Recordul bătut de Iohannis în 2015. Cum a depășit președintele „Secretele succesului”

Recordul bătut de Iohannis în 2015. Cum a depășit președintele „Secretele succesului
Publicat: 30/12/2015, 11:59

În topul celor mai vândute titluri ale editurii Curtea Veche Publishing în 2015 primele două poziții sunt ocupate de președintele României, Klaus Iohannis, cu cele două volume „Pas cu pas” și „Primul pas”, urmate de cartea „Inteligența emoțională”, de Daniel Goleman, care se află pe poziția a treia. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de „Secretele succesului”, de Dale Carnegie, și „Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle.

În anul 2015, prima poziție în topul celor mai vândute cărți la editura Polirom este câștigată de volumul „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, urmat de „Exerciții de echilibru”, de Tudor Chirilă, și „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger. Poziția a patra în clasament este deținută de „O mie nouă sute optzeci și patru”, de George Orwell, iar pe locul al cincilea se situează „Bărbați fără femei”, de Haruki Murakami. În topul cel mai vândute cărți se află și „Cele patruzeci de legi ale iubirii”, de Elif Shafak, „Cel care mă așteaptă”, de Parinoush Saniee, „Eu sunt Malala”, de Malala Yousafzai și Christina Lamb, „Pădurea norvegiană”, de Haruki Murakami, și „Bastarda Istanbulului”, de Elif Shafak.

În ceea ce privește topul celor mai vândute titluri ale editurii Cartea Românească, în anul 2015, pe prima poziție se situează „Fotograful Curții Regale”, de Simona Antonescu, urmat de „America de peste pogrom”, de Cătălin Mihuleac, „Șoseaua virtuții. Cartea Câinelui”, de Cristian Teodorescu, „Și cuvintele sunt o provincie”, de Adela Greceanu, și „Mecanica fluidului”, de Gheorghe Crăciun. În clasament apar și volumele „Cartea poemelor mele nescrise”, de Varujan Vosganian, „Istoria regelui Gogoșar”, de Radu Aldulescu, „Omul din care a fost extras răul”, de Matei Vișniec, „Mierla neagră”, de Radu Țuculescu, și „Sesiunea de toamnă”, de Eugen Negrici.

Mircea Cărtărescu și Lucian Boia sunt doi dintre autorii editurii Humanitas care sunt pe placul românilor. Și în anul 2015, volume scrise de cei doi autori se află în clasamentul celor mai vândute cărți.

Așadar, în topul celor mai vândute cărți ale editurii Humanitas apărute în 2015 se află „Cum s-a românizat România”, de Lucian Boia, „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești”, de Radu Paraschivescu, „Dacopatia și alte rătăciri românești”, de Dan Alexe, „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, și „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici.

În ceea ce privește topul editurii Humanitas Fiction, acesta este alcătuit din volumele „Supunere”, de Michel Houellebecq, „Elixirul dragostei”, de Eric-Emmanuel Schmitt, „Jocul Ripper”, de Isabel Allende, „Un apartament la Paris”, de Michelle Gable, și „Soloviov și Larionov”, de Evgheni Vodolazkin.

La editura Nemira, topul celor mai bine vândute cărți în anul 2015 este condus de volumul „Cavalerul celor șapte regate”, de George R.R. Martin, urmat de „Noroi, transpirație și lacrimi”, de Bear Grylls, și „Cei 100”, de Kass Morgan. Pe locul al patrulea în acest clasament se situează „Mr. Mercedes”, de Stephen King, iar locul al cincilea îi revine volumului „Călătoarea”, de Diana Gabaldon. Topul este completat de volumele „Istoria lumii”, de Andrew Marr, „O delicatesă”, de Muriel Barbery, „Războiul etern”, de Joe Haldemann, „Ultima dorință”, de Andrzej Sapkowski, și „Colecționara de parfumuri interzise”, de Kathleen Tessaro.

Cât despre editura Trei, cele mai vândute volume în 2015 sunt „Fata din tren”, de Paula Hawkins, „Arta de a citi gândurile”, de Henrik Fexeus, „Orașe de hârtie”, de John Green, „40 de zile”, de Chris Simion, și „Rețete de jocuri. De ce și cum să te joci cu copilul tău”, de Lawrence J. Cohen.

În anul 2015, în topul vânzărilor din cadrul colecțiilor „Corint Istorie” și „Istorie cu blazon” – o colecție care ne ajută să reconstituim și să înțelegem lumea de altădată – s-au aflat titlurile „Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supraviețuitorilor”, de Svetlana Aleksievici – câștigătoarea din acest an a premiului Nobel pentru literatură -, „Regina Elisabeta a II-a. Portret intim, de Andrew Marr, „ISIS. Califatul terorii”, de Loretta Napoleoni, „Carol al II-lea al României. Regele trădat”, de Lilly Marcou, și „Atlas Istoric Duby” (un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național), realizat sub îndrumarea istoricului Georges Duby (1919-1996), membru al Academiei Franceze.

În ceea ce privește cel mai bine vândute cărți pentru tineri și adolescenți, clasamentul este alcătuit din „Four”, un volum adiacent care completează seria bestseller „Divergent”, de Veronica Roth, cele trei volume din seria „Lux”, de Jennifer L. Armentrout („Obsidian”, „Onix” și „Opal”), volumul al zecelea din seria „Cronicile Wardstone”, de Joseph Delaney, primele două volume din seria „Magisterium”, de Holly Black & Cassandra Clare – „Testul fierului” și „Mănușa de aramă”, și „Anna în veșmânt de sânge”, de Kendare Blake.

Cel mai bine vândute titluri pentru copii au fost anul acesta cărțile amuzante și, în același timp, educative ale autorului James Patterson – „Roboții din familia mea – și continuarile seriilor „Vânătorii de comori” și „Eu, Haios”, urmate de ghidurile practice pentru tinerele domnișoare din colecția „Super girl”, cărticelele din colecția „Baby Looney Tunes”, cutiuțele din colecția „Isteț de mic!”, cu activități și autocolante perfecte pentru micii cititori, ilustrate de Raluca Ilie. Și, nu în ultimul rând, prima carte publicată în colecția „Aventură & Mister” – „Nesfârșita goană după elefant”, de Gillian Cross.

Anul acesta, editura Corint a publicat prima carte de colorat pentru adulți din România – o inițiativă care s-a dovedit un real succes, primul tiraj fiind epuizat după numai o lună de la publicare. Este vorba despre cartea artistei Millie Marotta – „Tărâmul viselor. O aventură în culori cu animale și mii de flori”.

La editura Litera, în topul celor mai vândute cărți de ficțiune în 2015 se află volumele „Sticletele”, de Donna Tartt, „Cartea vieții”, de Deborah Harkness, „Fascinația”, de Sylvia Day, „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan, și ” Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată”, de Karl Ove Knausgard.

În ceea ce privește cărțile non-ficțiune, anul acesta, printre cele mai vândute titluri ale editurii Litera sunt „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”, „Drumuri de vis prin Europa”, „Creierul și inteligența emoțională”, „Mama și copilul” și „52 de weekenduri de vis”.

Cât despre cărțile pentru copii, în topul celor mai vândute se situează titlurile „Descendenții: Insula pierduților”, „Cartea de vrăji a lui Mal” și „Povestea filmului”, „Regatul de gheață. Magia zăpezii”, „Labirintul: Evadarea”, „Încercările focului” și „Tratament letal”, de James Dashner, „Întors pe dos. Călătorie în mintea mea” și „Violetta. Jurnal de vacanță”.

La grupul editorial All, pe primul loc în topul celor mai vândute volume „Autoperfecționare/ Motivaționale” în anul 2015 se află cartea „Iubesc să fiu femeie”, de Hedi Hoka, urmată de „Cartea gesturilor”, de Joseph Messinger și Caroline Messinger.

Cât despre cărțile pentru copii, prima poziție este adjudecată de „Pixi Stie-Tot. Cartea magicianului”, iar poziția a doua îi revine volumului „Pisicile războinice vol. 1-În inima pădurii”. La capitolul „Istorie”, cel mai bine vândute cărți au fost „Petru cel Mare”, de Robert K. Massi, și „Al treilea cimpanzeu”, de Jared Diamond, iar la categoria „Medicină” s-au remarcat volumele „Harrison. Manual de medicină”, „Agenda medicală Merck. Simptome explicate pacienților” și „Repertoar de simptome”.

În ceea ce privește volumele din categoria „Literatură universală”, cel mai bine vândute în 2015 sunt „Cum să te îndrăgostești”, de Cecelia Ahern, și „Chemarea îngerului”, de Guillaume Musso (ediție cartonată).

În ceea ce privește cărțile editurii Rao cu cel mai mare succes la public în 2015 s-a afirmat romanul „Biblia pierdută”, de Igor Bergler. Acest volum a fost recompensat și cu trofeul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte, în urma voturilor vizitatorilor.

La editura Act și Politon, cele mai vândute titluri din 2015 sunt următoarele: „Curs de pierdere în greutate”, a autoarei Marianne Williamson, „Eu sunt DORINȚE ÎMPLINITE”, a lui Dr. Wayne Dyer (CD de meditație), „Meditație pentru autovindecare”, a autoarei Louise Hay (CD de meditație), „Poți fi fericit orice s-ar întâmpla”, a autorului Richard Carlson, și „101 căi de a-ți transforma viața”, a autorului Dr. Wayne Dyer (CD de meditație).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?