Astra Film Festival 2022: Lungmetraje imersive și proiecții Full Dom, la Sibiu

Astra Film Festival 2022: Lungmetraje imersive și proiecții Full Dom, la Sibiu
Publicat: 29/09/2022, 11:13

Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom în Piața Mare din Sibiu și propune, în perioada 9 – 16 octombrie, programul special AFF New Media, dedicat spectatorilor de toate vârstele care își doresc să se inițieze în cinematografia digitală – Concept Art, VR, Augmented Reality.

Festivalul internațional de film documentar de la Sibiu propune cinefililor o incursiune în cinema-ul clasic de non-ficțiune, dar și în cel imersiv, neconvențional, care folosește cele mai noi tehnologii creative, de la vizionări în sala de cinema la experiența inedită a proiecțiilor cross-media 360 de grade.

Organizatorii evenimentului au pus în vânzare biletele pentru toate filmele și evenimentele, pe site-ul AFF 2022.

Filmele create și proiectate în format de noi tehnologii sunt grupate anul acesta sub egida Astra Film NewMedia.

Printre producțiile pregătite în programul AFF New Media se numără Black Mantis” (Marea Britanie, 2021), „Ayahuasca, Kosmik journey” (Franța, Luxemburg, 2019, selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival), „Voyager: o călătorie fără sfârșit” (Ucraina, 2019), „Nu înțeleg” (Spania, 2022), „Piano Under the Stars” (Chile, Spania, 2020), „Visând la stele” (Australia, 2021).

De asemenea, vor fi proiecții cu dedicație specială și pentru spectatorii mai tineri, chemați să afle curiozități și explicații despre lumină și felul în care o percepem, într-o experiență inedită full dome („Într-o călătorie cu lumina” – Spania, 2020), tradiții și metode științifice desprinse dintr-o călătorie pe urmele Căpitanului Cook şi ale exploratorului olandez Abel Tasman („Navigatorii Lala Rolls” – Noua Zeelandă, 2021), povestea anotimpurilor, cu un puternic caracter educațional („Globul magic – o poveste a anotimpurilor” – Polonia, 2020) sau „Legenda recifului fermecat” – Germania, 2021, filmul de aventuri de văzut împreună cu întreaga familie.

Astra Film Festival Sibiu a fost lansat în 1993, ca proiect inovator, și este unul dintre cele mai importante evenimente de producție de non-ficțiune din Europa. Manifestarea a fost inclusă de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Astra Film Festival este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

CITEȘTE ȘI: România este ţara invitată de onoare la cea de-a 65-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Belgrad

Suedia, țara în focus la Les Films de Cannes à Bucarest; „Metronom”, proiectat în deschidere

BIEFF 2022: „Fairytale”, în regia lui Alexander Sokurov, în deschiderea celei de-a XII-a ediţii a festivalului

Foto: Astra Film Festival

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase