Cine este Alexandru Lucian Vasile, noul șef al Gărzii de Mediu. A lucrat la firma tatălui său, apoi a obținut o funcție politică la București

Cine este Alexandru Lucian Vasile, noul șef al Gărzii de Mediu. A lucrat la firma tatălui său, apoi a obținut o funcție politică la București
Foto: Facebook
Publicat: 20/09/2021, 23:05
Actualizat: 20/09/2021, 23:07

Alexandru Lucian Vasile, președintele TNL Călărași și fiul unui primar din județ, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile are 31 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din martie 2021, comisar general adjunct la Garda de Mediu.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, acesta are o „capacitate de utilizare a unui sistem dotat cu videoproiector sau cu scaner, precum și a numeroase alte tipuri de aparatură”.

Alexandru Lucian Vasile a terminat Facultatea de Silvicultură și Exploatare Forestieră a Universității Transilvania Brașov, apoi a urmat un master în managementul ecosistemelor forestiere la aceeași instituție de învățământ superior.

Are o diplomă în managementul operativ al afacerilor interne la Colegiul Național al Afacerilor Interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Potrivit Hotnews, acesta a lucrat la firma înființată de tatăl său, numită Colso Zinca SRL, apoi a devenit asociat.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție, de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial. Octavian Berceanu a declarat pentru Gândul că decizia de demitere este una pur politică și nu are legătură cu activitatea sa.

Armand: Wow, înlocuitorul este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi

Clotilde Armand, reprezentantul USR PLUS, a comentat înlocuirea lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu în baza unei decizii a premierului Florin Cîţu. „Wow, înlocuitorul este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi”, a spus Armand.

Ca locuitor al Bucureştiului vreau să-i mulţumesc lui Octavian Berceanu pentru toată munca depusă la Garda Naţională de Mediu. Mulţi bucureşteni au respirat un aer mult mai curat datorită implicării şi muncii lui. Şi ştiu că nu a fos uşor să facă asta”, scrie în mesajul lui Clotilde Armand.

Reprezentantul USR PLUS a comentat decizia premierului spunând că Berceanu a fost înlocuit în funcţie de fiul unui primar PNL.

„Octavian Berceanu a fost demis din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu de către actualul premier. Înlocuitorul lui Octavian este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi. Ce poţi să spui mai mult decât ”wow”?”, este concluzia lui Armand.

Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Cîțu: ”Este un ticălos. Oamenii sunt zburați fără să fie evaluați. Arată ca o lovitură de stat”

Și Tudor Chirilă a comentat demiterea lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu. Acesta spune că Florin Cîțu este un „ticălos”. „Oamenii sunt zburați fără să fie evaluați, sunt zburați pentru ca PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă.”

Tudor Chirilă spune că oamenii sunt demiși fără să fie evaluați, scopul fiind ca „PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă”. El spune că accest lucru arată că o lovitură de stat, fiind susținută de Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”