• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

EXPLICAȚII. Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, despre demisia lui Victor Costache: A dezertat în plină criză! Ce exemplu le dă oamenilor?

EXPLICAȚII. Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, despre demisia lui Victor Costache: A dezertat în plină criză! Ce exemplu le dă oamenilor?
Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, despre demisia lui Victor Costache / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, susține că demisia lui Victor Costache, la rândul său ministru, dar în Guvernul Orban, reprezintă o dezertare de pe câmpul de luptă – criza provocată de coronavirus.

Fostul ministru al Sănătății consideră că Victor Costache nu ar fi trebuit să demisioneze în contextul în care era susținut de președintele României, Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

„Avea un Guvern în spate, avea un preșședinte care îl susținee. Situația de acum nu îi justifică gestul pe care l-a făcut. Eu nu pot să îl înțeleg. Mai ales în contextul în care noi avem o problemă cu resursa umană din sistemul sanitar, avem deja foarte mulți medici infectați și foarte mulți care sunt deja speriați și care au tentația să fugă”, a susținut Nicolae Bănicioiu potrivit sursei citate.

„Ăsta este mesajul pe care îl transmiți acelor oameni, luptătorii din linia întâi, cărora le ceri să rămână acolo, dar tu – Generalul, fugi?”, a mai declarat acesta.

„Nouă ne-a dezertat acum generalul, ne dezertase și primul ministru acum două săptămâni, și atunci ce semnal să le mai dai oamenilor?

De azi-dimineață vorbesc cu manageri de spital, doctori, le explic: Stați alături de pacienți. Ce a făcut Costache nu reprezintă România. Suntem cu toții în această luptă. Suntem noi și virusul, pe deoparte. Dacă Generalul pleacă de pe câmpul de luptă cum se numește asta? Nu se numește trădare? Dacă domnul Costache are vreo justificare, părerea mea etse să o spună acum. Nu are sens să vorbească peste 3 luni, peste 6… Sau îl vom vedea în altă funcție, ca pe domnul Cîțu”, mai susține fostul ministru al Sănătății.

 

 

Inchide