REACȚIE. Victor Ponta anunță: „Eu nu votez Legea Guvernului privind starea de alertă”

Redactor:
Gandul
REACȚIE. Victor Ponta anunță: „Eu nu votez Legea Guvernului privind starea de alertă”
Victor Ponta anunță:„Eu nu votez Legea Guvernului privind starea de alertă” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Președintele partidului Pro România Victor Ponta a anunțat pe pagina de Facebook faptul că nu va vota Legea Guvernului privind Starea de Alertă care va fi dezbătută și votată în cursul zilei de miercuri, 13 mai, la Camera Deputaților. 

Camera Deputaților urmează să adopte, miercuri, ca for decizional, legea propusă de Guvern în ceea ce privește instituirea stării de alertă.

De asemenea, Curtea Constituțională a României a decis că starea de alertă este constituțională, însă restrângerea drepturilor și libertăților poate fi implementată doar prin lege.

Şedinţa Curții Constituționale de miercuri dimineață s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă. În sală au fost prezenţi doar preşedintele CCR, Valer Dorneanu, un magistrat asistent, precum şi reprezentanţii Avocatului Poporului şi ai Ministerului Public.

REACȚIE. „Este o lege neclară, nedemocratică, plină de prevederi dubioase sau aberante”

„Eu NU votez azi Legea Guvernului privind Starea de Alertă – prin votul meu de azi vreau să îi reprezint pe OAMENII LIBERI – cei care au înțeles pericolul Covid 19, sunt responsabili și precauți, dar nu au nevoie de un paznic sau un polițist care să stea lângă ei – ci de un Stat care să îi sprijine în #Repornirea României.

Proiectul ( chiar și după modificările din Senat ) – este o lege neclară, nedemocratică, plină de prevederi dubioase sau aberante, neclarități, fără nicio măsură clară de sprijin economic și social pentru persoanele vulnerabile – este doar o lege prin care dăm puteri absolute , incontrolabile și netransparente, unui Guvern care a dovedit deja că este incompetent, abuziv și interesat doar de afaceri și binele unor lideri PNL!

Accept democratic faptul că majoritatea PNL – PSD – USR – UDMR- PMP va vota această lege (cum au votat și învestirea Guvernului Orban2 sau prelungirea Stării de Urgență) / dar cred că România avea nevoie de altceva în acest moment!

O lege care afectează viață tuturor dar trebuie votată în 24 de ore (doar pentru că așa a cerut Președintele Iohannis) va fi, inevitabil o lege proastă, împotriva intereselor românilor, doar pe placul celor care exercită puterea guvernamentală!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Inchide