Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, anunță că Loteria de vaccinare începe în 1 octombrie: Marele premiu va fi de 1 milion de lei

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, anunță că Loteria de vaccinare începe în 1 octombrie: Marele premiu va fi de 1 milion de lei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20/09/2021, 18:47
Actualizat: 21/09/2021, 07:56

Loteria de vaccinare se va desfășura în perioada în 1 octombrie – 31 decembrie 2021 și va include 19 extrageri cu premii totale de 15 milioane de lei. Marele premiu va fi de 1 milion de lei.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății anunta condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare, printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului.

“În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Conform documentului, Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Câte premii vor fi acordate

Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 01.10.2021 – 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

· 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
· 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
· 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

– 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300 000 lei);
– 3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luniîn valoare de 100 000 lei);
– 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1 000 000lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Sumele virate către Compania Națională «Loteria Română» — S.A , necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Tichete de 100 de lei pentru românii care se vaccinează. Cum intri în posesia lor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat pe 19 august cum pot intra românii în posesia voucherelor de 100 RON, după ce s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

„E o dinamică a campaniei de vaccinare. Pentru a intensifica acţiunea de vaccinare, au fost gândite aceste două măsuri pentru început. Este vorba de loteria pentru cei care s-au vaccinat și vouchere de 100 de lei pentru cei care s-au vaccinat cu doza completă. E un lucru pentru care există cerere, vedem deja că se întâmplă în centrele de vaccinare.

E un mecanism nou și trebuie finalizată partea birocratică. Toată această etapă se finalizează prin achiziția de DSP a voucherelor necesare pentru  fiecare persoană care se vaccinează cu schema completă. Mai exact, te duci la centrul unde ai făcut ultima doză, cea care completează schema de vaccinare, și ți se oferă 5 vouchere de 20 de lei, care reprezintă un total de 100 de lei.

În perioada următoare o să fie finalizat acest proces și sperăm să ne creștem imunitatea colectivă și să trecem cu bine peste valul 4”, a declarat Andrei Baciu la România Tv.

Întrebat la același post TV dacă sunt luate în calcul şi alte metode care să-i determine pe români să se vaccineze anti-Covid, Andrei Baciu a spus:

„Pentru moment ne uităm cum funcţionează lucrurile în această perioadă. Sigur că sunt abordări speciale pentru școli, asteptăm să vedem care e efectul acestor măsuri cu loteria și vouchere. Avem în derulare și alte analize și vom vedea în perioada următoare care este cea mai bună abordare”, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Guvernul a aprobat pe 30 august Ordonanța de Urgență privind acordarea unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19.

Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate

Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. România are 5.384.683 de persoane vaccinate, din care 5.264.610 cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, 5.358 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 3.862 prima doză de Pfizer BioNTech, respectiv 2.560 a doua doză de Pfizer BioNTech, 120 prima doză de Moderna şi 76 doza a doua, 11 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 39 au făcut rapelul cu acelaşi ser.

În total, România are 5.384.683 de persoane vaccinate, din care 5.264.610 cu schema completă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”