EXCLUSIV. Detalii senzaționale din dosarul ”Rechinului” din Cancun / De ce a fost asasinat unul dintre ”locotenenții” lui + stenogramele ce îl incriminează pe românul care a colaborat cu temutul El Chapo

EXCLUSIV. Detalii senzaționale din dosarul ”Rechinului” din Cancun / De ce a fost asasinat unul dintre ”locotenenții” lui + stenogramele ce îl incriminează pe românul care a colaborat cu temutul El Chapo
EXCLUSIV. Detalii senzaționale din dosarul ”Rechinului” din Cancun / De ce a fost asasinat unul dintre ”locotenenții” lui + stenogramele ce îl incriminează pe românul care a colaborat cu temutul El Chapo
Publicat: 10/03/2021, 21:00
Actualizat: 25/03/2021, 09:33

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Structura Centrală au cerut arestarea preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a temutului Tudor Florian, zis ”Rechinul” – care are și cetățenie mexicană -, liderul unei grupări internaționale cu ”baza” în Mexic, la Cancun, un centru balnear situat în statul Quintana Roo.

El Tiburon (n.red. – Rechinul) Florian Tudor, craiovean de origine, are o poveste halucinantă. Ar fi făcut afaceri, în trecut, inclusiv cu faimosul Joaquin “El Chapo” Guzman, cel care a fost condamnat, între timp, la închisoare pe viață. ”Rechinul” este deosebit de periculos și, ținând cont de CV-ul său infracțional, un personaj greu de prins în ”plasa” întinsă de oamenii legii.

În urmă cu ceva timp, Florian Tudor a avut un conflict cu unul dintre locotenenții săi, Constantin Marcu, iar acesta a fost înjunghiat și a ajuns la spital. Dar, după externare, a fost ”executat”, în luna iunie a anului 2018, ”Rechinul” fiind acuzat de instigare la tentativă de omor.

Cererea de arestare preventivă a ”Rechinului”, amânată cu două săptămâni

În exclusivitate, GÂNDUL.RO prezintă informații senzaționale din referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT, întreg dosarul de urmărire penală care îl are ca personaj principal pe ”Rechin” având nu mai puțin de 25 de volume.

Principala ”activitate” a acestei grupări pe care o conducea Tudor Florian în Mexic era clonarea cardurilor, iar membrii grupării acționau prin modificarea ATM-urilor instalate în hoteluri, cărora le instalau dispozitive speciale pentru a reuși să ”citească” datele de pe cardurile bancare introduse în aparat, precum şi codul PIN al cardurilor. Ulterior, din conturile ”sparte” erau efectuate retrageri, iar sumele de bani – procurorii DIICOT precizează că este vorba despre un prejudiciu estimat la 1.2 miliarde de dolari – ”erau reintroduse în circuitul financiar prin intermediul unor firme-fantomă înfiinţate de membrii organizaţiei”.

Dar asta nu era totul, fiindcă gruparea coordonată de Tudor Florian nu se dădea înapoi nici de la amenințări, șantaj și chiar crimă. Trebuie menționat că solicitarea de arestare preventivă a ”Rechinului” a fost amânată cu două săptămâni, din cauză că acesta nu a fost citat în Mexic, acolo unde locuiește. Tudor Florian va fi citat ”prin mijloace electronice”, iar potrivit surselor GÂNDUL.RO el susține – prin intermediul avocatului său -, că dorește să facă declarații, în fața instanței de judecată, prin videoconferință.

”Maniera în care a acționat inculpatul Tudor Florian conturează că acesta este un adevărat lider al unei grupări de crimă organizată, cu un mod de operare clar şi susţinut, aceştia denotând specializare infracţională, roluri determinate şi ierarhie precisă”

Extras din referatul de arestare

DIICOT: ”Există riscul ca inculpatul Tudor Florian să părăsească și teritoriul Mexicului”

Potrivit referatului de arestare întocmit de procurorii DIICOT – din care GÂNDUL.RO prezintă extrase ÎN EXCLUSIVITATE – ”Rechinul” este acuzat de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat
  • instigare la șantaj
  • șantaj
  • instigare la tentativă de omor

Fiind vorba, așa cum reiese din referatul de arestare, de un infractor extrem de periculos, procurorii DIICOT își justifică cererea de arestare preventivă a ”Rechinului” prin faptul că ”privarea de libertate a inculpatului Tudor Florian este necesară pentru împiedicarea refacerii grupării, a prevenirea comiterii pe viitor a faptelor de acelaşi gen, precum și pentru buna desfășurare a procesului penal, fiind cunoscut faptul că urmărirea penală și judecarea se desfășoară cu o deosebită dificultate în lipsa inculpaților. De asemenea, (…) apreciem că sunt probe din care rezultă faptul că acesta se sustrage de la urmărirea penală efectuată în cauză. (…)”

 ”Rechinul” a fost citat pentru a fi audiat – la data de 25 februarie 2021 – însă nu s-a prezentat la sediul DIICOT decât apărătorul acestuia.

”Tudor Florian locuiește în Mexic de aproximativ 12 ani, are un copil minor foarte bolnav, care necesită supraveghere și îngrijire permanentă, situație în care inculpatul Tudor Florian nu poate părăsi domiciliul pentru o perioadă lungă de timp, pentru a reveni în România. (…) Tudor Florian dorește să fie audiat, dar prin alte mijloace ce nu presupun deplasarea în România, inclusiv prin deplasarea organelor judiciare din România în Mexic”, se precizează în referatul de arestare.

Procurorii DIICOT au efectuat și demersuri pe lângă autoritățile judiciare din Mexic, pentru ca lui Tudor Florian să îi fie aduse la cunoștință ”faptele pentru care este cercetat”, numai că persistă, în continuare, semne de întrebare.

”Nu există certitudinea realizării unor astfel de activități pe teritoriul Mexicului. De asemenea, există riscul ca inculpatul Tudor Florian să părăsească și teritoriul Mexicului, iar activitățile pentru localizarea acestuia și tragerea la răspundere penală vor presupune un timp îndelungat. Raportat la aceste împrejurări apreciem că inculpatul Tudor Florian se sustrage  de la urmărirea penală”, concluzionează procurorii DIICOT.

”Locotenentul” lui El Tiburon, la un pas să fie ucis lângă o firmă de curierat: ”Mă tăiară sclavii ăștia!”

”Rechinul” este acuzat de procurorii DIICOT – pe lângă constituire de grup infracțional, instigare la șantaj și șantaj – și de instigare la tentativă de omor, cel ucis fiind chiar unul dintre ”locotenenții” săi, Sorin Constantin Marcu. Acesta a fost împușcat în cap, prin luneta mașinii, pe o stradă din Cancun, în luna iunie a anului 2018, iar conflictul era unul mai vechi, Marcu fiind agresat, conform referatului de arestare întocmit de procurori, și în luna aprilie a acelui an.

Unul dintre martorii audiați de procurori, GGG, se afla în România – la momentul respectiv – iar acesta a fost contactat de mai multe persoane care i-au spus că Marcu a fost asasinat în Mexic de către ”Rechinul” Tudor Florian. Totuși, martorul nu a crezut asta, contactându-l  pe Marcu Constantin Sorin prin SMS, iar aceasta – spre surpriza sa – i-a răspuns. Întrucât avea dubii cu privire la faptul că îi răspunde chiar el la mesaje, l-a rugat să îl sune prin apel video, ceea ce s-a și întâmplat, potrivit informațiilor din referatul de arestare prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO.

GGG a declarat că, după ce ”locotenentul” Marcu Constantin Sorinel a fost agresat – pe data de 02 aprilie 2018 -, acesta l-a sunat și i-a spus: ”Mă tăiară sclavii ăștia!”. Agresiunea s-a produs lângă sediul unei firme de curierat, iar agresorii au fost Ghiță Răzvan – Alin, Poenaru Patrian, Popescu Ionuț – Claudiu și Mincă Mihai.

Persoanele care se aflau în incinta DHL au apelat la nr. 911 pentru a chema poliția, au dezbrăcat-o pe victimă  de tricou și i l-au pus pe cea mai adâncă rană, pentru a-i opri sângerarea.

De asemenea, tot persoanele de la DHL au strâns lucrurile căzute pe jos și i le-au pus în brațe victimei Marcu Constantin-Sorinel, în acest mod ajungând în posesia acestuia telefonul, cardul bancar și permisul de conducere ce-i aparținea inculpatului Mincă Mihai – Adrian zis ”Piciu”

Extras din referatul de arestare întocmit de DIICOT

Agresorii doriseră să ”își ia gradele” în cadrul grupării coordonate de ”Rechin”

GGG a pus la dispoziția anchetatorilor și conversațiile-text purtate cu Marcu Constantin–Sorinel în perioada 30 martie 2018 – 21 mai 2018, concluzia fiind aceea că Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, Ghiță Răzvan, Mincă Mihai Adrian, zis ”Piciu” și Popescu Ionuț – Claudiu, zis „Johny” au dorit ca, prin asasinarea ”locotenentului”, ”să își ia gradele”, victima numindu-i pe aceștia „sclavii” lui Tudor Florian. De altfel, rolul celor patru agresori era acela de-a asigura paza și protecția fizică a ”Rechinului” Tudor Florian.

Marcu Constantin – Sorinel i-a povestit martorului că, în timp ce se afla lângă o firmă de curierat, a fost urmărit de patru indivizi care l-au înjunghiat. Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, Popescu Ionuț – Claudiu zis ”Johny”, Ghiță Răzvan – Alin și Mincă Mihai – Adrian zis ”Piciu” au intrat cu mașina în parcarea unde se afla Marcu Constantin, au coborât și au început să îl lovească.

În acest timp, Ghiță Răzvan l-a pus pe Marcu la pământ și l-a lovit-o peste picioare, după care Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian” a strigat către Mincă Mihai – Adrian zis „Piciu” să îi dea cuțitul.

Astfel, Poenaru Gabi – Alin a început să o lovească pe victimă cu cuțitul de mai multe ori, după care cei patru s-au urcat în mașină și au plecat, lăsând-o pe victimă căzută pe jos. Un cetățean mexican care a văzut-o în această stare i-a aplicat un garou cu ajutorul tricoului ei pentru a opri sângerarea, după care victima și-a pierdut cunoștința și s-a trezit pe patul unui spital privat.

Extras din referatul de arestare

Referatul de arestare precizează că martorul a declarat că cei patru agresori au acționat ”la ordinul inculpatului Tudor Florian”, cu atât mai mult cu cât ”cei patru autori, dar și alți membri ai grupării, erau folosiți de inculpatul Tudor Florian pentru a acționa în mod violent asupra persoanelor cu care era în conflict”.

Înregistrări fabuloase: ”De sclavii ăia mai știi ceva? De Rechinu, de Nicu, sunt tot aici în Cancun”

La dosarul de urmărire penală – care conține nu mai puțin de 25 de volume, așa cum precizam anterior – există și o serie de înregistrări care au fost puse la dispoziție chiar de martorul GGG.

Acesta discuta, telefonic, cu ”locotenentul” lui Tudor Florian ”Rechinul” după agresiunea de lângă firma de curierat, iar informațiile transmiteau că agresorii stăteau ”ascunși”, la șeful grupării, fiindu-le frică să nu-l întâlnească. Iar Marcu Constantin ”promitea” că lucrurile nu vpr rămâne așa și că va avea ”metodă pentru ei”.

  • GGG: Sal. Ce faci Sorine ? Se laudă kkti ăia de la Cancun. Că te-au bătut rău și te-au tăiat. Zice că ești pe moarte. Așa spun la toată lumea prin oraș. Sclavul ăla de Bulină.
  • MCS: Păi și tu atâta minte ai. Să-mi spui. Mie niște wc-uri. Publice. Care m-am kkt. Și pișat pe ei. De când sunt aici. Mi-am băgat p…a în copii lor. I-am terorizat. Ce ai vrea să zică ? O să aflați voi adevărul cât de curând care e. K minciuna are picioare scurte. Băga-mi-aș p… în familia lui Florin Rechinu. K are 2 copii handicapați. Cu două prostituate de la night. K de la el e plecat tot. În fine cine latră mult nu mușcă. Spune-i lui nașu eiko. K i-am scris pe Whats Up. Dar nu a răspuns. Asta ultima. Parte nu e pentru tine. Era ptr unu de al lui eriko.
  • MCS: trimite o fotografie  în care sunt evidențiate rănile suferite
  • MCS: Uite tăietura de moarte.
  • GGG: Eu știu frate valoarea la bulangii ăia. Lumea care nu-i cunoaște vorbește mult. Acum fraierii fac zvonuri ca să-i creadă lumea șmecheri. Eu știu ce wc-uri sunt ăia.
  • MCS: trimite fotografia cu permisul de conducere al lui Mincă Mihai Adrian; trimite două fotografii  reprezentând răni suferite în urma agresiunii
  • GGG: Sal. Ce mai faci Sorine ? Ce mai zici ?
  • MCS: De sclavii ăștia mai ști ceva: De Rechinu. De Nicu. Sunt tot aici în Cancun.
  • GGG: Nicu cică ar fi acasă.
  • MCS: Am văzut poza cu ciorile la restaurant.
  • GGG: Dar nu știu sigur.
  • MCS: La rechinu.
  • GGG: Care ciori sunt acolo/
  • MCS: Cu m…știi de patrian și altafin. Și cu Nicu. La restaurant. La wc-ul de rechinu. Stau in alarmă. Acum. Băga-mi-aș p… în morții lor. Și în copii lor.
  • GGG: Băga-mi-aș p…a în rasa lor. Acum nu mai sunt jmecheri sclavii ăia.
  • MCS: Pun eu mâna pe ei. Auzi tu.
  • GGG: Doar cu garda sunt sifoanele.
  • MCS: Ce le fac.
  • GGG: Acum nu-i mai vezi la culoare 2-3 luni. Stau închiși acolo pe terasă.
  • MCS: Am eu metodă pentru ei. Să le trag. M…ie. O săptămână mai durează. Te pup.

Marcu Constantin-Sorinel, asasinat pe 13 iunie 2018: ”Gata, unchiule, am rezolvat-o!”

”Locotenentul” lui Tudor Florian a fost agresat, prima oară, așa cum precizează referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT, pentru că ”a refuzat să se supună cererii inculpatului Tudor Florian de-a părăsi Mexicul, în ciuda amenințărilor și avertismentelor transmise.”

Fiind audiat un alt martor în acest dosar, procurorii au aflat că un alt membru important al grupării coordonate de ”Rechin” era Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, acesta fiind cel care l-a asasinat în Mexic pe Marcu Constantin în data de 13 iunie 2018. Despre ”Patrian”, martorul a susținut că este de etnie rromă (…) și este folosit de Tudor Florian pentru a crea concurență între brigăzile cu care acționează gruparea de crimă organizată.

”Martorul a declarat faptul că acesta (n.red. –  Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”) a susținut că el, la comanda inculpatului Tudor Florian, a asasinat-o în Mexic pe victima Marcu Constantin –Sorinel. De asemenea, martorul a declarat faptul că a văzut personal o discuție pe aplicația WhatsApp, din dimineața zilei următoare celei în care a fost asasinată victima Marcu Constantin –Sorinel, în care inculpatul Tudor Florian transmitea interlocutorului „GATA UNCHIULE, AM REZOLVAT-O, E LEGITIMĂ APĂRARE! ESTE CLARĂ!”, menționează referatul de arestare prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE de GÂNDUL.RO.

Din cele declarate de martorul respectiv, asasinarea lui Marcu Constantin nu ar fi avut loc în stradă, ”ci chiar în locuința acestuia, după ce în prealabil victima și martorul Piculeață Zoltan Daniel au dat „ture” în jurul magazinului inculpatului Tudor Florian și au încercat să intre cu autovehiculul într-o persoană cunoscută cu porecla Bulină, pe care martorul amenințat l-a recunoscut din imaginile care au circulat pe site-urile de știri”.

Același martor a susținut, în fața anchetatorilor, că ”locotenentul” Marcu Constantin ”a intrat în conflict cu inculpatul Tudor Florian pentru că și-a crescut pretențiile și îi cerea acestuia sume tot mai mari de bani”. În ultima perioadă, Marcu Constantin –Sorinel îl amenințase pe ”Rechin” că îl va denunța la FBI. Mai mult, ”îi spărgea și deteriora bancomatele inculpatului Tudor Florian”.

Tocmai în contextul acestui conflict dintre ”Rechin” și ”locotenetul” Marcu Constantin a fost adus în Mexic Poenaru Gabi-Alin, zis ”Patrian”, cu scopul cu scopul de a-l ucide pe ”adversarul” lui Tudor Florian, ceea ce s-a și întâmplat.

”Locotenentul”, împușcat din spate de către doi  indivizi, dintre care unul cetățean mexican

Dar o altă martoră susține, în fața anchetatorilor, că ”locotenentul” Marcu Constantin a fost ucis în stradă, la ordinele ”Rechinului”.

Potrivit declarației date, ”la data de 11.06.2018, în jurul orei 21:10, în timp ce victima Marcu Constantin – Sorinel se afla la bordul autoturismului său, însoțit de martorul Piculeață Zoltan-Daniel, aceasta a fost împușcată din spate de către doi  indivizi dintre care unul cetățean mexican, care ulterior s-a predat autorităților mexicane și inculpatul Poenaru Gabi – Alin zis ”Patrian”, care însă a dispărut imediat de la locul comiterii faptei și pe care martora l-a recunoscut după filmările surprinse de camerele video din zonă, făcute publice de televiziunile de știri”.

Ulterior atacului armat, cadavrul lui Marcu Constantin–Sorinel a fost repatriat în România, fiind înhumat în cimitirul Ungureni din Craiova.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...