Bérénice Bejo, protagonista filmului „The Artist”, și regizorul Michel Hazanavicius, invitați ai festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”

Bérénice Bejo, protagonista filmului The Artist, și regizorul Michel Hazanavicius, invitați ai festivalului Les Films de Cannes à Bucarest
Publicat: 15/10/2014, 18:45

Actrița Bérénice Bejo, nominalizată la Oscar și Globul de Aur pentru rolul din „The Artist”, va veni pentru prima dată în România, la festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”. Artista va lua parte la premiera filmului „The Search”, alături de regizorul Michel Hazanavicius.

Lansat în competiție la Cannes 2014, „The Search”, un remake după filmul omonim al lui Fred Zinnemann, urmărește destinele a patru personaje marcate de războiul din Cecenia.

Un băiat de 9 ani e separat de familie și sfârșește într-o tabără de refugiați, unde se atașează de o avocată pentru drepturile omului (Bérénice Bejo). În același timp, un tânăr de 19 ani decide să se înroleze și ajunge astfel să trăiască ororile unui război care nu-i aparține.

Cineast francez de origine lituaniană, Michel Hazanavicius deține un record în cinematografia din Hexagon: este singurul al cărui film a fost nominalizat la zece premii Oscar. De altfel, el și Roman Polanski sunt singurii regizori francezi cărora li s-a decernat Oscarul pentru „Cel mai bun regizor”.

Primul lungmetraj a lui Hazanavicius a fost un film TV de montaj: „Le Grand Détournement”(1993), o compilație de fragmente din filme clasice cu actori cunoscuți și dialoguri „deturnate”. Debutul în lungmetraj de cinema a venit în 1999, cu „Mes amis”, în care a joacat fratele său, Serge Hazanavicius. Succesul în Franța i l-au adus două parodii ale filmelor cu spioni, cu Jean Dujardin în rolul principal: „OSS 117: Cairo, Nest of Spies” (2006) și „OSS 117: Lost in Rio” (2009).

În 2011, a fost selecționat în competiție la Cannes cu „The Artist”, un film mut alb-negru, cu Bérénice Bejo și Jean Dujardin. Producția a adunat în palmares peste 100 de premii în toată lumea, inclusiv cinci Oscaruri, trei Globuri de Aur, șapte premii BAFTA și șase César.

Născută în Argentina, dar stabilită în Franța, după ce familia ei a fugit din țară din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a cunoscut încă din copilărie lumea cinematografiei, tatăl ei fiind regizor.

Actrița a intrat în atenția publicului și a presei cu partitura din „Meilleur espoir féminin”, regizat de Gérard Jugnot, pentru care a obținut o nominalizare la César. A urmat succesul cu „OSS 117: Le Caire, nid d’espions „(2006), prima colaborare a trio-ului Michel Hazanavicius – Jean Dujardin – Bérénice Bejo.

Pentru Bejo, recunoașterea internațională a venit o dată cu „The Artist,” filmul mut care i-a adus nominalizări la Oscar, Globurile de Aur și BAFTA pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”.

De asemenea, performanța sa din filmul „Le Passé, drama iranianului Asghar Farhadi, a fost recompensată cu Premiul de interpretare la Cannes 2013.

Ediția a cincea a „Les Films de Cannes à Bucarest” este organizată de Asociația Cinemascop, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Primăriei Sectorului 1 și al Institutului Cultural Român. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independența Film, Asociația Macondo, Transilvania Film, Parada Film, Digital Cube, InterCom Film, Clorofilm și Voodoo Films.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun