Bill Gates are COVID-19. Cum se simte fondatorul Microsoft

Bill Gates are COVID-19. Cum se simte fondatorul Microsoft
Sursa foto: Hepta
Publicat: 11/05/2022, 11:41

Miliardarul american Bill Gates a anunțat, miercuri, că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. El spune că are simptome ușoare și va asculta sfatul medicilor.

Bill Gates a făcut anunțul pe Twitter.

„Am fost testat pozitiv pentru COVID. Mă confrunt cu simptome ușoare și urmez sfatul experților, izolându-mă până când voi fi din nou sănătos”, a scris Bill Gates.

I’ve tested positive for COVID. I’m experiencing mild symptoms and am following the experts’ advice by isolating until I’m healthy again.

— Bill Gates (@BillGates) May 10, 2022

Bill Gates a avertizat, recent, că pandemia este departe de a se încheia și chiar ar putea exista o variantă „şi mai transmisibilă şi chiar mai fatală”.

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”

Bill Gates, despre viitoarea pandemie care va afecta omenirea: „Va fi provocată de un agent patogen diferit”
Sursa foto: Profimedia

Celebrul omul de afaceri a precizat că nu vrea să fie „un mesager al catastrofelor”, dar spune că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală. sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”, a mai spus el.

Bill Gates îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali, de la epidemiologi la modelatori pe computer, pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională.

De asemenea, solicită o echipă globală de răspuns la epidemii, gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi afirmă că ar fi vitale investiţii suplimentare.

„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, declară filantropul american.

Gates e conștient că războiul din Ucraina domină acum agenda internaţională, dar susține că nu trebuie abandonată nici această pistă, a virusului care poate ataca din nou.

„Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?”, spune el.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult