8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Valeriu Gheorghiţă: În septembrie putem avea peste 1.500 de infectări zilnice

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Valeriu Gheorghiţă: În septembrie putem avea peste 1.500 de infectări zilnice
Publicat: 02/08/2021, 08:00
Actualizat: 02/08/2021, 08:43

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că în săptămâna 26 iulie – 1 august s-au înregistrat peste 1.040 de noi cazuri de infecţie cu virusul SAR-CoV-2, semnificativ mai mult faţă de săptămâna anterioară, când fuseseră înregistrate 660 de cazuri.

“E clar că ne aflăm pe un trend ascendent”, declară medicul, subliniind că în următoarele săptămâni foarte probabil varianta Delta va deveni dominantă şi în România. Estimările arată că la sfârşit de august se va ajunge la 800-900 de cazuri zilnic, iar după jumătatea lunii septembrie se pot depăşi 1.500 de cazuri zilnic.

Accident în lanț, pe Autostrada Soarelui: 10 persoane implicate

Un grav accident a avut loc, luni dimineața, pe Autostrada Soarelui. Potrivit primelor informații, patru mașini au fost distruse. 10 persoane au fost implicate în incident.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier se desfășoare cu dificultate pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către litoral, din cauza unei tamponări în care au fost implicate patru autoturisme.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii, să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate, iar, în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.

Aglomerație la intrarea în țară. Cozile de autoturisme și TIR-uri s-au întins pe mai bine de 10 kilometri

La punctul de trecere a frontierei de la Calafat a fost aglomerație.

Românii care au fost in vacanță au stat zeci de minute până au intrat in țară. Cozile de autoturisme și TIR-uri s-au întins pe mai bine de 10 kilometri.

Călătorii s-au plâns că timpul de așteptare a fost mai mare din cauza procedurii de verificare a documentelor.

De la 1 august, cei care vin din Grecia evită carantina doar dacă sunt vaccinati. Țara a fost inclusă recent de Guvern pe lista roșie.

Polițiștii de frontieră îndeamnă călătorii să folosească toate punctele deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie.

Noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia  și Italia s-au confruntat și ele cu flăcări violente

Incendii de vegetație au avut loc în diverse destinații turistice din Turcia.  Bekir Pakdemirili, ministrul turc pentru agricultură și silvicultură, a precizat pe rețelele sociale că flăcările au lovit zone din Antalya și Mugla.

Probleme similare au fost și în Grecia, și în Italia, unde pompierii au luptat din greu cu incendiile alimentate de valul de căldura din regiune.

În Grecia, un incendiu de vegetație la est de Patras, al treilea cel mai mare oraș al țării, a dus la evacuarea a patru sate și la efectuarea unei operațiuni pentru salvarea persoanelor rămase izolate pe o plajă. În total, în weekendul deja încheiat, autoritățile elene s-au confruntat cu zeci de focare.

În Italia, incendiile de pădure au continuat să ardă în zona sudică a țării, care resimte efectele celui mai puternic val de căldură din ultimele decenii. Sicilia este cea mai afectată regiune.

Meteorologii estimează că temperaturile vor urca luni până la valori de 42 de grade Celsius în Grecia și în alte țări din sud-estul Europei.

100 de oi au murit după ce TIR-ul cu care erau transportate s-a răsturnat pe un drum județean din Tulcea

Un TIR încărcat cu 250 de oi s-a răsturnat, duminică după-amiază, pe un drum județean în apropierea satului Ceamurlia de Sus, judeţul Tulcea. În urma impactului, aproximativ 100 de oi au fost strivite și au murit, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, citat de Agerpres.

Horoscopul zilei de 2 august 2021. Leii au probleme în cuplu

Horoscopul zilei de 2 august 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Ne aflăm în continuare sub impactul conjuncției Soare-Mercur din Leu, care s-a petrecut ieri, însă astăzi Saturn retrograd din Vărsător se va afla în opoziție cu aceasta, iar noi ne vom simți ca o oală sub presiune. Suntem mai agitați, mai nemulțumiți și neîncrezători și s-ar putea să nu fim lăsați să ne exprimăm, să avem parte de blocaje în comunicare, aspect care să ne irite peste măsură.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Grecul Miltiadis Tentoglou, noul campion olimpic la săritura în lungime

Atletul grec Miltiadis Tentoglou a cucerit luni medalia de aur în proba de săritură în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează AFP.

Tentoglu s-a impus cu o săritură de 8,41 m, reuşită la ultima sa încercare, devansându-l pe cubanezul Juan Miguel Echevarria, marele favorit al concursului, care a fost nevoit să se mulţumească cu argintul, deşi cea mai bună săritură a sa a măsurat tot 8,41 m.

Reprezentantul Greciei a profitat însă de faptul că a doua cea mai bună săritură a sa a fost de 8,15 m, faţă de 8,09 m cât a măsurat cea a cubanezului.

Incendiu la o hală de producție a polistirenului în Dâmbovița

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la o hală de producţie de polistiren din Mija, informează ISU Dâmboviţa, care precizează că nu s-au înregistrat victime.

În urma degajărilor mari de fum a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru populaţia din zonă pentru luarea unor măsuri de autoprotecţie. Se recomandă închiderea ferestrelor şi oprirea aparatelor de climatizare şi ventilaţie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...