EXCLUSIV VIDEO | Alexandru Pânișoară: „PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 au fost atacate cu o plângere de trei pagini. ONG-ul a primit bani de la Primăria Capitalei”

Publicat: 02/03/2023, 12:00

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), a explicat, într-o ediție specială a emisiunii „Cu Gândul la București”, cum s-a ajuns la atacarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 de către Asociația Ecopolis, printr-o acțiune de doar trei pagini, pe care Tribunalul București a respins-o pe motiv că este neîntemeiată. Instanța a confirmat, practic, că aceste PUZ-uri sunt perfect legale, iar decizia le repune în vigoare, după ce fuseseră suspendate în februarie 2021, prin hotărâri ale Consiliului General.

Despre decizia Tribunalului București, care a însemnat o dublă înfrângere pentru primarul Nicușor Dan, pentru că a respins acțiunea Asociației Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis de anulare a PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, puteți citi mai multe informații AICI.

„Ce este foarte curios este că această Asociație Ecopolis, când a introdus acțiunea (de anulare a PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4 – n.r.), pe data de 28 decembrie, cu patru zile înainte, a primit o finanțare de 96.000 de lei. Nelegală, atenție! Autoritățile nu pot finanța ONG-uri, decât dacă sunt de utilitate publică, iar utilitatea publică se recunoaște de către Guvern. Asta este legea, așa scrie în Codul Administrativ, că autoritățile nu au voie să finanțeze ONG-uri decât dacă sunt de utilitate publică, recunoscute de Guvern”, a spus Alexandru Pânișoară, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Plângerea Ecopolis are trei pagini”

Președintele ADU a continuat acuzațiile la adresa ONG-ului care a dorit anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4, arătând că cei doi arhitecți care au făcut studiul pe care s-a bazat acțiunea în instanță nu ar fi avut competențele necesare pentru asta.

”La patru zile după ce primește această finanțare, (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis – n.r.) a introdus această acțiune, care are trei pagini. Prima pagină este cu datele de identificare ale asociației, a doua înșiră hotărârile pe care vrea să le atace și a treia anexează un studiu făcut de doi arhitecți – unul fiind în Comisia Tehnică de Urbanism a Capitalei numită de Nicușor Dan – care nu aveau nicio competență să facă un asemenea studiu.

Aceștia sunt arhitecți cu drept de semnătură în urbanism. Paradoxal, unul dintre ei nici măcar nu are drept de semnătură pe PUZ-uri, dar analizează PUZ-uri. Mai mult decât atât, fac analize juridice, care trebuie făcute de juriști”, a spus Alexandru Pânișoară.

Urbanistul îi aduce acuzații și directorului juridic de la Primăria Capitalei.

”Mai mult, directorul juridic de la Primăria Capitalei, pe care Nicușor Dan se lăuda că îl va da afară, Adrian Iordache, nu a comunicat acțiunea (de la Tribunalul București – n.r.) către Consiliul General ca să se apere. În ceea ce privește Municipiul București, a spus că este de acord cu acțiunea Ecopolis, adică a achiesat, în termeni juridici”, explicat Alexandru Pânișoară.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

EXCLUSIV VIDEO | Cât de gravă este situația PUZ-urilor de sector? Paul Racoviță, inspector general al ISC: „Nu mai poți nici gardul să îl construiești. Efectele sunt dezastruoase”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?