Noi detalii din ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. „Moartea artistului a fost violentă”

Noi detalii din ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. „Moartea artistului a fost violentă”
Foto: Facebook
Publicat: 10/11/2021, 10:58
Actualizat: 10/11/2021, 11:00

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Rezultatele preliminare ale necropsiei arată că interpretul de muzică populară a avut parte de o moarte violentă, suferind o ruptură la nivelul alveolei pulmonare din cauza tratamentului cu oxigen hiperbaric, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

Potrivit surselor mai sus citate, artistul nu a fost testat de COVID la intrare în clinica privată unde urma să fie tratat cu oxigen hiperbaric.

„Lui Petrică Mîțu Stoian nu i s-au făcut analize de coagulare a sângelui și a fost transportat la Spitalul Oravița cu o mașină de transport pacienți nedotată”, spun sursele. La momentul respectiv însă artistul nu era într-o stare gravă, existând doar suspiciunea că acesta expectora sânge după o ședință-test în camera hiperbară.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Plămânii artistului ar fi fost afectați și din cauza anticoagulantelor cu care s-a tratat în perioada post-COVID, iar ulterior, organele ar fi fost supuse unui șoc din cauza cantității mari de oxigen, artistul suferind o barotraumă. În urma examenului toxicologic se va stabili dacă Petrică Mîțu Stoian a luat o supradoză de anticoagulante.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.

Citește și:

EXCLUSIV | Barotrauma, cauza preliminară în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian, explicată de un specialist: „Există contraindicații ferme pentru oxigenul hiperbaric”

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase