EXCLUSIV. IGJR și DIPI, la loc comanda! Tribunalul Argeș a suspendat actele care au stat la baza schimbării din funcție a șefului IJJ Argeș. Col. Gheorghe Lupescu va fi repus în funcție până la soluția definitivă

EXCLUSIV. IGJR și DIPI, la loc comanda! Tribunalul Argeș a suspendat actele care au stat la baza schimbării din funcție a șefului IJJ Argeș. Col. Gheorghe Lupescu va fi repus în funcție până la soluția definitivă
IGJR și DIPI, la loc comanda!
Publicat: 29/10/2021, 14:50
Actualizat: 29/10/2021, 15:40

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), la braț cu Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), încasează o primă lovitură de ”baston” de la judecătorii Tribunalului Argeș. Colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei (IJJ) Argeș, îndepărtat din funcție în mod surprinzător printr-un ordin IGJR emis în data de 10.09.2021, în care era înștiințat că i s-a avizat negativ accesul la informați clasificate în condițiile în care acest aviz era valabil până în luna martie 2022, va fi repus în funcție după ce acesta a câștigat – vineri, 29 octombrie -, o primă bătălie cu IGJR la Tribunalul Argeș.

Avocatul Elena Dinu – care îl reprezintă pe col. Lupescu – a declarat, pentru GÂNDUL, că ”devreme ce nu există niciun motiv temeinic pentru decizia pe care au luat-o cei din conducerea Jandarmeriei, era de așteptat ca instanța să ne admită cererea și sunt convinsă că și în recurs argumentele noastre vor fi cele care vor înlătura, definitiv, această forțată eliberare din funcție a clientului meu”.

Instanța Tribunalului Argeș a admis cererea colonelului Gheorghe Lupescu, de suspendare a tuturor actelor administrative care au dus la înlăturarea acestuia din funcția de șef al IJJ Argeș.

”Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea efectelor actelor administrative contestate: Ordinul nr.1740/10.09.2021 emis de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și adresa nr. S/1991289/09.09.2021 emisă de Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul MAI, înregistrată la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu nr. S/15696 din 10.09.2021, până la soluționarea definitivă a dosarului de fond. Cu recurs. Pronunțată în ședința publică, azi, 29.10.2021, la Tribunalul Argeș Secția civilă , complet specializat contencios administrativ și fiscal”, se precizează în minuta Tribunalului Argeș.

După cum GÂNDUL a publicat în exclusivitate încă din 14.09.2021, col. Gheorghe Lupescu a primit o lovitură  neașteptată. A fost îndepărtat din funcție printr-o metodă folosită destul de des în Ministerul Afacerilor Interne atunci când se dorește tragerea pe tușă a unei persoane pentru a face loc în scaun unui personaj ”dedicat”.

Mai precis, DGIPI i-a revocat colonelului Lupescu avizul pozitiv ORNISS, care era valabil până în luna martie 2022, și imediat după emiterea acestui ordin, chiar a doua zi, IGJR s-a conformat militărește și a emis ordinul de eliberare a colonelului Lupescu din funcția de șef al IIJ.

Colonelul Gheorghe Lupescu: “Înlăturarea mea din funcție a fost un abuz bine mascat!”

Contactat telefonic de GÂNDUL, col. Gheorghe Lupescu a oferit o declarație ÎN EXCLUSIVITATE după ce instanța Tribunalului Argeș i-a dat câștig de cauză.

Au fost două luni grele, spune acesta, dar lupta va ”continua până la capăt”, iar înlăturarea sa din funcție a fost lipsită de ”argumentație” și un ”abuz bine mascat”.

“Nu mi-a fost deloc ușor în aceste două luni de zile, dar voi continua lupta până la capăt întrucât consider că înlăturarea mea intempestivă din funcție nu are nicio argumentație și eu o consider un abuz bine mascat. Am condus IJJ Argeș aproape cinci ani, fără niciun incident de securitate și în toți acești ani am avut calificativul FB. Peste noapte, brusc, nu am mai fost bun. Nu cred că maniera de înlăturare a unor oameni de carieră – am 26 de ani în activitate – este una demnă de instituțiile unei țări democratice și unui stat de drept. Aceste metode trebuie să înceteze, mai ales că nu sunt singurul care s-a trezit într-o asemenea situație de-a lungul timpului! Devine un prost obicei și e cazul să facem tot ce e posibil să îl înlăturăm!”, spune colonelul Lupescu.

În urma deciziei de azi, 29.10.2021, a Tribunalului Argeș, IGJR este obligat să țină cont de decizia instanței și să îl repună în funcție pe col. Gheorghe Lupescu până la soluționarea definitivă a cauzei.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?