8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Începe Adunarea Generală a ONU. Care vor fi subiectele de discuție și ce program are președintele Klaus Iohannis la acest eveniment

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Începe Adunarea Generală a ONU. Care vor fi subiectele de discuție și ce program are președintele Klaus Iohannis la acest eveniment
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/09/2021, 08:00
Actualizat: 21/09/2021, 08:16

Peședintele Klaus Iohannis participă, în perioada 21-23 septembrie 2021, la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care are loc la New York, în SUA.

Aceasta este prima întâlnire cu prezență fizică a șefilor de stat sau de Guvern, de la începutul pandemiei de coronavirus. La cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale se vor discuta teme legate de recuperarea după pandemia de Covid-19, dar și despre revitalizarea Organizației Națiunilor Unite, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează în 21 septembrie 2021, fiind cel mai important eveniment internațional anual de diplomație multilaterală.

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2021. Lună Plină în zodia Pești

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi se formează Lună Plină în zodia Pești, eveniment astrologic cu impact major asupra celor născuți în semne mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești), dar și asupra celor care au ascendentul aici sau Luna în astrograma natală în aceste zodii. Influența va fi resimțită puternic în următoarele două săptămâni, dar va continua pentru jumătate de an de acum înainte.

Luna Plină în Pești este un moment de conectare la credință, la energia Universului, un moment mistic în care ne putem accesa latura de vindecare, prin urmare putem renunța la tot ce este toxic în viața noastră, la gânduri, atitudini, frici și temeri, la vicii și dependențe, obsesii, dar mai ales la persoane. Este o perioadă în care relațiile toxice și de natură karmică se pot încheia.

Spitalul „Matei Balș” din Capitală, copleșit de numărul mare de infectări Covid-19. Pacienții sunt înghesuiți în același pat. Unii aşteaptă chiar şi 72 de ore să fie consultați

Spitalul „Matei Balș” din Capitală este plin, iar temerile epidemiologicilor se adeveresc, în cel mai rău scenariu. Valul 4 Covid-19 a adus o explozie a cazurilor, un coșmar atât pentru cadrele medicale, cât și pentru bolnavii, care așteaptă în camera de gardă eliberarea unui pat.

Liberalii au decis cum se va desfășura Congresul PNL. Care sunt condițiile impuse delegaților pentru a intra la Romexpo

Liberali vor intra la congresul partidului de la Romexpo pe baza certificatului de vaccinare, dar și a altor documente care atestă faptul că nu sunt infectați, inclusiv teste rapide, conform ultimei decizii luate de Comisia de Organizare a Congresului PNL de sâmbătă, 25 septembrie, semnată de Theodor Stolojan, care a fost trimisă filialelor PNL din toată țara.

Campania de vaccinare anti-COVID. Peste 12.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Un număr de 12.026 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore și au fost întregistrate 10 reacții adverse, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, România are 5.384.683 de persoane vaccinate, din care 5.264.610 cu schema completă.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, anunță că Loteria de vaccinare începe în 1 octombrie: Marele premiu va fi de 1 milion de lei

Loteria de vaccinare se va desfășura în perioada în 1 octombrie – 31 decembrie 2021 și va include 19 extrageri cu premii totale de 15 milioane de lei. Marele premiu va fi de 1 milion de lei.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății anunta condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare, printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului.

Cine este Alexandru Lucian Vasile, noul șef al Gărzii de Mediu. A lucrat la firma tatălui său, apoi a obținut o funcție politică la București

Alexandru Lucian Vasile, președintele TNL Călărași și fiul unui primar din județ, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile are 31 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din martie 2021, comisar general adjunct la Garda de Mediu.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, acesta are o „capacitate de utilizare a unui sistem dotat cu videoproiector sau cu scaner, precum și a numeroase alte tipuri de aparatură”.

În București nu mai sunt paturi libere la ATI. Câte paturi mai sunt libere la nivelul întregii țări

Luni, 20 septembrie, în România existau 1.087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, conform datelor din aplicația alerte.ms. La nivel național, mai sunt 175 de locuri pentru pacienții cu COVID în secțiile de terapie intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în spitalele din București nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Din numărul total de paturi, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată