Fugarul Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău! // UPDATE. El se află în aceste momente în sediul unui Parchet din capitala Moldovei (EXCLUSIV)

Fugarul Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău! // UPDATE. El se află în aceste momente în sediul unui Parchet din capitala Moldovei (EXCLUSIV)
Fugarul Rizea s-a ascuns până acum la Chișinău!
Publicat: 03/11/2020, 12:10
Actualizat: 03/11/2020, 13:25

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat – astăzi – că i-a fost retrasă cetățenia moldovenească fugarului Cristian Rizea, ex-deputatul care se ”ascunsese”, sub o altă identitate, la Chișinău. De altfel, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicat decretul privind retragerea cetățeniei.

„Președintele Republicii Moldova decretează: ”Se retrage cetățenia Republicii Moldova a domnului Cristian MIHAI (n.red. – noua identitate a lui Cristian Rizea). Prezentul decret intră în vigoare la data publicării”, se arată în documentul oficial.

Condamnatul Cristian Rizea se află în sediul unui Parchet din Chișinău

Reporterii GÂNDUL.RO au aflat că, în jurul orei 13.00, Cristian Rizea se afla în interiorul unei unități de Parchet din Chișinău.

///

Surse GÂNDUL.RO ne-au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că fugarul Cristian Rizea a fost reținut, la Chișinău, în urmă cu puțin timp, și va fi expulzat în România.

În timpul unei conferințe de presă, președintele Igor Dodon a menționat că semnat și un ”decret interesant” despre ”un oarecare Rizea” și că a ”anulat cetățenia acestui personaj”.

„Au fost mai multe urgențe legate de semnarea unor decrete cu promovarea unor legi, subiecte care țin de stabilitatea economică și socială pe perioada de criză și pandemie, a fost și un decret interesant, ieri, pe care l-am semnat, s-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetățean al României care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru Cetățenie, ieri am semnat (n. red – luni) un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj. Deja organele competente din Republica Moldova și România trebuie să facă schimb de informații și să întreprindă acțiuni pentru a-l expulza din țară pe acest criminal, conform justiției din România”, a anunțat Igor Dodon.

Fugarul Cristian Rizea, viață lipsită de griji la Chișinău

GÂNDUL.RO a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, în ultima perioadă, informații-șoc despre fugarul Cristian Rizea, cel care a reușit să obțină cetățenia moldovenească și să ducă o viață de nabab la Chișinău, lipsită de griji financiare.

Intuind iminența condamnării definitive – în decembrie 2017 a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilorCristian Rizea a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Sursele GÂNDUL.RO au transmis că obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei. Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, personaj care – la momentul respectiv – era consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate).

Astfel se explică faptul că familia Rizea a aterizat liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019, iar ”fugarul” s-a crezut în deplină siguranță.

Cristian Rizea, dat în urmărire internațională încă din luna martie a anului 2019

GÂNDUL.RO a solicitat Poliției Române să comunice măsurile întreprinse pentru încarcerarea și extrădarea lui Cristian Rizea.

În urma solicitării redacției, IGPR a anunțat că Rizea a fost dat în urmărire internațională încă din martie 2019. De atunci, s-a încercat un schimb de informații cu reprezentanții Ministerului de Interne din Republica Moldova, însă aceștia, inițial, nu au ”reacționat”.

La data de 19.03.2019, persoana la care faceți referire a fost dată în urmărire internațională de către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, la solicitarea autorităților judiciare române, fiind continuate activitățile investigativ- operative și schimbul de date și informații cu partenerii străini, în vederea depistării persoanei urmărite și inițierii procedurilor judiciare, conform prevederilor legale naționale și internaționale, având în vedere că, până în prezent, niciun partener nu a transmis informații în acest sens, a transmis IGPR .

Știre în curs de actualizare…

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York