VIDEO | Liviu Dragnea: Sistemul ocult din România este condus de Pahonțu cu sprijinul lui Klaus Iohannis

Publicat: 07/10/2021, 23:57
Actualizat: 08/10/2021, 00:27

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a făcut dezvăluiri bombă despre structura și funcționarea „Statului Paralel”, despre care susține că funcționează și în ziua de azi, avându-l la conducere pe domnul Pahonțu care este sprijinit de președintele Klaus Iohannis. El a recunoscut că a participat la niște activități sportive împreună cu liderii „ocultei” Coldea și Maior de la acea vreme, pentru că fusese invitat de Victor Ponta, care i-ar fi transmis că se vor discuta chestiuni de siguranță națională.

Întrebat dacă a făcut parte din „Statul Paralel” care conduce în acest moment România, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, în niciun caz.

El a recunoscut că a participat la niște activități sportive alături de domnii Coldea, Ponta și domnul Maior:” Da, dar nu știu dacă sunt lângă mall-ul de la Băneasa. Am jucat tenis pe mai multe terenuri. Am jucat în echipă cu Ponta și Coldea juca ba cu Maior ba cu Dâncu.

„Sistemul ocult din România, i se mai spune ” Statul Paralel”, „Binomul”, nu a avut niciun politician în componență niciodată. Acum îl are pe Iohannis care e politician, am politic. Toate deciziile, toate planurile, listele cu așa numitele acțiuni care trebuiau făcute împotriva unora sau altora erau făcute nu de față cu politicieni sau în prezența acestora și aici sunt dator să spun și despre Victor Ponta folosea sistemul, Ponta nu a fost băgat niciodată în sistem, din contră a fost de multe ori amenințat si nu a fost niciodată consultat în ceea ce făceau ei din punct de vedere infracțional și neconstituțional și pe care le fac și acum”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a afirmat că Victor Ponta a fost cel care l-ar fi chemat să participe la întâlniri, întrucât erau premise că se vor discuta chestiuni de siguranță națională, despre care susține că nu ar fi avut loc niciodată.

„Eu am fost chemat de Ponta să particip la aceste întâlniri pentru a discuta chestiuni de siguranță națională, dar nu am discutat niciodată despre așa ceva. Din păcate și acum există această ocultă politico-economico-securistă, președintele României este strict implicat în acest sistem ocult, el crede că îl conduce, dar nu-l conduce”, a afirmat fostul lider PSD.

Fostul șef al PSD a explicat mecanismul prin care Maior și Coldea l-au „lucrat pe la spate” pe Victor Ponta pentru ca acesta să piardă alegerile prezidențiale în favoarea lui Klaus Iohannis.

„Planul a fost să nu iasă Victor Ponta președinte și să iasă Iohannis. Începând din 2014 și Maior și Coldea au lucrat pentru Klaus Iohannis.  Gabriel Oprea a crezut până în ziua alegerilor ca cei doi îl sprijină pe Ponta”, a precizat Dragnea.

El a precizat că în momentul de față Pahonțu este cel care conduce „Statul Paralel”, sprijinit de președintele Klaus Iohannis, structură din care mai fac parte printre alții, prim adjunctul de la SRI, Răzvan Ionescu și Gabriel Vlase. Acest sistem, explică, Dragnea controlează procurori, judecători, pentru a împinge sau fabrica dosare, partide politice și parlamentari.

„Acum locul lui Coldea, pentru că conduce în mod efectiv și executiv acest sistem și Maior era la curent cu tot ce se întâmplă, dar nu putea să treacă de Coldea. Acum locul lui Coldea este luat de Pahonțu din 2017. Mai face parte în mod efectiv, mult mai mult decât șeful lui prim adjunctul de la SRI, Răzvan Ionescu, Gabriel Vlase. Eu va spun actorii principali care interacționează cu procurorii și împing dosare, fac dosare, pun presiune pe unii judecători, adică ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, mai ales în perioada în care funcționau acele protocoale otrăvite dintre Parchete și SRI. Acum Pahonțu este mai influent pentru ca este lângă Iohannis și l-a convins pe Iohannis că el trebuie să cel care coordonează acest sistem ocult care parazitează instituții ale statului român”, a explicat Dragnea.

Întrebat de ce s-a certat cu Coldea, Liviu Dragnea a răspuns: ” Nu puteam să fie de acord cu modul în care acest om vedea funcționarea justiției în România, modul cum vedea funcționarea SRI. Pentru el nu existau limite constituționale ale funcționării acestui serviciu. Lui i se părea firesc ca SRI să fie infiltrat în toate partidele și să influențeze decizii, să fie infiltrat în Parlament și să influențeze decizii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase