Medicul Radu Țincu, despre vaccinurile transportate în cutii de pizza la Slobozia: „Face rău campaniei de vaccinare!”

Medicul Radu Țincu, despre vaccinurile transportate în cutii de pizza la Slobozia: „Face rău campaniei de vaccinare!”
Medicul Radu Țincu: Temerea este că după ce legea vaccinării va fi adoptată, românii vor fi forțați să se vaccineze...
Publicat: 06/01/2021, 07:19
Actualizat: 06/01/2021, 07:53

Medicul Radu Țincu a comentat imaginea devenită virală marți cu vaccinurile transportate în cutii de pizza la Spitalul din Slobozia.

Asociarea a fost neinspirată și dăunează grav campaniei de vaccinare, este de părere medicul.

„A fost neinspirată asocierea cutiilor inscripționate cu pizza și transportul unui vaccin de siguranță națională, un vaccin care este transportat în România militarizat, iată că a ajuns subiect de bășcălie pentru că a fost transportat în niște cutii de pizza. Acest lucru face rău campaniei de vaccinare și trebuie să nu se mai repete. Ce trebuie să facem acum este să finalizăm cât mai rapid detaliile acestei prime faze. Situația va fi mai complicată pentru că va fi cel mai probabil aprobat al doilea vacin, și cel mai probabil al treilea vaccin. Țările vor primi din toate cele trei vaccinuri”, a spus medicul Radu Țincu în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV.

 Sursa foto: independentonline.ro

„Statul trebuie să se pregătească pentru această campanie extinsă la nivel populațional cu trei vaccinuri”

Țincu a mai declarat că vor urma provocări și mai mari, pe măsură ce campania de vaccinare se extinde la nivel general.

„Va trebui să ai capacitatea să gestionezi vaccinarea pe trei paliere și se pune întrebarea ce se va întâmpla dacă nu vor fi suficiente doze pentru rapel, ce se întâmplă cu aceasta dacă nu avem suficiente doze. O variantă a fost să nu se mai facă a doua doză. Doza de rapel să fie împinsă pe o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru însă riscă să dea posibilitatea virusului să sufere mutații și să îl facă mai rezistent împotriva vaccinului. În niciun caz nu se poate realiza încrucișa vaccinarea între Pfizer și Moderna dacă nu mai sunt doze suficiente. Statul trebuie să se pregătească pentru această campanie extinsă la nivel populațional cu trei vaccinuri care pot fi pe piață și care trebui să fie distribuite”, a mai precizat Radu Țincu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase