ACHIZIȚII. În timp ce medicii din Suceava se luptau cu pandemia de coronavirus, primăria cumpăra luminițe și ouă 3D pentru Paște în valoare de 27.000 de euro

ACHIZIȚII. În timp ce medicii din Suceava se luptau cu pandemia de coronavirus, primăria cumpăra luminițe și ouă 3D pentru Paște în valoare de 27.000 de euro
Publicat: 25/03/2020, 10:12
Actualizat: 25/03/2020, 10:28

La două zile după ce președintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgență, pe 18 martie, Primăria Suceava a semnat un contract de 130.498 de lei (26.935,68 de euro) pentru a achiziționa luminițele pentru Paște.

Contractele au fost atribuite prin încredinţare directă. Contractul pentru furnizare ornamente luminoase în valoare de aproape 27.000 de euro fără TVA a fost încheiat pe 18 martie, la ora 15.01. Cel pentru servicii de reparaţii ornamente luminoase, în valoare de peste 2.000 de euro fără TVA a fost încheiat pe 20 martie, la ora 12,04, iar cel pentru servicii de reparaţii ornamente luminoase, în valoare de peste 2.000 de euro fără TVA a fost încheiat pe 20 martie, la ora 12,04. Ambele contracte au fost atribuite direct firmei Neon Lighting din Cluj.

Potrivit ziare.com, datele de  SEAP arată că Primăria Suceava a cumpărat:

12 bucăţi de Lumanare Santa Rita – Figurina cu montare pe stalp confectionata din aluminiu si brodata cu tub luminos de culoare alb cald, alb rece si rosu. Pret: 1.162 de lei/bucata. 1

12 bucati Lumanare Santa Monica – Figurina cu montare pe stalp confectionata din aluminiu si brodata cu tub luminos de culoare alb cald, alb rece si rosu. Pret: 1.397 de lei/bucata.

9 bucati Ou 3D Pepino cu Suport – Figurina luminoasa de tip OU 3D ce are 1.5 m – inaltime si 1.0 m circumferinta, confectionat din profile de aluminiu acoperit cu sir luminos in partea superioara si inferioara, iar mijlocul este brodat cu tub luminos de culoare alb rece in stil traditional. Oul se monteaza la sol cu ajutorul unui suport confectionat din aluminiu ce va mentine produsul pe pozitia montata. Culoarea produsului poate fi confectionata la alegere: rosu, galben, albastru. Pret: 5.770 de lei/ bucata.

10 bucati Banner Milano – Banner luminos de dimensiune 5.2 m si inaltime 1.15 m cu laterale in motive traditionale brodate cu tub luminos in culoare alb cald si centrul figurinei sub forma de oua. Figurina luminoasa din centru este printata si luminata cu tub luminos rosu parte inferioara si alb rece – parte superioara. Pe interiorul lateralelor se va croseta sir alb rece. Pret: 4.786 de lei/ bucata.

REACȚIA PRIMARULUI ION LUNGU

Primarul Sucevei, liberalul Ion Lungu, a reacționat după ce a fost acuzat că, a achiziționat veculețe în valoare de 27.000 de euro. Acesta susține, însă, că achiziția a fost înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus,

Mai mult, edilul spune că între timp contractul a fost anulat și acuză USR că „dorește să câștige puncte electorate în momente de cumpănă”.

„Ca urmare a articolelor apărute astăzi în presa locală și națională, prin care USR-ul, în aceste momente de cumpănă, din păcate dorește să câștige puncte electorale și acuză Primăria Suceava că a achizitionat sistem de iluminat pentru Sarbatorile Pascale în vreme de pandemie, fără a oferi informații complete, vin cu următoarele precizări:
• Această achiziție a fost aprobată pe data de 30 ianuarie 2020 în sedință de Consiliu Local și a fost executata conform planului de achiziție anual.
Deoarece a intervenit această situație de FORȚĂ MAJORĂ, CONTRACTUL A FOST ANULAT și BANII din bugetul local nu au mai fost cheltuiți!
• Deasemenea, menționez că în sedința extraordinară de pe data de 23 martie 2020, am alocat Spitalului Județean de Urgența „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, suma de 5.000.000 lei (aproximativ 1 MILION EURO).

Din păcate, nici în aceste momente dificile pentru comunitatea noastră, când ar trebui să fim UNIȚI contra unui inamic comun, Covid19, unii sunt mai preocupați de dezinformări, campanii electorale mascate și învrăjbirea comunității!
Mă rog în fiecare zi la Bunul Dumnezeu, să trecem cu bine peste această grea încercare!”, a transmis marți seara primarul Ion Lungu, potrivit Monitorul de Suceava.

Sursă foto: Facebook Ion Lungu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete