Prima reacție a clinicii unde Petrică Mîțu Stoian era tratat post-COVID. Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața artistului

Prima reacție a clinicii unde Petrică Mîțu Stoian era tratat post-COVID. Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața artistului
Interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian
Publicat: 08/11/2021, 12:50
Actualizat: 08/11/2021, 16:34

Clinica Nera, acolo unde Petrică Mîțu-Stoian se afla pentru tratament post-COVID, a avut prima reacție după moartea interpretului de muzică populară. Reprezentanții unității medicale susțin că artistul a ajuns la clinică pe 5 noiembrie, într-o stare generală bună de sănătate și ulterior a fost consultat de un specialist.

În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele: Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări: În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric.

A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, au transmis reprezentanții Clinicii Nera.

„Pacientul s-a simțit bine în tot acest timp”

Aceștia au precizat că, spre dimineață, medicul a fost chemat pentru hemoptizie (expectorație cu sânge), iar artisul a fost transportat cu salvarea la Spitalul Oravița, acolo unde a primit tratament cu oxigen și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia.

Pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinică, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la Spitalul Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat, au mai spus reprezentații Clinicii Nera.

Totodată, aceștia au transmis că nu administrează medicația cronică a pacienților, „acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui)”, au mai transmis aceștia.

„Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței; La valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică”, se arată în răspunsul Clinicii Nera.

Sora artistului face acuzații grave

Rudele solistului vor ridica luni trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian, care va fi depus la Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova, urmând ca miercuri să fie înmormântat.

Sora artistului a acceptat să i se efectueze necropsia, după ce procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal.

Da, facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo„, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian, pentru Antena 3.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului