EXCLUSIV. Interlopul asasinat la barbut se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021! Emi Pian fusese un deținut ”exemplar” la Rahova: a lucrat la ”Protecția Animalelor” și a avut activități educative (MOTIVARE)

EXCLUSIV. Interlopul asasinat la barbut se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021! Emi Pian fusese un deținut ”exemplar” la Rahova: a lucrat la ”Protecția Animalelor” și a avut activități educative (MOTIVARE)

Asasinarea interlopului Emi Pian, lider al clanului Duduianu, scoate la suprafață nu doar slăbiciunile Poliției Române, care avea informații despre activitățile infracționale ale celor implicați în scenele violente din Giulești (DETALII AICI!), ci și carențele sistemului de Justiție din România.

Potrivit unor surse judiciare, Emi Pian, care fusese eliberat condiționat în toamna lui 2019, se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021. Acest fapt nu l-a împiedicat însă să coordoneze în libertate activitățile clanului Duduianu. GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații exclusive din dosarul de deținut al lui Emi Pian și vi le dezvăluie azi în premieră absolută. Interlopul fusese condamnat în aprilie 2017, la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj și instigare la influențarea declarațiilor.

În toamna anului trecut, judecătorii aveau însă să considere că deținutul a avut un comportament ireproșabil în penitenciar, așa încât au decis eliberarea lui. În caracterizarea pe care comisia de la Rahova i-a făcut-o lui Florin Mototolea (numele real al lui Emi Pian) se arată că acesta a participat la cursuri, a muncit, are un domiciliu stabil, a înțeles că a greșit și nu va mai comite alte fapte penale.

”Petentul a câștigat 78 zile ca urmare a muncii prestate și a înțeles să nu fie remunerat pentru activitatea sa. Mai mult, solicită instanței să aibă în vedere caracterizarea petentului, realizată de administrația loculului de deținere, din care rezultă că acesta a avut un comportament adecvat pe toată perioada executării pedepsei și nu a intrat în conflict cu alți deținuți, chiar a și primit șapte recompense, dintre care două au fost permisii de a părăsi penitenciarul.

În ceea ce privește latura civilă, arată că petentul a încheiat contract de mediere cu persoana vătămată și a achitat tot prejudiciul. În plus, acesta este la prima abatere, neavând antecedente penale. În ceea ce privește situația familială, solicită instanței să aibă în vedere că acesta are un copil minor, iar soția sa are probleme de sănătate.

Fragment din motivarea instanței

Pe cale de consecință, apreciază că s-a îndeplinit scopul prevăzut de lege la stabilirea pedepsei, petentul s-a reeducat, fiind îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de liberare condiționată”, se mai menționează în motivarea deciziei prin care Emi Pian a fost eliberat condiționat.

Acestuia i se stabilise și un termen de supraveghere până în ianuarie 2021, data până la care, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să aibă un comportament ”imaculat” în libertate. În ciuda acestor caracterizări, liderul clanului Duduianu coordona din umbră activitățile infracționale ale grupării, iar Poliția deținea informații în acest sens. Nimeni însă nu a dispus vreo măsură pentru a-l împiedica. De altfel, și în penitenciar, Emi Pian a avut un tratament preferențial. El a beneficiat de ”permisii” în virtutea faptului că ”nu a fost niciodată sancționat disciplinar și și-ar fi îndeplinit sarcinile”.

„Am participat la diferite cursuri și activități psihosociale și am depus toate eforturile necesare pentru a mă putea reintegra în societate. Mai mult, în prezent, desfășor activități lucrative în folosul penitenciarului, în afara acestuia, la un punct de lucru exterior, fiind în regim de executare deschis”, a scris interlopul în cererea înaintată instanței.

Emi Pian, elogiat în raportul Comisiei de liberare

Și membrii Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Rahova au propus, de altfel, în unanimitate, ca solicitarea lui Emi Pian să fie admisă. ”Persoana privată de libertate a participat la activități socio-educative și lucrative, a fost recompensată de șapte ori, inclusiv cu două permisii de ieșire din penitenciar, puse în aplicare la 06.06.2019 și 06.07.2019, fără a exista incidente, persoana condamnată respectând măsurile și obligațiile impuse. Petentul nu a fost niciodată sancționat disciplinar pe parcursul detenției, adoptând o conduită decentă față de personalul locului de deținere și celelalte persoane private de libertate . De asemenea, apreciem concludent sub aspectul conduitei petentului faptul că acesta execută pedeapsa la regim deschis și nu au existat incidente, în pofida măsurilor reduse de supraveghere și a interacțiunii sporite dintre deținuți.

Din data de 22.03.2018, când a fost selecționat pentru muncă, a obținut 78 zile câștig din munca prestată, fiind încadrat în activități lucrative la un punct de lucru exterior și la data analizei comisiei (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), de unde a obținut o caracterizare favorabilă.  Totodată, petentul a depus diligențe în vederea identificării unui loc de muncă în ipoteza punerii în libertate, având o ofertă de angajare.

A manifestat interes și receptivitate față de demersurile instructiv-educative, prin implicarea în activități și programe educaționale. A fost inclus într-o activitate socială semistructurată și în Programul de pregătire pentru liberare. Evaluările psihologice inițială și periodice nu au relevat elemente care să indice prezența riscurilor investigate. Nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai nota raportul Comisiei din Penitenciarul Rahova.

Astfel, Pian s-a putut întoarce în libertate cu 1 an și 4 luni mai devreme față de ispășirea integrală a pedepsei. El s-a întors, totodată, și la șefia clanului Duduianu și la ”afacerile” cu iz infracțional pe care membrii acestuia le-au desfășurat de-a lungul timpului. Dacă Poliția și sistemul de Justiție ar fi funcționat, probabil, azi n-am mai fi vorbit despre crima din Giulești, iar multe dintre infracțiunile comise de rețelele de interlopi n-ar mai fi avut loc.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
Informații de ultimă oră despre Nicolae Botgros. Ce se întâmplă acum cu artistul
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO
Inchide