POST-PANDEMIE. Spania a anunțat: 10 zile de doliu național pentru victimele COVID-19

POST-PANDEMIE. Spania a anunțat: 10 zile de doliu național pentru victimele COVID-19
Situație tot mai alarmantă pe glob! Număr uriaș de noi infectări cu Covid-19 în Spania
Publicat: 26/05/2020, 18:27

Guvernul din Spania a decis să decreteze zece zile de doliu național, începând de miercuri, 27 mai, pentru cele aproape 27.000 de victime ale coronavirusului.

În cele 10 zile, steagurile vor fi coborâte în bernă atât la sediile oficile, cât și pe ambarcațiunile Marinei Spaniole, a anunțat marți, în urma unei ședințe de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului spaniol, Maria Jesus Montero, potrivit Reuters.

Perioada de doliu se va încheia cu o ceremonie națională condusă de regele Felipe al VI-lea.

Potrivit ultimului bilanț publicat de autoritățile spaniole, 26.834 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Spania.

Lumea post-covid: Revenirea la normalitate

Spania le-a cerut marţi, 26 mai, celorlalte ţări din Uniunea Europeană să introducă reguli comune pentru deschiderea frontierelor şi restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen, în contextul ridicării treptate a restricţiilor naţionale impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Ministrul de externe al Spaniei a susținut că membrii Uniunii Europene ar trebui să fie de acord cu o abordare comună pentru deschiderea frontierelor, restabilirea libertății de călătorie în spațiul Schengen și să definească în ce țări din afara acesteia ar trebui considerată posibilitatea de a călători.

„Trebuie să lucrăm cu partenerii noştri europeni pentru a defini regulile comune care ne vor permite să reluăm libertatea de mişcare pe teritoriul european”, a declarat ministrul de externe spaniol Arancha Gonzalez pentru postul de radio Cadena Ser.

Miniştrii de externe din 11 state membre au anunţat că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism

În urmă cu o săptămână, miniştrii de externe din 11 state membre au anunţat că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii. Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a avut o videoconferinţă cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – destinaţii populare pentru germani – în legătură cu relaxarea restricţiilor introduse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase