EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica…

Redactor:
Adrian Nicolae
EXCLUSIV. Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica…
Cum a ajuns anonima fără CV Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea AFM și cine sunt ”protectorii” din umbră + cine e mămica...

Extrem de importantul post de președinte al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), ocupat până în decembrie de protejatul unui controversat om de afaceri, a fost dat recent unei ilustre anonime, lucru care a ridicat mari semne de intrebare. Numele ei este Andreea Kohalmi.

În spatele numirii stă, însă, mămica ei, o veche clientă a DNA. Mama, Luminița Kohalmi-Szabo, reușește să treacă linia de demarcație dintre trecut și prezent, numele ei fiind vehiculat atât atunci când Traian Băsescu deținea toate pârghiile de putere în România, iar alături de el apărea, în postura de ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, cât și astăzi.

Mai mult, în anul 2012, după ieșirea din scenariu a Elenei Udrea, Luminița Kohalmi-Szabo a fost numită de Traian Băsescu consilier la Administrația Prezidențială, chiar la biroul consilierului prezidențial pentru apărare și securitate națională Iulian Fota.

Apărătoarea Elenei Udrea, dar atentă la ”afacerea de familie”

Luminița Kohalmi-Szabo s-a dovedit a fi, în repetate rânduri, o vajnică apărătoare a Elenei Udrea, însă și-a coordonat și ”afacerile de familie”. Mamă responsabilă, a condus fetele pe ”drumul maturizării”, așa cum a știut mai bine. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Una dintre ele la Monte Carlo, iar cea de-a doua fiică a Luminiței Kohalmi ”s-a privatizat” cu o firmă de consultanță în domeniul fondurilor europene. Atent ghidată de mămica sa, care era foarte bine conectată. A beneficiat de multe avantaje indiscutabile, având în vederea relațiile à la longue ale mamei sale.

Astfel, tânăra doamnă Kohalmi ar fi primit, avant la lettre, informații despre fondurile europene care urmau să fie acordate, iar succesul a venit imediat. Accesarea respectivelor fonduri devenea prohibită firmelor care nu erau agreate, după cum se știe foarte bine.

Lobby asiduu și o numire controversată la AFM

Astăzi, Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM), acolo unde a fost numită scriptic – de Ludovic Orban – în luna mai. Are rang de secretar de stat și, deloc surprinzător, AFM gestionează sume impresionante provenite tocmai din fonduri europene.

Andreea Kohalmi-Szabo se află în fruntea Administrației Fondului de Mediu (AFM)

Mulți s-au întrebat, și pe bună dreptate, cum de a ajuns Andreea Kohalmi-Szabo într-o astfel de poziție privilegiată, numai că răspunsul este facil: ar fi vorba despre un lobby asiduu – există voci care afirmă că termenul cel mai potrivit, în context, ar fi ”agresiv” – făcut chiar de către mama sa.

Surse care doresc să își păstreze anonimatul spun că doamnele, nu-i așa?, trebuie respectate și ocrotite de către domni, iar tânăra doamnă Kohalmi nu este deranjată atunci când trebuie să semneze achiziții la suprapreț și atribuiri de proiecte, tocmai fiindcă de conducerea ”jucăriei” se ocupă ”domni galanți”, unul dintre aceștia fiind chiar domnul Aurelian Dobre, din conducerea AFM, protejat al unuia dintre marii jucători din piata OTR-urilor.

Însă toate acestea nu ar putea fi posibile fără implicarea activă a bossului PMP, un alt ”domn” care, având putere de decizie, nu ar fi putut să reziste rugăminților constante ale Luminiței Kohalmi-Szabo.

Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
BREAKING! S-a emis mesaj RO ALERT! Pericol de EXPLOZIE
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Un cântăreț celebru de muzică populară, spaima PSD-ului. Cum s-a ajuns aici
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide