Avertisment din China: Ar putea reprezenta risc de infectare dacă o persoană are contact cu ele! Ce au descoperit specialiștii

Avertisment din China: Ar putea reprezenta risc de infectare dacă o persoană are contact cu ele! Ce au descoperit specialiștii
Avertisment din China: Ar putea reprezenta risc de infectare dacă o persoană are contact cu ele! Ce au descoperit specialiștii / Sursaă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Autoritatea chineză de control al bolilor a avertizat sâmbătă, 17 octombrie, că ambalajele de alimente congelate contaminate cu noul coronavirus reprezintă un risc de infectare dacă o persoana are contact cu acestea.

Concluzia a venit în timp ce Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a detectat și izolat coronavirusul viu pe ambalajul exterior al codului înghețat în timpul eforturilor de depistare a virusului într-un focar raportat săptămâna trecută în orașul Qingdao, a anunțat agenția pe site-ul oficial, potrivit Reuters.

Produsele congelate ambalate, sursă de infecție?

Constatarea, o premiera mondială, sugerează că este posibil ca virusul să fie transmis pe distanțe lungi prin mărfuri înghețate, a mai subliant instituția.

Doi muncitori doctori din Qingdao, care  în septembri au fost inițial diagnosticați cu boala, dar erau asimptomatici, au adus virusul la un spital în timpul carantinei din cauza dezinfectării și protecției insuficiente, ducând la alte 12 infectări cu SARS-CoV-2 în cadrul spitalulului, au anunțat autoritățile săptămâna trecută.

Cu toate acestea, cea mai recentă declarație a CDC nu arată dovezi solide că cei doi lucrători din Qingdao au contractat virusul direct de pe ambalaje, fiind posibilă și varianta în care aceștia ar fi contractat virusul din altă parte și apoi ar fi infectat ambalajele pe care le-au manipulat, a susținut Jin Dong-Yan, un profesor virusolog de la Universitatea din Hong Kong.

CDC a declarat că nu a fost găsit în niciun caz de vreun consumator care să fi contractat virusul prin contactul cu alimente congelate și riscul ca acest lucru să întâmple este foarte scăzut.

Avertismentul autorităților din China

Cu toate acestea, a recomandat lucrătorilor care manipulează, prelucrează și vând produse congelate să evite contactul direct (fără mănuși) cu produse care ar putea fi contaminate.

Personalul nu ar trebui să-și atingă gura sau nasul înainte de a dezbrăca de articole de îmbrăcăminte care ar putea fi contaminate și de se spela pe mâini și ar trebui să facă teste în mod regulat, a mai recomandat agenția.

Înainte de ultimele descoperiri ale CDC, s-au găsit urme genetice ale virusului în unele eșantioane prelevate din alimente congelate sau din ambalaje, dar cantitatea de virus a fost scăzută și niciun virus viu nu a fost izolat, a mai anunțat sursa citată.

Numai virusul viu poate infecta oamenii, în timp ce probele care conțin virusuri moarte ar putea, de asemenea, să dovedească pozitive la detectarea unor urme de virus, a mai explicat profesorul Jin.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Qatar își cere scuze după ce mai multe femei au fost examinate ginecologic forțat
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
ATENȚIE! Ce se întâmplă cu PREȚUL carburanților din România în luna octombrie. Anunț important
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Adela Popescu, declarație de dragoste pentru Radu Vâlcan. Fanii au rămas mască: „Ești mâncat!”
Inchide