FOTO. Orașul în care pacienții care se recuperează după COVID-19 sunt duși pe plajă să simtă briza mării

FOTO. Orașul în care pacienții care se recuperează după COVID-19 sunt duși pe plajă să simtă briza mării
FOTO. Orașul în care pacienții care se recuperează după COVID-19 sunt duși pe plajă să simtă briza mării
Publicat: 04/06/2020, 10:18
Actualizat: 04/06/2020, 10:34

Pacienții spanioli care au fost infectați cu noul coronavirus și au ieșit din terapie intensivă sunt duși pe plajă să vadă marea. Echipe medicale de la Spitalul del Mar din Barcelona au fost fotografiate ducând oamenii pe plajă ca parte a unui program conceput pentru a „umaniza” unitățile de terapie intensivă, scriu jurnaliștii de la BBC.

În total, Spania a înregistrat 239.932 de infecții cu COVID-19 și 27.127 de decese. Guvernul a început să relaxeze treptat una dintre cele mai restrictive carantine din Europa.

Premierul Pedro Sanchez a cerut miercuri Parlamentului să prelungească starea de urgență până la 21 iunie.

„Am depășit cea mai grea perioadă a pandemiei”, a spus Sanchez.

Partidele de opoziție au criticat însă răspunsul guvernului la pandemia de coronavirus și prelungirile repetate ale stării de urgență.

Spania a anunțat: 10 zile de doliu național pentru victimele COVID-19

Guvernul din Spania a decis să decreteze zece zile de doliu național, începând de miercuri, 27 mai, pentru cele aproape 27.000 de victime ale coronavirusului.

În cele 10 zile, steagurile vor fi coborâte în bernă atât la sediile oficile, cât și pe ambarcațiunile Marinei Spaniole, a anunțat marți, în urma unei ședințe de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului spaniol, Maria Jesus Montero, potrivit Reuters.

Deschiderea turismului în Spania

În ceea ce privește deschiderea turismului, Spania va deschide gradual turismul în această vară, începând cu ţările europene, şi se va asigura că vizitatorii merg numai în zonele unde coronavirusul este sub control, a declarat pentru Reuters ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya.

„În acest an 2020, extrem de atipic, nu ne vom comporta ca de obicei. Este vorba de sănătate. Trebuie să ne asigurăm că nu vom importa cazuri deoarece încercăm să ţinem sub control cazurile pe care le avem în ţară. Este o gestionare foarte prudentă din partea noastră, pentru a ne asigura că situaţia este sub control”, a explicat oficialul spaniol.

FOTO aici

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase