EXCLUSIV VIDEO | Alexandru Pânișoară: „PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 au fost atacate cu o plângere de trei pagini. ONG-ul a primit bani de la Primăria Capitalei”

Publicat: 02/03/2023, 12:00

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), a explicat, într-o ediție specială a emisiunii „Cu Gândul la București”, cum s-a ajuns la atacarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 de către Asociația Ecopolis, printr-o acțiune de doar trei pagini, pe care Tribunalul București a respins-o pe motiv că este neîntemeiată. Instanța a confirmat, practic, că aceste PUZ-uri sunt perfect legale, iar decizia le repune în vigoare, după ce fuseseră suspendate în februarie 2021, prin hotărâri ale Consiliului General.

Despre decizia Tribunalului București, care a însemnat o dublă înfrângere pentru primarul Nicușor Dan, pentru că a respins acțiunea Asociației Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis de anulare a PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, puteți citi mai multe informații AICI.

„Ce este foarte curios este că această Asociație Ecopolis, când a introdus acțiunea (de anulare a PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 – n.r.), pe data de 28 decembrie, cu patru zile înainte, a primit o finanțare de 96.000 de lei. Nelegală, atenție! Autoritățile nu pot finanța ONG-uri, decât dacă sunt de utilitate publică, iar utilitatea publică se recunoaște de către Guvern. Asta este legea, așa scrie în Codul Administrativ, că autoritățile nu au voie să finanțeze ONG-uri decât dacă sunt de utilitate publică, recunoscute de Guvern”, a spus Alexandru Pânișoară, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Plângerea Ecopolis are trei pagini”

Președintele ADU a continuat acuzațiile la adresa ONG-ului care a dorit anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4, arătând că cei doi arhitecți care au făcut studiul pe care s-a bazat acțiunea în instanță nu ar fi avut competențele necesare pentru asta.

”La patru zile după ce primește această finanțare, (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis – n.r.) a introdus această acțiune, care are trei pagini. Prima pagină este cu datele de identificare ale asociației, a doua înșiră hotărârile pe care vrea să le atace și a treia anexează un studiu făcut de doi arhitecți – unul fiind în Comisia Tehnică de Urbanism a Capitalei numită de Nicușor Dan – care nu aveau nicio competență să facă un asemenea studiu.

Aceștia sunt arhitecți cu drept de semnătură în urbanism. Paradoxal, unul dintre ei nici măcar nu are drept de semnătură pe PUZ-uri, dar analizează PUZ-uri. Mai mult decât atât, fac analize juridice, care trebuie făcute de juriști”, a spus Alexandru Pânișoară.

Urbanistul îi aduce acuzații și directorului juridic de la Primăria Capitalei.

”Mai mult, directorul juridic de la Primăria Capitalei, pe care Nicușor Dan se lăuda că îl va da afară, Adrian Iordache, nu a comunicat acțiunea (de la Tribunalul București – n.r.) către Consiliul General ca să se apere. În ceea ce privește Municipiul București, a spus că este de acord cu acțiunea Ecopolis, adică a achiesat, în termeni juridici”, explicat Alexandru Pânișoară.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

EXCLUSIV VIDEO | Cât de gravă este situația PUZ-urilor de sector? Paul Racoviță, inspector general al ISC: „Nu mai poți nici gardul să îl construiești. Efectele sunt dezastruoase”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete