EXCLUSIV. Dedesubturile operațiunii de filaj ”comandate” de miliardarul Murad împotriva contracandidatului său politic! ”Cumetria” de la malul mării

EXCLUSIV. Dedesubturile operațiunii de filaj ”comandate” de miliardarul Murad împotriva contracandidatului său politic! ”Cumetria” de la malul mării
EXCLUSIV. Dedesubturile operațiunii de filaj ”comandate” de miliardarul Murad împotriva contracandidatului său politic! ”Cumetria” de la malul mării
Publicat: 08/09/2020, 15:30

În lumea politică nu există prietenii, ci doar… alianțe. Iar alianțele – care, cel puțin uneori, pot fi numite ”cumetrii” – transcend doctrinele politice, fiind aservite unor interese obscure. O mână spală pe alta cu atât mai mult în campanie electorală, iar fotoliul de primar, spre exemplu, devine o țintă predilectă. Candidații luptă pentru a-și convinge alegătorii că merită să obțină încă un mandat, iar unii dintre ei apelează, fără scrupule, la orice mijloc pentru a-și atinge scopul.

GÂNDUL.RO a prezentat, în exclusivitate (toate detaliile halucinante AICI), o operațiune ilegală de filaj pe care a pus-o la cale omul de afaceri libanez Mohammad Murad, cel care – după ce a dorit să candideze la funcția de primar al Constanței – a reconsiderat și se concentrează pe cea de edil al Mangaliei.

În consecință, miliardarul Murad a apelat la ”artileria grea”, urmărindu-l, filmându-l și hărțuindu-l pe primarul Radu Cristian, însăși Raluca Turcan – vicepremierul României – fiind filmată atunci când a participat la o conferință de presă, alături de acesta. GÂNDUL.RO prezintă astăzi, ÎN EXCLUSIVITATE, toate dedesubturile operațiunii ilegale de filaj ”comandate” de Mohammad Murad, iar ”cumetria” de la malul Mării Negre apare… în toată ”splendoarea” ei, câteva dintre personajele scenariului fiind adversari politici doar de ”ochii lumii”. Interesele economice primează, iar ”frăția transpartinică” este la ordinea zilei în Mangalia.

Pădurea Comorova, ”independentul” Murad și PSD-istul Iorguș

Primarul Radu Cristian a declarat, pentru GÂNDUL.RO, că acest asalt la care este supus permanent de către ”independentul” Murad și de alte personaje-cheie ale lumii politice locale are, în substrat, și dezvoltarea unor investiții imobiliare în pădurea Comorova.

Există un ”grup de interese în turism și în domeniul imobiliar”, susține primarul Mangaliei, iar doi dintre cei cu care se luptă pentru funcția de primar ”sunt puternic ancorați” în respectivul grup. Ce se dorește, de fapt?

”Din păcate, campania electorală din Mangalia a luat o turnură penală. În timp ce eu semnez proiecte europene pentru oraș, alții se ocupă să mă fileze și să mă urmăreasă peste tot, inclusiv când sunt cu familia. În poza de mai jos puteți vedea una dintre mașinile surprinse în timp ce mă urmărea, precum și șoferul acesteia. Din informațiile pe care le am, în spatele acestor acțiuni de filaj și intimidare se află un grup de interese în turism și domeniul imobiliar. Doi dintre contracandidații mei sunt puternic ancorați în acest grup de interese, care urmărește să acapareze terenurile din stațiuni și să construiască în pădurea Comorova”, spune primarul Radu Cristian.

Una din firmele controlate de Mohammad Murad deține un teren de 13,22 de hectare chiar în Pădurea Comorova. Povestea este veche și cunoscută în zonă. Respectivele hectare de teren au aparținut, inițial, Primăriei Mangalia, atunci când primar era PSD-istul Zanfir Iorguș. Acesta ar fi făcut o ”scamatorie” legislativă, așa că – potrivit ordinea.ro – pădurea a fost introdusă în intravilan, iar regimul a fost schimbat în ”curți și construcții”.

Acum, firește, Zanfir Iorguș dorește să redevină primar, iar miliardarul Murad – care nu are cum să uite ce ”bine” i-a făcut fostul edil al Mangaliei – este pregătit să întoarcă serviciul. Mai mult, există și vici care susțin că, de fapt, libanezul nici nu-și dorește să devină primar, ci doar să ”rupă” voturi și să îl ajute pe Iorguș. Potrivit ordinea.ro, miliardarul libanez Murad nici nu ar fi putut să primească terenuri în pădurea Comorova, numai că ”scamatoriile” lui Iorguș l-au transformat în proprietar.

”Murad putea cumpăra terenul doar dacă finaliza parcul acvatic, doar la un preț de 3.305.000 de dolari, plătibil în doar două rate anuale. După ce Iorguș a dat cu bagheta, firma libanezului a plătit cu 2.464.208 de dolari mai puțin, în rate pe cinci ani de zile, fără să fi investit nici o copeică în așa-zisul parc acvatic. (…) totul a fost o mare țeapă. Parcul a fost o simplă legendă, sub acoperirea căreia Iorguș a vândut discreționar un teren care constituia de fapt o parte importantă din Pădurea seculară Comorova”

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, oamenii lui Zanfir Iorguș se ocupă – în realitate – de campania lui Mohammad Murad, libanezul spunînd tuturor prin Mangalia că el candidează susținut de… PNL, încercând să preia din voturile lui Radu Cristian și să-i facă prin asta ”cărare” lui Iorguș.

Aceleași surse transmit că Iorguș i-ar fi promis lui Murad că-i va da bucăți mari de plajă din Mangalia, plus… hotelurile din Saturn, asta în cazul în care îl ajută pentru recâștiga fotoliul de primar.

”Cumetria” de la Malul Mării Negre, motoare turate la maximum. Cine este șefa de campanie a lui Murad

Fostul primar Iorguș – binefăcătorul lui Murad – nu se ferește să îl laude, public, pe candidatul USR la primăria Mangalia, Dumitru Paris, ceea ce poate părea de-a dreptul suspect.

Numai că, așa cum scriam, atunci când este vorba despre interese comune, alianțele transcend doctrinele. USR a depus – la Mangalia – o listă de două 9 consilieri, dintr-un total de 24 – informează și tomisnews.ro – ceea ce a ridicat numeroase semne de întrebare, în contextul în care cu doar 2 consilieri nu reușești să pui bazele unei adevărate construcții politice. Mai mult, USR a primit din partea PNL o invitație la alianță, însă aceasta a fost tratată cu refuz. Astfel, se poate spune că USR-istul Dumitru Paris ajută de fapt… PSD-ul. Iar Zanfir Iorguș a precizat, recent, în presa locală, că Dumitru Paris este un necunoscut, dar îl admiră pentru curaj și dorința de a schimba ceva.

În scenă intră, acum, și Ana Maria Nedelcu, considerată ”omul lui Iorguș” în campania… lui Mohammad Murad. Interesant este că, în 2004, Ana Maria Nedelcu făcea parte din ”echipa de consilieri” a lui Iorguș, fiind prezentată într-un clip prin care acesta își promova echipa.

Ana Maria Nedelcu, în echipa de consilieri – 2004 – a lui Zanfir Iorguș

Ana Maria Nedelcu, șefa de campanie a libanezului, le cere alegătorilor să fie alături de un viitor primar ”simbol” – ”independentul” Murad – apărând alături de acesta și promovându-i postările din mediul online.

Ana Maria Nedelcu, promovându-l pe candidatul Murad
Ana Maria Nedlcu, la ”stânga” lui Mohammad Murad – viitor ”primar simbol”

În ”horă” intră și candidatul PMP la funcția de primar al Mangaliei, Mihai Crăciun

Mihai Crăciun, candidatul PMP la primăria Mangalia, nu este nici el un ”oarecine”. A fost partener de afaceri cu Iorguș, acesta din urmă având o frumoasă și fructuoasă relație de prietenie cu președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz. Dar Palaz deține, de altfel, și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, consiliu condus… de PSD, iar ”cumetria” este din ce în ce mai vizibilă.

Numai astfel se explică victoria obținută de Claudiu Palaz atunci când a reușit să îl impună candidat la funcția de primar al Mangaliei pe Mihai Crăciun – supranumit ”omul de casă”. De fapt, spun sursele GÂNDUL.RO, în exclusivitate, Crăciun nu este altceva decât ”iepurele” de la cursele de ogari, rolul său fiind acela de a ”prelua” din voturile ”dreptei”, exact ceea ce va trebui să facă și Dumitru Paris, candidatul USR, acesta fiind și angajat al primăriei PSD Constanța.

Conform unor informații publicate de replicaonline.ro, Mihai Crăciun – fost partener de afaceri al deputatului Zanfir Iorguş – a pierdut un contract consistent cu Primăria Mangalia, cu mai mulți ani în urmă. Firma acestuia a ratat atât licitaţia pentru modernizarea căminului din municipiu, dar i-a fost respinsă şi contestaţia pe care o depusese.

Primăria municipiului Mangalia a putut continua, astfel, procedura de atribuire a contractului ”Modernizarea căminului de bătrâni”, după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a respins plângerile formulate de asociaţia societăţilor comerciale Structor Invest SRL (…) şi MM Company 2000 SRL, condusă… de Mihai Crăciun.

Mihai Crăciun și Zanfir Iorguş au figurat ca asociaţi în cadrul firmei Zimcom SRL, cu sediul social în Mangalia.

De ce a fost ”filat” primarul Radu Cristian?

Totuși, cel mai mare ajutor pe care îl primește Iorguș vine de parea libanezului Murad, candidat ”independent”, care se declară a fi susținut de PNL. Însă nu are decât sprijinul unui ”nume greu” al liberalilor, acesta – spun sursele noastre – aflându-se chiar pe ”statul de plată” al lui Mohammad Murad.

Firește că operațiunea ilegală de filaj ”comandată” de miliardarul libanez Mohammad Murad se prezintă, acum, cu totul altfel. ”Independentul” Murad are o înțelegere cu Zanfir Iorguș – fostul primar -, iar ”misiunea” (așa cum se întâmplă și în cazul candidaților USR și PMP) constă în ”ruperea” voturilor de la candidatul PNL, Radu Cristian.

Bineînțeles, scopul final este acela de a i se asigura ”drum liber” lui Iorguș de la PSD către fotoliul de primar al Mangaliei, ceea ce ar servi de minune tuturor personajelor prinse în această ”cumetrie” de la malul mării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?