Jucător de la Astra, infectat cu COVID-19: Este clar că începe o anchetă epidemiologică

Jucător de la Astra, infectat cu COVID-19: Este clar că începe o anchetă epidemiologică
Jucător de la Astra, infectat cu COVID-19: Este clar că începe o anchetă epidemiologică / Foto: Pixabay
Publicat: 29/07/2020, 17:23
Actualizat: 29/07/2020, 17:25

Un nou caz de coronavirus în Liga 1. Ljubjan Crepulja, unul dintre jucatorii de la Astra, a fost testat de Covid-19 în această dimineață, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Astfel, meciul cu Universitatea Craiova, programat în această seară, a fost amânat.

Fotbalistul Astrei a avut stari febrile, dar nu prezenta alte simptome specifice noului coronavirus.  Meciul de miercuri seară cu Universitatea Craiova se amână, screi Sport.ro.

Reacția LPF, după ce jucătorul de la Astra a fost infectat cu noul coronavirus

Da, categoric, exista un caz pozitiv la Astra. El a fost de dimineata testat la spitalul judetean din Giurgiu. In acest moment s-a considerat ca nu se mai impune o testare, deoarece medicii de acolo au spus foarte clar ca prezinta simptome specifice COVID-19. Adica erau aproape siguri de rezultatul testului in momentul cand au facut testul. Am vorbit cu cei de la club, cei de la club eu luat legatura cu DSP. Inteleg ca vor avea o intalnire. Este clar ca incepe o ancheta epidemiologica. Vedem exact care este practica in anchetele epidemiologice din judetul Giurgiu. La acest moment ramanem atasati obicetivului de a disputa meciurile ramase de jucat din acest campionat si vedem dupa ce se inchide ancheta epidemiologica ce decizie vom lua in legatura cu acest meci sau ce se va intampla cu el”, a declarat Justin Stefan, Secretarul General LPF, pentru DigiSport.

Nelu Tătaru, după ce 23 de teste pozitive de la CFR Cluj au fost, de fapt, fals-pozitive:

„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează.

Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase