EXCLUSIV. Cum erau racolați și inițiați membrii bandei ”Rechinului”?! Vot pentru intrarea în ”Famiglie”, consum de cocaină și… binecuvântarea finală a liderului + Mesaj crunt transmis unui ”trădător”

Redactor:
Adrian Nicolae
EXCLUSIV. Cum erau racolați și inițiați membrii bandei ”Rechinului”?! Vot pentru intrarea în ”Famiglie”, consum de cocaină și… binecuvântarea finală a liderului + Mesaj crunt transmis unui ”trădător”
EXCLUSIV. Cum erau selectați și ”inițiați” viitorii membri ai bandei ”Rechinului” din Cancun. Vot pentru intrarea în ”gașcă”, consum de cocaină și... binecuvântarea finală a liderului + Mesaj crunt transmis unui ”trădător”

Cunoscut ca ”El Tiburon” (Rechinul), dar și ca ”Nașu`”, Tudor Florian din Craiova a reușit, în câțiva ani de zile, să devină unul dintre cei mai temuți lideri ai crimei organizate, gruparea sa de crimă organizată acționând nu numai în Mexic, ci și în multe alte țări.

”Specializați” în clonarea cardurilor, membrii acestei grupări erau trimiși – în echipe de câte doi-trei oameni – să acționeaze atât pe teritoriul Mexicului, cât și în țări precum SUA, Canada, Paraguay, India sau state din Uniunea Europeană, obținând până la 100.000 USD săptămânal.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea, în lipsă, a lui Tudor Florian, iar acesta transmite – prin intermediul avocaților – că dorește să fie audiat online pentru a-și susține nevinovăția. GÂNDUL.RO a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, extrase din refearatul de arestare întocmit de DIICOT, dosarul de urmărire penală deschis pe numele lui Tudor Florian și al unor ”locotenenți” de încredere conținând 25 de volume.

Acuzat, printre alte infracțiuni, de constituire a unui grup infracțional organizat, de infracțiuni informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesul ilegal la un sistem informatic sau operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, ”Rechinul” bifează și infracțiunea de instigare la tentativă de omor după ce a ordonat, spun procurorii, asasinarea unuia dintre ”locotenenții” care nu i-au mai ascultat, orbește, ordinele.

Un anunț la ”mica publicitate” și ofertă de muncă în Germania

Astăzi, GÂNDUL.RO dezvăluie, ÎN EXCLUSIVITATE, modalitatea prin care membrii grupării ”Rechinului” erau selectați în România (și nu numai), dar și felul în care se desfășura ”inițierea”, ritualul în urma căruia cei care se dovedeau apți deveneau ”oamenii Rechinului”.

Unul dintre membrii grupării coordonate de ”Rechin” s-a ”spovedit” în fața anchetatorilor, iar dezvăluirile sale au reprezentat informații extraordinare. Încetul cu încetul, tot acest tablou infracțional a fost dezvăluit, pas cu pas.

Astfel, potrivit declarației-șoc a martorului, începând cu luna ianuarie a anului a întreprins demersuri pentru a-și găsi un alt loc de muncă. Firește, într-un astfel de context a accesat și site-uri care ofereau angajări, descoperind un anunț tentant care preciza că o firmă are nevoie de electroniști. Printre criterii se specifica și faptul că doritorul trebuie să fie cunoscător SMD și familiarizat cu tehnologia Bluetoot și să aibă cunoștințe de radio frecvență. Dacă îndeplinea aceste cerințe, doritorul urma să lucreze în Germania. Numai că, ulterior, i s-a transmis că locația s-a schimbat, urmând ca activitatea să se desfășoare în Mexic.

”Urmare a acestui anunț, martorul a transmis un mesaj către persoana care postase anunțul de angajare și după aproximativ o luna a primit un email prin care i s-a comunicat faptul că se schimbase locația din Germania în Mexic. De asemenea, persoana vătămată (…) a mai susținut faptul că i s-a transmis că putea lua legătura cu numitul Nicolae Cosmin – Adrian prin intermediul aplicației Skype, în vederea stabiliri datelor de angajare”, se arată în referatul de arestare întocmit de DIICOT.

Interviu de angajare cu o singură întrebare și un salariu generos

Tentat de un asemenea job, cu atât mai mult cu cât era vorba despre Germania, martorul l-a contact pe Nicolae Cosmin – Adrian, prin intermediul aplicației Skype. Spre surprinderea sa, interviul de angajare a constat într-o singura întrebare: ”Știți să lipiți?” Mai mult, salariul a fost stabilit la suma de 2.000 USD lunar.

”Nicolae Cosmin – Adrian i-a spus lui (…) că îi va fi asigurat transportul în Mexic, iar pentru eliberarea pașaportului l-a asigurat că îi va da acești bani. Astfel, martorul  a primit prin intermediul serviciului de transfer rapid de numerar (…) suma de 300-400 RON, trimisă din România de către mama lui Nicolae Cosmin – Adrian”

Cu o săptămână înainte de sfârșitul lunii mai, martorul a intrat în posesia pașaportului promis, iar noua etapă din viața sa a început pe data de 28 mai, atunci când a plecat, cu o aeronavă TAROM, spre Madrid, iar după o escală de trei ore a plecat – cu o altă aeronavă – spre Mexic. La Cancun a fost așteptat de unul dintre membrii grupării ”Rechinului”.

Apoi, timp de trei zile, a urmat o perioadă de ”adaptare”, viitorul ”electronist” primind chiar și o sumă de bani pentru a o trimite familiei, în România.

”În Cancun, (…) a luat legătura cu numitul Nicolae Cosmin – Adrian, iar acesta i-a indicat un restaurant Starbucks, situat pe strada Avenida Coba, unde urma ca pe persoana vătămată să o aștepte o persoană pentru a o prelua. Potrivit declarației lui (…), acesta s-a deplasat la restaurantul ce i-a fost indicat și s-a întâlnit cu o altă persoană de cetățenie română, cu care s-a deplasat la o clădire aflată în apropiere, formată din două nivele, ce părea un sediu de firmă. Martorul a susținut că, timp de trei zile, în afară de numitul Nedescu Damian, nu a mai luat legătura cu alte persoane, însă după această perioadă la apartamentul în care locuia a venit numitul Nicolae Cosmin – Adrian, care i-a dat persoanei vătămate o sumă de bani pentru a-i transmite familiei acesteia, în România, și i-a spus persoanei vătămate să se liniștească, să se acomodeze, urmând ca după această perioadă să-i comunice ce urma să facă”, arată procurorii DIICOT.

Intrarea în ”gașcă” și petrecerea nocturnă din vila de pe plajă, alături de ”Rechin”

Trecuseră trei săptămâni de când bărbatul ajunsese în Mexic, iar perioada de acomodare urma să ia sfârșit. Acesta a fost momentul în care ”electronistul” a intrat în contact, pentru prima oară, cu ”Rechinul”.

Întâlnirea a avut loc chiar în apartamentul în care fusese cazat după ce venise din România, iar alături de Tudor Florian ”Rechinul” a fost prezent și ”omul de contact”, Nicolae Cosmin – Adrian. În aceeași zi, viitorul membru al grupării a fost dus la o vilă de pe malul mării, din cartierul Novo Cancun.

”Cu această ocazie, (…) a primit suma de aproximativ 4000 pesos (cca. 200 dolari). În aceeași zi, pe seară, la apartamentul în care locuia au venit trei persoane de sex masculin, care l-au dus la o casă de pe malul mării în cartierul Novo Cancun, la vila 7, casă închiriată unde stăteau mai multe persoane”, se precizează în referatul de arestare.

Martorul a descris, în fața procurorilor DIICOT, cum a decurs ritualul de ”inițiere”, specificând că ceilalți membri ai grupării coordinate de Tudor Florina au votat pentru acceptarea sau respingerea sa. Dar nu numai atât. I-a fost analizată situația și, pentru a se convinge că noul venit era hotărât să meargă până la capăt, i-a cerut acestuia să consume cocaine, cee ace s-a și întâmplat.

Petrecerea nu s-a încheiat înainte ca noul membru al grupării să fie ”binecuvântat” de ”Rechin”, bând și un pahar cu vin împreună cu acesta, iar dimineața l-a găsit în postura de membru acceptat al grupării de crimă organizată.

”Ajuns la casa din  Novo Cancun, vila 7, S.C. a constatat că acolo erau prezente mai multe persoane care au analizat-o pe persoana vătămată și au ”votat” să o primească pe aceasta ”în gașcă”. Ca metodă de inițiere, numitul Nicolae Cosmin – Adrian a pus-o pe persoana vătămată Simion Cristian să consume cocaină cu toată lumea prezentă, după care persoana vătămată a consumat un pahar de vin cu inculpatul Tudor Florian, la sfârșitul petrecerii persoana vătămată fiind primită în grup”, menționează procurorii DIICOT.

Noul membru al grupării, pus la treabă de oamenii ”Rechinului”: ”Câte tastaturi poți să faci într-o zi?”

Acceptarea în gruparea ”Rechinului” a însemnat, bineînțeles, și începutul activității pentru care românul venise în Mexic. După câteva zile, acesta a plecat la Playa del Carmen pentru a lua anumite unelte de lucru – pistol de lipit, șurubelnițe, fludor precum și alte echipamente ce erau necesare într-un atelier de electronica – pe care ”gașca” le păstra depozitate într-un apartament situat în Playa del Carmen.

”Locotenentul” Rechinului – Nicolae Cosmin – Adrian – i-a mai adus noului angajat ”o serie de dispositive electronice”, întrebându-l și dacă știe despre ce este vorba. ”Martorul a susținut faptul că de la echipamentele electronice a  recunoscut modulul de Bluetooth – ”ar fi ceva de transmisie radio digitală”.

Ulterior, Nicolae Cosmin – Adrian, împreună cu o altă persoană, ”au scos niște folii despre care i-au spus (…) că sunt tastaturi matriciale cu patru linii și patru coloane, punând-o pe aceasta să lege opt fire între folii și dispozitivele electronice.  Nicolae Cosmin – Adrian i-a arătat modalitatea de legare a liniilor și a coloanelor matricei pe acel dispozitiv electronic,  au  întrebat-o câte poate să facă într-o zi și au avertizat-o să țină tot timpul ușa atelierului închisă”.  

În aceeași zi, la atelier și-a făcut prezența însuși Tudor Florian, ”El Tiburon”, pentru a-l verifica pe noul angajat și pentru a vedea dacă acesta este priceput în ceea ce i se spusese să facă. Acesta ”realizase în jur de șapte – opt tastaturi, dar acestea nu funcționau corect. Ulterior, a primit și specificațiile de funcționare și cum trebuie să le lege, primind și un telefon Nokia cu sistem Windows Mobile pentru a verifica dispozitivele electronice”.

”Dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor, realizate pentru tastaturi și lectoare folosite pe ATM uri model Triton 2700”

”Rechinul” a făcut o adevărată criză de nervi, initial, observând că tastaturile realizate de noul membru al grupării nu funcționau corect, însă, după ce s-a liniștit, i-a dat anagajatului toate informațiile de care avea nevoie pentru a depăși problemele tehnice ivite pe parcurs.

Acesta a fost și momentul în care ”electronistul” a înțeles cu ce avea să se ocupe în realitate, resspectiv dispozitive necesare pentru clonarea cardurilor, acestea fiind verificate chiar de un cetățean Mexican, complice al ”Rechinului”.

”A înțeles ce trebuia să facă și ce făcea inculpatul Tudor Florian și numitul Nicolae Cosmin Adrian în Mexic, adică clonări de carduri în vederea extragerii ulterioare a sumelor de bani. Potrivit declarației martorului, primele dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor au fost realizate pentru tastaturi și lectoare folosite pe ATM uri model Triton 2700. După finalizarea dispozitivelor, acestea erau verificate de un cetățean mexican, pe nume JONATAN ESQVEL PEREZ, cu vârsta de aproximativ 40 de ani și care purta barbă. (…) Acest cetățean mexican a înființat o firmă de import-export echipamente ATM și reparații electronice precum și de componente electronice pe care le foloseau pentru a construi cipurile”, se arată în referatul de arestare.

Până la sfârșitul lunii iunie – jumătatea lunii iulie 2014, ”electronistul” a lucrat singur în atelier și – în afară de Jonatan Esqvel Perez, Nicolae Cosmin – Adrian și Tudor Florian nu a mai avut contact cu alte persoane.

Pentru a monta dispozitivele de copiere a datelor informatice deținute de cardurile bancare, membrii grupării coordonate ”Rechin” corupeau tehnicianul ce asigura întreținerea ATM – urilor. Tastatura și cititorul de card al bancomatului erau înlocuite cu un set prelucrat de unul dintre electroniștii grupării. Ulterior, împreună un alt angajat, martorul a început să monteze cipuri pe tastaturi Triton și Hyosung.

Tudor Florian coordona instalarea dispozitivelor skimming: ”S-a impus în fața colaboratorilor prin acte de violență, creând o stare de pericol și teamă generală”

Martorul cu identitate protejată a mai declarat, în fața procurorilor DIICOT, că ”El Tiburon” coordona toată activitatea privind instalarea de dispozitive tip skimming pe teritoriul Mexicului, respectiv CanCun, Playa del Carmen, Tulume, Isla de Cozumel, Puerto Vallarta și Tijuana.

În aceste zone erau instalate aproximativ 85 bancomate care aveau instalate sisteme de copiere a datelor, toate gestionate de ”Rechin”, și având o capacitate de reținere de aproximativ 200.000 date bancare.

Tudor Florian s-a impus în fața colaboratorilor prin diverse acte de violență, creând o stare de pericol și teamă generală asupra persoanelor din anturaj. Tudor Florian era ajutat de numitul Enăchescu Adrian, fratele său vitreg, ce prelua de la inculpatul Tudor Florian atribuțiile de coordonare a activităților infracționale când acesta era plecat. Martorul a menționat că activitatea de decriptare a datelor sustrase din bancomate era efectuată exclusiv de inculpatul Tudor Florian. Numitul Nicolae Cosmin – Adrian era responsabil de organizarea, verificarea și plasarea bancomatelor precum și de racolarea și coruperea personalului tehnic din cadrul altor bănci sau firme de mentenanță a ATM-urilor, în vederea instalării de dispozitive skimming”, menționează procurorii DIICOT.

Întâlnire într-un restaurant cu specific românesc

A trecut o perioadă de timp, iar angajatul a încercat să fie unul ”model”. Însă a solicitat să fie ajutat pentru a obține actele de ședere în Mexic și cetățenia mexicană, atât pentru el cât și pentru familia sa, fiindcă luase decizia de a se stabili în  Mexic. Totuși, ajutorul așteptat din partea ”Rechinului” nu a venit, așa că a încercat să rezolve problema singur.

În luna ianuarie 2017, ”electronistul” a luat ”decizia de a intra în legalitate și de a nu mai lucra pentru inculpatul Tudor Florian”, angajându-se ”la o firmă mexicană de întreținere a panourilor publicitare”.

Evident, orgoliul ”Rechinului” a fost serios ”șifonat”, cu atât mai mult cu cât era vorba despre un membru al grupării, confirmat, unul care deținea ”secrete” care ar fi putut fi divulgate.

”Inculpatul Tudor Florian a aflat despre acest lucru și l-a chemat pe (…), într-o seară, la restaurantul cu specific românesc. Potrivit declarației martorului, Tudor Florian era  împreună cu mai multe persoane, dintre care i-a recunoscut pe numiții Nicolae Cosmin – Adrian, Alex Rusu, persoană care vorbea limba rusă și româna, soția venezueleancă a inculpatului Tudor Florian și copilul acestuia, în vârstă de 3 ani, precum și mai multe persoane de etnie rromă printre care și Poenaru Gabi –Alin zis ”PATRIAN”

DIICOT

Angajatul, lovit de ”Rechin”, timp de 20 de minute, cu un furtun de presiune

Angajatul care dorea să intre în legalitate l-a așteptat pe ”Rechin”, pentru a-și susține punctul de vedere, numai că scena s-a transformat într-una violentă, ”rebelul” fiind lovit, timp de 20 de minute, cu un furtun de presiune.

Potrivit referatului de arestare, angajatul a fost avertizat de Tudor Florian, în prealabil, că ”trebuie să cheme salvarea”.

”După ce acesta (n.red. – Tudor Florian) și-a luat masa, a început să o lovească pe persoana vătămată cu un furtun de presiune, după ce în prealabil i-a spus să cheme salvarea. După ce a lovit-o pe persoana vătămată Simion Cristian cu furtunul aproape 20 de minute, inculpatul Tudor Florian a întrebat-o dacă vrea să mai rămână, susținând faptul că Mexicul e țara lui și persoana vătămată Simion Cristian nu a fost adusă în Mexic pentru a-și face firmă sau pentru a lucra pentru alții”, arată procurorii DIICOT.

Agresiunea fizică a continuat și în ziua următoare, Tudor Florian venind la atelier și aplicându-i ”electronistului” o altă ”corecție”.

”A doua zi, când (…) se afla la atelier, a venit și inculpatul Tudor Florian împreună cu numitul Nicolae Cosmin – Adrian, moment în care inculpatul Tudor Florian a început din nou să o lovească pe persoana vătămată și le-a spus numiților Niculae Ionuț, Pașpan Ricu, Arsene Valeriu, JONATAN ESQVEL PEREZ și ADRIAN, că el o plătește pe aceasta cu 50000 de pesos, iar aceasta s-a angajat pe 8000 la un mexican”, se mai menționează în referatul de arestare.

”Din acel moment, martorul s-a hotărât să plece din Mexic și să revină în România, context în care, în jurul lunii aprilie 2017, aceasta a revenit în România cu o cursă aeriană, cu escală în Frankfurt”

DIICOT

Renegat de ”Rechin” și avertizat să nu divulge secretele grupării: ”Dacă faci vreun rău, nu o să scapi în toată lumea. Tai copii, neveste, tot!”

A pleca dintr-o astfel de grupare pare imposibil, numai că martorul DIICOT a reușit, în cele din urmă, să ajungă în România.

Însă, la un moment dat, a primit un lung mesaj, prin intermediul aplicației Viber, din partea ”Rechinului”, acesta avertizându-l că trebuie să fie discret, altfel vor exista consecințe ”nasoale”. GÂNDUL.RO prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, mesajul amenințător al lui Tudor Florian, fără a interveni pe forma textului și păstrând punctuația ”Rechinului”.

”Si esti liber sa pleci / Ai zis ca ramai /  Ai fugit ca un bulangiu / Ascultama ce iti spun / Daca faci vreun rau / Sau ai plecat cu vreun  gand rau / Nu o sa scapi in toata lumea / Asta de mine / Deja stiu unde stai / Deja sti unde stau / Copii / Tai nevestele / Tale si tot /  Sunama / Sa reglam lucrurile / Pt binele la toti / Ca se intalneste munte cu munte dar om cu om /     Gandestete bine odihnestete / Si suna ma ca nu sunt suparat pe tin /  Tine /  Si vreau sa vorbim / Sa ti iei si banii / Si sa mi zici ce facem cu apartamentul pt ca e apartamentu tau / Eu nu am inselat niciodata /   Pe nimeni / Daca tu ai inteles / Altceba / Esti un prost / Si ai grija/ Ce faci astept telefonul tau / Si cat mai curand / Nu uita / Ca am documentele tale /  De mexic / Si ale tale si a lu nevastata / Si sti ca am foarte multe contacte aicisi foarte multi prieteni / Daca faci ceva rau contra noastra /sa ti faca dosar si ordin de aprehension / In toata lumea / sa te caute international pe interpol / Un dosar se inventeaza foarte repede aici / Stii f bine / Ai grija sa nu te caute pentru trafic de droguri / In toata lumea / Sa nu te bage pe interpol / De asta iti zic /  Sunama / Sa incheiem lucrurile / Asa cum trebuie sa le incheiem / Ai plecat duminica cu condoru la Londra ? / Si ne ai mintit  /  Ca esti in belgia ? / Ce cauti in londra / ? / Eu zic sa te odihnești / Si sa te calmezi /  Si sa ma suni cat mai repede / Sa rezolvam treburile /     Pt ca daca nu o sa fie rau pentru toti /Eu din cauza ta /  Daca nu mai suni cat mai repede /  sa scot tot ce ai lucrat /   Dar asta va avea consecinte / Nasoale  / Inpotriva ta  / Astept cateva zile / Cautama pana nu e prea tarziu”, îi scria ”Rechinul” angajatului care luase decizia de a părăsi gruparea și de a reveni în România.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Nicoleta Luciu, taxată dur de fani. IMAGINEA care a stârnit controverse: Te-ai stricat de tot...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
Dacia primește lovitura de grație. Se întâmplă în cea mai importantă țară din Europa
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide