EXCLUSIV. Înregistrare HALUCINANTĂ din biroul unui procuror DIICOT! Cum discutau interlopii cu anchetatorii în dosarul tentativei de asasinare a unui jurnalist din Timișoara: ”Păi nu erai în p@#%a goală, în c@#%rul gol, ce vrei acum, să-ți desenez?”

EXCLUSIV. Înregistrare HALUCINANTĂ din biroul unui procuror DIICOT! Cum discutau interlopii cu anchetatorii în dosarul tentativei de asasinare a unui jurnalist din Timișoara: ”Păi nu erai în p@#%a goală, în c@#%rul gol, ce vrei acum, să-ți desenez?”
Înregistrare-bombă din biroul unui procuror DIICOT. Cum s-ar fi fabricat probele în dosarul tentativei de asasinare a unui jurnalist din Timișoara (EXCLUSIV)
Publicat: 10/09/2020, 17:18
Actualizat: 31/10/2020, 00:15

În prima parte a acestui an, procurorii DIICOT au deschis urmărirea penală împotriva unui personaj faimos din Timișoara, Adrian Lucian Boncu. Supranumit ”Spaima Timișoarei”, Boncu a fost acuzat că ar fi comandat asasinarea unui jurnalist timișorean, Dragoș Boța. Inculpatul l-ar fi luat în ”cătare” pe jurnalist după ce acesta a scris – în perioada 2018-2019 – mai multe articole cu privire la așa-zisa grupare pe care o coordona ”Spaima Timișoarei”.

GÂNDUL.RO prezintă azi informații senzaționale – în exclusivitate – din acest dosar halucinant, cu atât mai mult cu cât ”Spaima Timișoarei” a declarat, în fața anchetatorilor, că toate probele care îl incriminau ar fi fost, de fapt, ”fabricate”.

Potrivit procurorilor, Boncu ar fi fost ”deranjat” de o serie de articole publicate de jurnalistul Dragoș Boța, motiv pentru care ar fi decis suprimarea lui.
„Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.. În acest scop, suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat”, au susținut procurorii.

Pistolul în litigiu i-ar fi aparținut lui Boncu – susțin anchetatorii – și fusese dat în păstrare de acesta unui alt bărbat, suspect și el în dosar, pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare.

„În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant”

DIICOT

Intră în scenă un alt interlop celebru din Timișoara: ”Găseam o soluție să se închidă dosarele, să se aplaneze totul

Numai că, după cum precizam mai sus, ”Spaima Timișoarei” a susținut că a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT pentru că i-ar fi fost ”fabricate” probe și că totul aer fi fost regizat de un alt interlop, Acesta din urmă ar fi ”pactizat” cu procurorii.

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unei înregistrări-bombă care a fost făcută chiar în biroul unui procuror DIICOT cu care interlopul ar fi pus la cale cu anchetatorul inculparea lui Boncu.

Înregistrarea a fost efectuată în timp ce procurorul DIICOT vorbea cu interlopul la telefon, pe speaker, subiectul fiind chiar ”Spaima Timșoarei”, acuzat că ar fi denunțat, la rândul său, la DIICOT.

Deși poate părea incredibil, interlopul în cauză – supărat pe Adrian Lucian Boncu – se angajează, practic, ”să facă rost de un pistol ”fără serie” pentru ca unul dintre cei doi să spună că arma cu care ar fi trebui omorât jurnalistul din Timișoara îi aparținea lui Boncu”. Ulterior, discuția dintre interlop și procurorul DIICOT (n.red. – în biroul respectiv se afla și un martor, care a ascultat convorbirea) s-a desfășurat în termeni ”prietenești”, fiind presărată cu expresii ”fără perdea” și încheiată cu promisiunea că interlopul va fi sunat ”mai târziu”.

”I-am zis, vorbește cu omul, vorbește cu omul, că nu-ți vrea răul. Și zice știu că nu-mi vrea rău, că două două zile m-a sunat și a zis că vrea să mă ajute. Că totul a pornit de la manevra lui, că el știe să manevreze lumea. (…) Am înțeles c-ai vorbit (n.red. – cu referire la ”destăinuirile” făcute de Adrian Boncu în fața procurorilor), ești prost? De câte ori vrei să te lege, de câte ori? Eu în locul lui, găseam o soluție să se închidă dosarele, să se aplaneze totul, vorbeam altfel cu procurorii. Dar el e nevinovat (n.red. – ton ironic). (…) Le-a arătat poze cu mine în c…ul gol, din câți au fost acolo, în casă, numai eu apar”.

Procuror DIICOT: ”În c..ul gol nu mai trăgea cocaină. Îi dădea m…e lu` aia. Punea cocaină pe p…

”Păi și eu unde eram?”

Procuror DIICOT: Păi nu erai în c…ru gol când aia trăgea? I-ai arătat cum se scoală p…a? Păi nu erai în p…la goală, în c…rul gol, ce vrei acum, să-ți desenez?”

”Aaaa, am înțeles…”

Procuror DIICOT: ”Te sun mai târziu…”

Potrivit informațiilor din presă, Adrian Lucian Boncu s-ar fi ”spovedit” în fața procurorilor DIICOT și ar fi recunoascut o parte dintre ”afacerile” lui. El ar fi mărturisit că a acționat alături de Radu Alin Novac – zis Jack – și traficantul de origine sârbă Dumitru Milorad Mladenovici, cunoscut anchetatorilor români pentru afacerile cu droguri orchestrate de acesta la nivel internațional.

Lucian Boncu a explicat anchetatorilor că, în perioada în care a fost consumator de cocaină, obișnuia să se aprovizioneze de la de la Novac. Liderul interlop a explicat și că între el și dealerul său a existat și o relație de prietenie, în virtutea căreia l-ar fi împrumutat pe acesta cu 23.500 de euro. Numai că Novac nu ar fi reușit să-i returneze întreaga sumă și ar fi rămas cu o datorie de 4.500 de euro. În acest sens, Boncu le-a spus procurorilor – toate detaliile AICI – că bărbatul s-ar fi oferit ca, de restul de bani, să-i dea cocaină.

”Am citit și procesul verbal în care următor și confirm că în cursul aceleiași zile am fost la locuința lui Mladenovici Dumitru Milorad unde a venit și Novac Radu Alin și cred că scopul acestuia a fost să îmi achite o parte din datorie. Cred că, cu acea ocazie, a mers la Mladenovici Dumitru Milorad întrucât au mai fost situații în care s-a mai oferit să plătească din datoriile lui Novac Radu Alin”, a spus Lucian Boncu procurorilor DIICOT.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică