ore în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat sâmbătă, 27 ianuarie, că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de Covid-19 și 54 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Se închid restaurantele și cafenelele din 16 localități din Ilfov

O nouă lovitură pentru HoReCa! Se închid din nou restaurantele în mai multe localități din Ilfov, în care incidența infectărilor cu COVID a trecut de trei cazuri la mia de locuitori. În raportarea de sâmbătă incidența la nivelul județului Ilfov este de 2,88 cazuri la mia de locuitori.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase