EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica…

EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica...
Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica...
Publicat: 29/06/2020, 17:46
Actualizat: 07/07/2020, 17:41

Extrem de importantul post de președinte al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), ocupat până în decembrie de protejatul unui controversat om de afaceri, a fost dat recent unei ilustre anonime, lucru care a ridicat mari semne de intrebare. Numele ei este Andreea Kohalmi.

În spatele numirii stă, însă, mămica ei, o veche clientă a DNA. Mama, Luminița Kohalmi-Szabo, reușește să treacă linia de demarcație dintre trecut și prezent, numele ei fiind vehiculat atât atunci când Traian Băsescu deținea toate pârghiile de putere în România, iar alături de el apărea, în postura de ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, cât și astăzi.

Mai mult, în anul 2012, după ieșirea din scenariu a Elenei Udrea, Luminița Kohalmi-Szabo a fost numită de Traian Băsescu consilier la Administrația Prezidențială, chiar la biroul consilierului prezidențial pentru apărare și securitate națională Iulian Fota.

Apărătoarea Elenei Udrea, dar atentă la ”afacerea de familie”

Luminița Kohalmi-Szabo s-a dovedit a fi, în repetate rânduri, o vajnică apărătoare a Elenei Udrea, însă și-a coordonat și ”afacerile de familie”. Mamă responsabilă, a condus fetele pe ”drumul maturizării”, așa cum a știut mai bine. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Una dintre ele la Monte Carlo, iar cea de-a doua fiică a Luminiței Kohalmi ”s-a privatizat” cu o firmă de consultanță în domeniul fondurilor europene. Atent ghidată de mămica sa, care era foarte bine conectată. A beneficiat de multe avantaje indiscutabile, având în vederea relațiile à la longue ale mamei sale.

Astfel, tânăra doamnă Kohalmi ar fi primit, avant la lettre, informații despre fondurile europene care urmau să fie acordate, iar succesul a venit imediat. Accesarea respectivelor fonduri devenea prohibită firmelor care nu erau agreate, după cum se știe foarte bine.

Lobby asiduu și o numire controversată la AFM

Astăzi, Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM), acolo unde a fost numită scriptic – de Ludovic Orban – în luna mai. Are rang de secretar de stat și, deloc surprinzător, AFM gestionează sume impresionante provenite tocmai din fonduri europene.

Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM)

Mulți s-au întrebat, și pe bună dreptate, cum de a ajuns Andreea Kohalmi-Szabo într-o astfel de poziție privilegiată, numai că răspunsul este facil: ar fi vorba despre un lobby asiduu – există voci care afirmă că termenul cel mai potrivit, în context, ar fi ”agresiv” – făcut chiar de către mama sa.

Surse care doresc să își păstreze anonimatul spun că doamnele, nu-i așa?, trebuie respectate și ocrotite de către domni, iar tânăra doamnă Kohalmi nu este deranjată atunci când trebuie să semneze achiziții la suprapreț și atribuiri de proiecte, tocmai fiindcă de conducerea ”jucăriei” se ocupă ”domni galanți”, unul dintre aceștia fiind chiar domnul Aurelian Dobre, din conducerea AFM, protejat al unuia dintre marii jucători din piata OTR-urilor.

Însă toate acestea nu ar putea fi posibile fără implicarea activă a bossului PMP, un alt ”domn” care, având putere de decizie, nu ar fi putut să reziste rugăminților constante ale Luminiței Kohalmi-Szabo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”