Departamentul Politic
08.02.2020
Criza politică

Ludovic Orban îi convoacă pe miniștri la Palatul Victoria

Ludovic Orban îi convoacă pe miniștri la Palatul Victoria

Ludovic Orban i-a convocat la o întrunire pe miniștrii la Palatul Victoria, sâmbătă la ora 16.00, au declarat surse din PNL, pentru Mediafax. Întâlnirea nu va fi cu presă, iar liberalii vor lucra la actualizarea programului de guvernare.

Ludovic Orban a anunțat că va trimite, luni, Parlementului programul de guvernare reactualizat și lista propunerilor de miniștri.

„Luni depunem programul de guvernare actualizat cu miniștrii. Luni la ora 10.00 avem reuniune în Biroul Politic Național și vom supune votul colegilor programul reactualizat și membrii guvernului. (…) Să eliminăm boictoul procedural pe care îl vrea PSD”, a declarat liderul PNL, la Balș.

Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, la o zi după ce acesta a fost demis prin moțiune de cenzură.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou cabinet.

În conformitate cu regulamentul Camerelor, Parlamentul trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista.

Inchide