Oscar 2021 – Tot ce trebuie să știi despre o gală ca un film

Oscar 2021 - Tot ce trebuie să știi despre o gală ca un film
FOTO: Profimedia
Publicat: 24/04/2021, 10:00
Actualizat: 27/04/2021, 08:48

Mai sunt doar câteva zile până la decernarea premiilor Oscar, într-o ceremonie care, anul acesta, are loc cu două luni mai târziu decât în mod obișnuit. Academia de film americană își va anunța câștigătorii în noaptea de duminică spre luni, într-o gală care este inevitabil marcată de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Deși, în ultimul an, industria a fost afectată de închiderea cinematografelor, amânarea premierelor, suspendarea producției de film și expansiunea platformelor de streaming, Academia și-a menținut decizia de a organiza o gală fizică fără precedent. Evenimentul va avea loc la Union Station, o gară istorică din Los Angeles, în timp ce Dolby Theatre, locul unde se desfășoară de obicei, va găzdui recitalurile muzicale live.

O gală ca un film

În pofida restricțiilor, numeroase vedete vor fi prezente fizic la gală, după ce organizatorii au subliniat că vor evita pe cât posibil videoconferințele. Mai mult, participanții nu vor fi obligați să poarte măști dacă sunt filmați, deși li se va cere să facă acest lucru în restul timpului, de exemplu, în pauzele comerciale. Motivul este acela că ceremonia de anul acesta este realizată și tratată ca o producție de film – producătorii chiar referindu-se la prezentatori ca membri ai distribuției.

Reese Witherspoon, Harrison Ford, Angela Bassett, Halle Berry, Bryan Cranston, precum și câștigătorii ediției din 2020 – Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Laura Dern, Renée Zellweger, Bong Joon-ho – se vor număra printre participanții la gala care, în România, va fi transmisă în direct de platforma Voyo.

România – șanse duble de a câștiga pentru prima dată un Oscar

Colectiv”, de Alexander Nanau, este primul lungmetraj românesc nominalizat la râvnitele trofee și nu într-o categorie, ci în două, „cel mai bun documentar” și „cel mai bun film străin”. Anterior, Cristian Mungiu, cu al său „După dealuri”, a ajuns pe lista lungă a nominalizărilor pentru cel mai bun film străin în 2012. Iar „Cadoul de Crăciun”, regizat de Bogdan Mureșanu, a fost inclus anul trecut pe lista lungă a nominalizărilor la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj.

Cine sunt favoriții galei Oscar 2021

Cu 10 selecții, “Mank” conduce în topul nominalizărilor. Lungmetrajul, regizat de David Fincher, îl are ca subiect pe Herman J. Makiewicz (Gary Oldman), în perioada în care încerca să scrie scenariul pentru “Citizen Kane”, capodopera lui Orson Welles. Următoarele în top sunt mai multe filme care au primit câte șase nominalizări, printre care “Minari”, cu Steven Yeun, primul actor de origine asiatică selectat în categoria “cel mai bun rol principal masculin”. “Nomadland”, premiat cu Globul de Aur, a primit 6 nominalizări, la fel și “Sound of Metal”, despre un toboșar rock – Riz Ahmed, primul musulman nominalizat pentru cel mai bun actor – ce se confruntă cu pierderea auzului, “Judas and the Black Messiah”, “The Father”, cu veteranul Anthony Hopkins, și “The Trial of the Chicago 7”. Drama “Ma Rainey’s Black Bottom”, cu ultimul rol al lui Chadwick Boseman, a primit cinci nominalizări, inclusiv una postumă, pentru starul decedat anul trecut.

Vezi aici lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2021.

În ceea ce privește marii favoriți ai principalelor categorii, “Nomadland” pare a fi cotat cel mai bine la Oscarul pentru cel mai bun film, iar Chloe Zhao are cele mai multe șanse ca regizor. Premiile pentru roluri principale ar putea merge la Chadwick Boseman și Andra Day, iar Sacha Baron Cohen și Youn Yuh-jung ar putea primi Oscarul pentru actori secundari. “The Father” și “Promising Young Woman” ar putea fi marile câștigătoare pentru scenariu, “Soul” ar putea fi numit cea mai bună animație, iar “Another Round” ar putea câștiga Oscarul pentru cel mai bun film internațional.

Citește și: Recorduri și istorii rescrise la cea de-a 93-a ediție a galei Oscar

Anul trecut, “Parasite” a fost marele câștigător la gala Oscar, cu patru premii din șase nominalizări. Primul lungmetraj sud-coreean recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film a mai primit trofee pentru regie (Bong Joon-ho) și scenariu original, fiind desemnat și cea mai bună producție internațională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”