ALDE solicită redeschiderea școlilor. “Guvernul a instituit o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noști!”

ALDE solicită redeschiderea școlilor. “Guvernul a instituit o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noști!”
ALDE solicită redeschiderea școlilor. “Guvernul a instituit o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noști!”
Publicat: 13/11/2020, 14:57

ALDE solicită redeschiderea unităților de învățământ, bazându-se pe cifrele prezentate de OMS, care arată că școlile nu reprezintă focare de infecție cu coronavirus.

Reprezentanții ALDE sunt de părere că unitățile de învățământ ar trebuie să primească din nou elevii la cursuri, în condițiile în care mai puțin de 1% dintre ei s-au infectat cu coronavirus în interiorul școlilor și liceelor.

Redeschideți școlile! Nu distrugeți viitorul copiilor noștri!

Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%.

Printr-o scamatorie logică și bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, ‘o măsură de solidaritate cu medicii din spitale’.

Rata de infectare ‘sub 1%’ dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali – că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

În cadrul congresului reunit ALDE – PRO România s-a decis ca reprezentanții PRO România din Parlament să susțină ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic să fie testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile să rămână deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!”, susține ALDE.

ALDE, alianță cu Pro România. Ce pachet de măsuri propun

În continuare, ALDE precizează că reprezentanții Pro România din Parlament vor susține necondiționat ca unitățile de învățământ din România să rămână deschise.

PRO România propune un pachet de măsuri susținute de ALDE pentru a redeschide școlile în siguranță:

– Testarea săptămânală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

– Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

– Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională de 1%.

– Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.

În PROmisiunea noastră de a scoate țara din criză, redeschiderea școlilor este una dintre cele 5 măsuri pe care le aplicăm din prima zi!”, este mesajul transmis, vineri, pe pagina de Facebook a ALDE.