VIDEO | Dezvăluirile interlopului Nuțu Cămătaru: Cine ar fi sponsorizat campania electorală a lui Mircea Geoană

VIDEO | Dezvăluirile interlopului Nuțu Cămătaru: Cine ar fi sponsorizat campania electorală a lui Mircea Geoană
Publicat: 24/11/2021, 13:00
Actualizat: 24/11/2021, 14:03

Unul dintre membrii familiei de florari Bambina ar fi sponsorizat campania electorală a lui Mircea Geoană, din bani pe care îi luase cu împrumut de la Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru. Dezvăluirile au fost făcute în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, care relatează detalii necunoscute din viața temutului interop.

Gândul publică în exclusivitate, înainte de lansarea oficială a cărții, episodul pe care Nuțu Cămătaru i l-a povestit lui Codin Maticiuc, la locuința sa din cartierul bucureștean Ferentari.

Nuțu Cămătaru dezvăluie că l-a împrumutat pe unul dintre florarii familiei Bambina cu 500.000 de euro pentru a cumpăra o piață. Când i-a cerut banii înapoi, florarul a spus că nu-i mai poate da, explicînd că din cei 500.000 de euro, 100.000 de euro i-a dat lui Neculai Onțanu, pe vremea când era primar al Sectorului 2, iar o parte din bani i-a dat pentru a sponsoriza campania lui Mircea Geoană.

În carte nu se menționează dacă banii pentru sponsorizarea campaniei electorale a lui Mircea Geoană ar fi fost dați înainte de alegerile prezidențiale din 2009, când fostul președinte al PSD a ajuns în turul doi de scrutin și a fost învins de Traian Băsescu, sau în anii în care  a candidat la Parlament. Mircea Geoamă este, din octombrie 2019, secretar general adjunct al NATO.

Nuțu Cămătaru: „I-am dat 500.000 de euro ca să ia o piață”

Tu știi câți bani am de luat din piață? Câteva milioane. Banii mei! Și am ajuns să mă rog pentru ei?! Orice telefon dau, vorbesc mai frumos decât cu mama. Când simt că mizeriile astea mă iau la mișto, îi întreb dacă vor să fie următorul Gigantu’ (Gheorghe Antonescu, denunțătorul dintr-un dosar de șantaj al lui Nuțu Cămătaru – n.r.). Dacă vor să-mi facă vreo cheie. Cât crezi că mai rezist așa?

La unul dintre florarii ăia a lu’ Bambina i-am dat 500.000 de euro ca să ia o piață. A zis că o sută i-a dat lui Onțanu, a sponsorizat și campania lui Geoană. Și ce crezi, când m-am eliberat, mi-a zis că a pierdut banii și că nu mai are ce să-mi dea. Și uite că nu l-a omorât nimeni!”, i-a mărturisit Nuțu Cămătaru lui Codin Maticiuc,

Cartea lui Codin Maticiuc intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” dezvăluie detalii neștiute din viața celebrului interlop. Timp de cinci ani, Codin Maticiuc a stat alături de Nuțu Cămătaru pentru a-i descoperi viața. I-a cunoscut deopotrivă prietenii și dușmanii, poveștile și familia. A fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-a însoțit instanța supremă, unde a fost condamnat, și l-a vizitat la penitenciarele Jilava și Găești.

„Această carte are un prezent, observat de mine, un băiat ce a pășit într-un univers necunoscut, și un trecut, povestit de nimeni altul decât Nuțu Cămătaru. Un trecut care-l privește și-n care se amestecă mafia străzii cu cea a politicii. Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor «grei» ca Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții? Veți afla acum”, a spus Codin Maticiuc.

Eliberat condiționat în 2019

Nuțu Cămătaru a fost liderul uneia dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată din România – Clanul Cămătarilor -, o reţea infracţională care ar fi avut peste două sute de membri. Liderul interlop a crescut în cartierul Ferentari și tot acolo deține, acum, o fermă cu o herghelie de cai.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat ultima dată din închisoare în martie 2019, din Penitenciarul Găești, unde a executat o pedeapsă de 5 ani și 11 luni, pentru mai multe infracțiuni cu violență. El a fost încarcerat în decembrie 2017, la Penitenciarul din Ploieşti și transferat ulterior la Penitenciarul Găești. De aici a fost eliberat condiționat, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu și a executat doar un an și câteva luni din pedeapsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York