IMAGINI EXCLUSIVE. ”Richelieu” de la Sănătate & multimilionarul Altex au convocat ”celula de criză” la un restaurant de 5* din cartierul bogătașilor!

Publicat: 02/07/2020, 21:30
Actualizat: 03/07/2020, 20:37

România a intrat în a doua lună de alertă și dă semne că încearcă să se pună la adăpost și pentru un nou val de pandemie. Ministerul Sănătății cheltuie bani publici cu o fervoare nemaiîntâlnită pentru a-și (re)împrospăta stocurile. Licitațiile mai mult sau mai puțin mediatizate pe zona echipamentelor și produselor medicale au motivat întreaga presă să pună reflectoarele pe beneficiarii acestora.

Ultimul contract atribuit unei firme imobiliare pentru livrarea a 115 milioane de măști arată că ”pușculița” statului român pare a fi una fără fund. Și mai evidențiază un lucru: faptul că nu contează domeniul pe care ai activat până acum (iată că scriem de o companie de imobiliare!), important este să te ”califici” de acum înainte. Este și cazul Altex România, unul dintre cei mai puternici retaileri din piață. Cunoscuta rețea de magazine s-a consacrat pe zona vânzării de electronice și electrocasnice, dar, de la începutul pandemiei, a schimbat direcția și a pătruns și pe piața echipamentelor medicale.

Ca orice afacerist vizionar, multimilionarul Dan Ostahie (”părintele” Altex) a anticipat că, în acest domeniu, vor exista bugete faraonice în următorul an, dacă nu cumva chiar în următorii ani. Așa că Altex România a început să importe măști, mănuși de protecție, combinezoane sau echipamente medicale pentru secțiile de Terapie Intensivă (ventilatoare de uz medical, monitoare etc.) și nu numai. Sursele GÂNDUL.RO susțin că Altex și-a țesut deja o rețea de producători din piața chineză și că este în măsură să acopere nevoia de ”consumabile” medicale a României.

Multimilionarul, prânz select alături de eminența cenușie din Ministerul Sănătății

Numai că, până acolo, mai este o ușă de deschis. Ușa Ministerului Sănătății, unde se află bugetele pentru companiile ”premiante”. În căutarea cheii cu care să deschidă această ușă, multimilionarul Dan Ostahie l-a scos la un prânz select pe Victor Costache, omul care a deținut scaunul de ”rege” al Sănătății la debutul crizei pandemice.

După ce a fost împins de la spate să demisioneze, Costache a rămas în sistem, pe funcția onorifică de consilier al sucesorului său, Nelu Tătaru. Un soi de eminență cenușie, un ”Richelieu” al Sănătății. Sursele noastre – înrădăcinate în instituția care azi se află în război cu virusul COVID-19 – ne-au dezvăluit că fostul ministru continuă să aibă un cuvânt greu în privința licitațiilor.

De altfel, și în vremea mandatului său, Victor Costache a arătat apropiere față de Altex, luând parte la mai multe ”tăieri de panglică”, atunci când compania lui Dan Ostahie a donat, public, echipamente medicale către spitale din Sibiu, Brașov, Timișoara sau Suceava. Campania #împreună demarată de Altex pare să-i fi adus acum, din nou împreună, pe Ostahie și Costache. I-a pus la aceeași masă, zilele trecute, într-un restaurant de 5* de pe Nordului, în cartierul milionarilor din București.

Verba volant, ”dosarul” manent

La discuția purtată în fața unui prânz copios a asistat și un director de încredere al lui Ostahie, practic ”mâna dreaptă” a omului de afaceri pe probleme de achiziții din import. Întâlnirea a durat în jur de două ore, iar despre subiectele conversației putem presupune că acestea au atins și implicarea Altex în lupta împotriva coronavirus.

Cum să treci cu vederea un import de 20 de milioane de măști medicale, realizat de curând de companie?! Dacă nici o asemenea realizare nu merită pomenită la o discuție cu un fost ministru al Sănătății, atunci despre ce să mai vorbești cu acesta? Totul a semănat cu o ”celulă de criză” unde s-au pus la cale strategii, s-au stabilit linii de atac și s-au luat angajamente.

La capătul întâlnirii, cei trei au părăsit #împreună restaurantul, iar, în parcare, înainte de despărțire, ”mâna dreaptă” a lui Dan Ostahie a dat fuga până la portbagajul mașinii, de unde a extras un dosar, pe care i l-a înmânat fostului ministru. Căci, nu-i așa?!, verba volant scripta (în cazul nostru, dosarul!) manent! Ce se va întâmpla de acum încolo, e de urmărit!

UPDATE: Citește AICI cum a comentat Victor Costache dezvăluirile GÂNDUL.RO!

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine