Octavian Jurma anunţă că fiul său, elev în clasa a XI-a, are COVID. Ce spune despre probabilitatea ca un copil care merge la şcoală să se infecteze

Octavian Jurma anunţă că fiul său, elev în clasa a XI-a, are COVID. Ce spune despre probabilitatea ca un copil care merge la şcoală să se infecteze
Publicat: 25/01/2022, 20:42

Medicul Octavian Jurma anunţă, marţi, pe Facebook, că fiul său cel mare, elev în clasa a XI-a, s-a infectat cu coronavirus şi critică deciziile autorităţilor acuzându-le că nu au luat nicio măsură pentru protejarea copiilor în cel de-al cincilea val al pandemiei, dimpotrivă. ”Probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie”, notează medicul.

”Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi, de acasă. Prin urmare, îi trimite pandemia infectăţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logică prin care „online bolnav” e mai bine decât „online sănătos”, că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţă copiilor în şcoală”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Octavian Jurma.

Jurma spune că ”probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie”.

”Astăzi băiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineaţă pentru nişte simptome uşoare. L-am testat şi este pozitiv. Ne-am testat toată familia şi suntem negativi, însă şansele să rămânem negativi sunt mici. Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă într-un val ca Omicron, dacă sunt abandonate toate măsurile de apărare colectivă”, a mai scris medicul.

„Apărarea împotriva COVID-19 ar fi trebuit organizată în fronturi”

Medicul mai notează că apărarea împotriva COVID19 ar fi trebuit organizată în fronturi, cu linii clare de apărare publică succesivă.

”În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos. În valul 4-Delta, Guvernul a decis, fără nicio raţiune medicală sau umană, să mute copiii în linia 1 a frontului COVID-19 şi apoi au decis să suspende măsurile de siguranţă decât să trecă în online. În valul 5-Omicron au decis şi că ne vor ţine copiii în linia 1 până când se vor internă suficient de mulţi adulţi în spitale pentru a justifică renunţarea la infectarea copiilor”, a mai scris medicul.

Acesta mai susţine că singura barieră este apărarea individuală: vaccinare, portul măştii FFP2, distanţare fizică, testare.

”Singură vulnerabilitate pe care nu o putem închide individual este prezenţa copiilor la şcoală (…) Consecinţa se vede în spitale unde aproape 1 din 10 internaţi este minor. Pur şi simplu criteriile alese pentru trecerea unei clase în online, garantează că în această perioadă şcolile sunt adevărate centre de infectare, mult mai eficiente decât centrele de vaccinare care sunt aproape abandonate odată cu abandonarea campaniei de vaccinare”, a mai scris medicul.

El afirmă că părinţii nu vor uita prea curând partidele care i-au obligat să-şi trimită copiii la şcoală în plin val pandemic.

Potrivit datelor transmise, marţi, de autorităţi, media naţională a infectărilor a ajuns la 8,32 la mie, majoritatea judeţelor fiind în scenariul roşu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...