EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica…

Redactor:
Adrian Nicolae
EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica…
Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica...

Extrem de importantul post de președinte al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), ocupat până în decembrie de protejatul unui controversat om de afaceri, a fost dat recent unei ilustre anonime, lucru care a ridicat mari semne de intrebare. Numele ei este Andreea Kohalmi.

În spatele numirii stă, însă, mămica ei, o veche clientă a DNA. Mama, Luminița Kohalmi-Szabo, reușește să treacă linia de demarcație dintre trecut și prezent, numele ei fiind vehiculat atât atunci când Traian Băsescu deținea toate pârghiile de putere în România, iar alături de el apărea, în postura de ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, cât și astăzi.

Mai mult, în anul 2012, după ieșirea din scenariu a Elenei Udrea, Luminița Kohalmi-Szabo a fost numită de Traian Băsescu consilier la Administrația Prezidențială, chiar la biroul consilierului prezidențial pentru apărare și securitate națională Iulian Fota.

Apărătoarea Elenei Udrea, dar atentă la ”afacerea de familie”

Luminița Kohalmi-Szabo s-a dovedit a fi, în repetate rânduri, o vajnică apărătoare a Elenei Udrea, însă și-a coordonat și ”afacerile de familie”. Mamă responsabilă, a condus fetele pe ”drumul maturizării”, așa cum a știut mai bine. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Una dintre ele la Monte Carlo, iar cea de-a doua fiică a Luminiței Kohalmi ”s-a privatizat” cu o firmă de consultanță în domeniul fondurilor europene. Atent ghidată de mămica sa, care era foarte bine conectată. A beneficiat de multe avantaje indiscutabile, având în vederea relațiile à la longue ale mamei sale.

Astfel, tânăra doamnă Kohalmi ar fi primit, avant la lettre, informații despre fondurile europene care urmau să fie acordate, iar succesul a venit imediat. Accesarea respectivelor fonduri devenea prohibită firmelor care nu erau agreate, după cum se știe foarte bine.

Lobby asiduu și o numire controversată la AFM

Astăzi, Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM), acolo unde a fost numită scriptic – de Ludovic Orban – în luna mai. Are rang de secretar de stat și, deloc surprinzător, AFM gestionează sume impresionante provenite tocmai din fonduri europene.

Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM)

Mulți s-au întrebat, și pe bună dreptate, cum de a ajuns Andreea Kohalmi-Szabo într-o astfel de poziție privilegiată, numai că răspunsul este facil: ar fi vorba despre un lobby asiduu – există voci care afirmă că termenul cel mai potrivit, în context, ar fi ”agresiv” – făcut chiar de către mama sa.

Surse care doresc să își păstreze anonimatul spun că doamnele, nu-i așa?, trebuie respectate și ocrotite de către domni, iar tânăra doamnă Kohalmi nu este deranjată atunci când trebuie să semneze achiziții la suprapreț și atribuiri de proiecte, tocmai fiindcă de conducerea ”jucăriei” se ocupă ”domni galanți”, unul dintre aceștia fiind chiar domnul Aurelian Dobre, din conducerea AFM, protejat al unuia dintre marii jucători din piata OTR-urilor.

Însă toate acestea nu ar putea fi posibile fără implicarea activă a bossului PMP, un alt ”domn” care, având putere de decizie, nu ar fi putut să reziste rugăminților constante ale Luminiței Kohalmi-Szabo.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Cel puțin doi morți și zece răniți după ce o mașină a intrat în mulțime...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Când vom da nas în nas cu EXTRATEREȘTRII! Cercetătorii au publicat anul exact. Mai avem...
Pe ce dată pică Paştele în 2021: SURPRIZĂ MARE! De mult nu a mai fost...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Celebra fasole cu ciolan. Cum preparăm rețeta tradițională chiar de ziua României?
Inchide