WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Laura Ghibu, medic chirurgie dentară în Suedia: Modelul suedez trebuie cunoscut în profunzime. Suedia nu poate institui starea de urgență

Redactor:
Silviu Bănilă
WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Laura Ghibu, medic chirurgie dentară în Suedia: Modelul suedez trebuie cunoscut în profunzime. Suedia nu poate institui starea de urgență
WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Laura Ghibu, medic chirurgie dentară în Suedia: Modelul suedez trebuie cunoscut în profunzime. Suedia nu poate institui starea de urgență

Laura Ghibu, medic chirurg dentar în Suedia, a vorbit, la WEBINAR-ul GÂNDUL.RO și Medici pentru România „Tratamente COVID19 aplicate în România vs. protocoalele mondiale” – „Cum a gestionat România pandemia în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri la nivel mondial” despre motivul pentru care Suedia a tratat diferit criza COVID-19.

„Modelul suedez, ca să fie bine realizat, trebuie cunoscut în profunzime. În Suedia nu există posibilitatea dată de Constituție să institui o stare de urgență pe timp de pace.

În plus guvernul suedez nu e responsabil pentru gestionarea crizelor sanitare, ci Agenția pentru Sănătate Publică.

Începând din acest colț, ne dăm seama că strategia suedeză nu putea fi asemănătoare cu celelalte strategii de combatere a pandemiei din Europa.

Deși ASP au luat măsuri de distanțare fizică și igienă din păcate nu am avut posibilitatea să le îndeplinim. În spitalele din Suedia nu mai existau materiale de protecție și a cauzat un număr foarte mare de victime.

Dacă puteți vedea, un sharescreen, care e situația acum. O să vă arăt în acest grafic. În primăvară am avut un mare mare număr de victime, destul de constant în martie, aprilie, până aproape de iunie.

„Suedezul, obișnuit să fie disciplinat”

După cum vedeți, numărul victimelor s-a diminuat apoi constant și foarte abrupt. Acum avem un număr mai mare de victime, dar situația nu arată deloc ca în primăvară. Suntem mai bine pregătiți, știm ce să facem!

Putem să gestionăm cazurile grave, ca să nu mai fie și mortale.

Suedezul este obișnuit să fie disciplinat, cultural nu este atât de călduros, 52% dintre sudezi trăiesc singuri, este foarte ușor să menții izolarea. Familiile nu locuiesc mai multe generații la un loc. Este foarte ușor să izolezi persoanele de 70 de ani.

Populația este foarte disciplinată. Au o educație din școală, de obicei colaborează excelent cu autoritățile, în care au mare încredere, acestea sunt destul de transparente și spun despre situație exact cum este.

Apel la donarea de plasmă pentru suferinzii COVID

În România, primul val aproape că nu l-am simțit. Apoi a venit relaxarea, înțeleasă prost, de toată lumea. Apoi vedem ce s-a întâmplat. Dar vă spun că trebuie să încercăm să lucrăm cu ce avem.

Azi se demarează un proiect la nivelul Ardealului între 3 organizații civice – Cluj, Sibiu, Timișoara, având în vedere că au foarte multe cazuri Covid, au demarat un proiect de convocare a bolnavilor care au trecut prin boală să doneze plasmă. Ei încearcă să transforme această situație negativă în ceva pozitiv. Acești oameni să poată să salveze alte vieți. O persoană care donează plasmă, cu anticorpi, poate să salveze alte 3 persoane! Numele proiectului este „Plasma este darul de Crăciun”, a declarat chirurgul dentar Laura Ghibu la webinar-ul pe tema Covid.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Este anunţul momentului pentru toţi românii cu credite la bănci. Ce se va întâmpla, de...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a luat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide