Bianca Andreescu, prima canadiancă din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam. „Cred că ce am luat din România, este pasiunea mea pentru tenis”

Bianca Andreescu, prima canadiancă din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam. „Cred că ce am luat din România, este pasiunea mea pentru tenis”
Bianca Andreescu este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume/Sursa: Facebook
Publicat: 14/07/2020, 00:00

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Bianca Andreescu este o super jucătoare de tenis de origine română, născută pe pământ canadian. Cu toate că, în acte, nu este cetățean român și ca sportiv reprezintă frunza de arțar, Bianca este, fie și indirect, unul dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre.

De altfel, a și spus, într-un interviu pe care l-a acordat, în limba română, pentru Romanian Television of New York, că pasiunea pentru tenis a căpătat-o, de fapt, din România.

Și asta pentru că, deși că s-a născut în Canada, sportiva a început tenisul în țara noastră, iar primul antrenor are i-a inoculat dragostea pentru „sportul alb”, a fost un român.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut la data de 16 iunie 2000, în Canada, la Mississauga, unde se stabiliseră părinții săi. Al doilea nume mic, Vanessa, a fost inspirat de actrița și cântăreața Vanessa Williams.

Idolul Biancăi era Simona Halep

Când era încă mică, a revenit cu familia în țară iar la vârsta de șapte ani părinții au dat-o la tenis.
Acesta a fost, practic, punctul de plecare al Biancăi spre marea performanță.

Nu a rămas mult, însă, în țara noastră. Părinții săi au revenit pe pământ canadian și, pentru că erau conștienți de calitățile fiicei lor, au decis că aceasta trebuie să continue. Ca urmare, au înscris-o la Ontario Racquet Club, din Mississauga, unde a continuat să impresioneze.

La vârsta de unsprezece ani, a început să se pregătească la Centrul Național de Antrenament pentru copii sub 14 ani din Toronto, pentru sezonul 2011-2012, iar viitorul celei care avea să devină o mare campioană începea să prindă contur.

Iar așa cum spunea pe atunci, idolul ei era tot o româncă, fostul număr unu mondial, Simona Halep!
În ianuarie 2014, Bianca și-a trecut în palmares prima competiție. A câștigat Les Petits Ca, unul dintre cele mai prestigioase turnee din lume, dedicate copiilor sub 14 ani.

Șase luni mai târziu a trecut la copii la juniori și a câștigat un turneu de simplu la Havana și unul de dublu, la Nassau, săptămâna următoare.

În ianuarie 2019, la primul ei eveniment de la ASB Classic din Auckland s-a calificat pe tabloul principal și le-a învins pe Caroline Wozniacki și Venus Williams, două foste numărul unu mondial. Așa a ajuns Bianca Andreescu, canadianca de origine română, în prima ei finală WTA.

Finala pierdută a motivat-o și mai mult. Ca urmare, următoarea competiție, care a fost turneul U.S. Open, a câștigat finala după două seturi într-un meci jucat împotriva Serenei Williams devenind , la 19 ani , prima canadiancă care a câștigat, vreodată, un turneu de Grand Slam.

Cea mai bună poziție atinsă de Bianca a fost locul cinci în clasamentul WTA, pe care a obținut-o pe 9 septembrie 2019.

Jucătoarea de origine română a câștigat titlul la Indian Wells Masters și a devenit prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu.

La data de 11 august 2019 a câștigat și Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban, care își adjudecase acest titlu în 1969.

Pe 8 septembrie 2019 a câștigat US Open fiind prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam.

În octombrie 2019, Bianca și-a întâlnit, în sfârșit, pe teren, idolul din adolescență, la Turneul Campioanelor. Simona Halep nu i-a lăsat, însă, nicio șansă și a câștigat în trei seturi, 3-6, 7-6, 6-3.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare