Ministrul Educației: „Grădinițele vor rămâne deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”

Ministrul Educației: „Grădinițele vor rămâne deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”
Copiii de grădiniță și de ciclu primar, la școală și în scenariul roșu. Cîmpeanu: „E greu să înveți să faci litere online”
Publicat: 25/01/2021, 06:41

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seară, că grădinițele vor rămâne deschise indiferent de scenariul în care se va afla România.

Restricțiile în grădinițele de stat vor dispărea, a anunțat Cîmpeanu la Antena 3.

„Am înţeles întrebarea. Am înţeles şi modul în care s-a transformat partea de şcoală, în parte de after-school. S-a făcut de fapt acelaşi lucru. Înţeleg foarte bine şi greutatea lucrului educatorilor în grădinţe. Eu, ca profesor universitar am spus tot timpul că apreciez ceea ce alţii fac şi eu aş putea face mai greu, sau nu aş putea face deloc. Sunt de acord că e mult mai greu de multe ori să fii educator, decât să fii profesor universitar.

„Grădinițele rămân deschise”

La această întrebare, răspunsul este foarte clar. Şi în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a declarat Cîmpeanu.

„Tocmai de aceasta, în toate scenariile, propunerea este să fie deschise cu prezenţa fizică în grădinţe.

„Să facem legi mai clare”

Decizia a fost la început descentralizată, apoi centralizată, apoi din nou descentralizată. Nu sunt deloc sigur că a fost o măsură rea. Dimpotrivă, eu cred că măsurile adoptate până acum au fost cele bune.

Să ne învăţăm noi, cei din Parlament şi cei din Guven să facem legi mai clare care să nu permită grad ridicat de inechitate”, a spus ministrul.

Situație dramatică pentru elevi: Autoritățile din 95% din localitățile din România nu acordă burse conform Legii Educației! „Elevii sunt lăsați la mila sorții”

Alexandru Manda, președintele Societății Academice din România, susține faptul că Legea Educației nu este respectată în localitățile din țară, astfel încât unii elevi nu primesc bursele  conform legii, iar unii primesc niște sume de nimic, chiar și câte 6 lei pe lună.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult