8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Universitatea Oxford întrerupe studiul vaccinului COVID-19 la copii, în așteptarea mai multor informații despre cazurile de tromboză

Redactor:
Florentina Dinu
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Universitatea Oxford întrerupe studiul vaccinului COVID-19 la copii, în așteptarea mai multor informații despre cazurile de tromboză

Universitatea Oxford a anunţat oprirea unui studiu clinic ce presupunea testarea pe copii şi adolescenţi a vaccinului anti-COVID dezvoltat împreună cu compania AstraZeneca, informează Wall Street Journal.

Universitatea Oxford a motivat oprirea testărilor prin faptul că aşteaptă noi informaţii referitoare la posibila legătură dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză apărute în mai multe ţări europene. Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.

Raed Arafat anunță modificarea regulilor privind înmormântarea persoanelor decedate de COVID: „Regula trebuie să devină mai flexibilă”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit marți seara despre regulile de înmormântare a persoanelor care au decedat ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

EMA neagă o legătură între vaccinul AstraZeneca și tromboze

Agenţia Europeană a Medicamentului a negat stabilirea unei legături între administrarea vaccinului AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge.

Într-un comunicat emis marţi, după ce un reprezentant al agenţiei a declarat că există o legătură „clară” între administrarea serului şi tromboze cerebrale, EMA a precizat că încă evaluează dacă vaccinul este legat de formarea de rare cheaguri de sânge, cazuri care au fost semnalate în câteva ţări, relatează Le Monde.

Navele cu animale din România, blocate în Canalul Suez, au ajuns la destinaţie

Cele 11 nave cu animale din România, destinate exportului, au ajuns la destinaţie, iar potrivit informaţiilor primite de la comandanţii a şapte nave mortalitatea înregistrată în rândul animalelor a fost în medie de 0,22.

Conform unui comunicat al ANSVSA, trei nave care au plecat în perioada 16 – 18.03.2021, din portul Constanţa, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine şi 371 de bovine, au ajuns în porturile de destinaţie: Aqaba, Iordania (două nave), şi Jeddah, Arabia Saudită (o navă), în intervalul 30 – 31 martie.

Ungaria începe relaxarea restricţiilor

Sectoarele comercial şi al serviciilor vor începe să se redeschidă în Ungaria, după ce un sfert din populaţia de circa 10 milioane a acestei ţări a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat marţi premierul Viktor Orban, care doreşte să evite încă un an de recesiune economică, relatează agenţiile Reuters şi MTI.

Sorin Cîmpeanu: Rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost “surprinzător de bune”

Rezultatele la simularea „Evaluării naționale” și a Bacalaureatului au fost “surprinzător de bune”, faţă de cele din ultimii ani, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Faţă de specificul acestui an, sunt surprinzător de bune. Pentru că ele sunt mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018, în care n-a fost pandemie, n-au fost acele pierderi generate de predare online şi totuşi a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta”, a declarat marți ministrul Educației.

VIDEO EXCLUSIV. Investiție imobiliară de aproape 11 milioane de euro, blocată de Nicușor Dan

În anul 2018, dezvoltatorul imobiliar Homing Properties a achiziționat imobilele din strada Icoanei nr. 2-8, București, demarând proiectul ”Icoanei Gardens”. Societatea s-a adresat, înainte de toate, Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă vreunul dintre acele imobile era clasat ca monument istoric sau era vizat pentru a fi clasat astfel și, prin două adrese transmise în același an, reprezentanții Ministerului Culturii au confirmat că respectivele imobile nu se aflau într-o astfel de situație.

În același timp, a fost comandat și un studiu istoric referitor la acele imobile, iar concluziile au fost acelea că nu au valoare de patrimoniu pentru a fi conservate, dar există ”elemente frumoase care ar merita păstrate” și integrate în noul proiect imobiliar.

ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, Tomas Manjon – managing partner Homing Properties – consideră că Nicușor Dan nu are nicio bază legală pentru a suspenda lucrările la acest proiect, numai că, pe data de 15 februarie 2021, acesta a transmis societății o adresă prin care a anunțat că suspendă certificatul de urbanism, autorizația de demolare și autorizația de construire.

EXCLUSIV | Dosarul Sabinei, tânăra ucisă și incendiată într-o valiză, ajunge în instanță. Procurorii au finalizat rechizitoriul după cinci luni de la crima șocantă din Giurgiu

Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a decis trimiterea în judecată a persoanelor acuzate de uciderea Sabinei Mihaela Mircea.

Trupul ei a fost găsit, la finalul lunii octombrie 2020, pe un câmp dintre localitățile Ghimpați și Valea Plopilor din județul Giurgiu, într-o valiză.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOCANT! Au trecut patru ani de când Denisa Răducu a murit, insa părinții ei FAC...
Povestea fabuloasă a cerșetoarei românce Monica Csengeri care a ajuns acum triplă campioană a Europei...
Cifrele sunt MINCINOASE! Câte cazuri de COVID sunt, de fapt, în România
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea...
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
BOMBĂ! A fost descoperit orașul de aur al Egiptului antic. E o comoară istorică
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
ULTIMA ORĂ: Lovitură dură pentru şoferi. Lipsa acestui document îi va lăsa fără zeci de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Marca de telefoane care dispare de pe piaţă. A fost foarte populară în România
Inchide