Adrian Mititelu cedează gratis FC U Craiova! „Ştiu că sunt prostul României la fotbal. Dăm clubul cu zero lei”

Publicat: 12/10/2022, 10:00

Patronul celor de la FC U Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat pe pagina de Facebook a clubului, că cedează gratis echipa unui investitor care poate da garanţii că FC U va continua cel puțin trei ani.

Mititelu a mai spus că nu a vrut să-l îndepărteze pe antrenorul Marius Croitoru, după înfrângerea cu Chindia Târgovişte.

Totodată, el i-a criticat pe cei din galerie. Omul de afaceri susține că echipa sa ar fi trebuit să aibă nouă puncte în plus în clasament.

Adrian Mititelu cedează gratis FC U Craiova! „Ştiu că sunt prostul României la fotbal. Dăm clubul cu zero lei”

Antrenorul Marius Croitoru a demisionat de la FC U Craiova, după eşecul cu 1-0,  în faţa ultimei clasate, Chindia Târgovişte, în etapa a 13-a a Superligii.

Banca tehnică va fi asigurată de cuplul interimar Paul Răducan – Florin Drăgan.

FC U Craiova ocupă locul 11 după 13 etape, cu 15 puncte.

„Eu nu sunt glugă de coceni să-mi spună suporterii mai bine ce se întâmplă în club. (…) Ştiu că sunt prostul României la fotbal, am cheltuit zeci de milioane şi nu am reuşit să fac performanţa. Eu am vrut să fac multe la acest club, numai că nu am reuşit până acum. S-ar putea să fie unii mai pricepuţi decât mine şi de aceea vreau să vă spun încă o dată că îmi reafirm dorinţa să cedăm clubul cu zero lei. Îl dau gratis, pe cuvânt de onoare, nu e cacealma, zero lei costă acest club şi cred că mai sunt şi ceva bani în cont.

Să vină suporterii, să găsească un investitor şi eu vă dau cuvântul de onoare că acest club îl cedez cu zero lei. Numai să fie o garanţie de continuitate, nu să vină unul trimis de Rotaru şi să îl închidă a doua zi. Ce înseamnă garanţie? Să ofere nişte garanţii decente, minim trei ani de acum înainte să continue, nu să vină unul şi să scape CSU de concurenţă în Craiova. Am şi eu o limită, vă rog să găsiţi pe altcineva să vă îndeplinească dorinţele şi doleanţele. Eu unul am făcut tot ce a depins de mine şi în continuare voi face, pentru că nu abandonez clubul, pentru că e o pasiune de o viaţă”, a spus Adrian Mititelu.

„Sunt nişte nebunii care nu au legătură cu realitatea”

Croitoru a fost numit antrenor la echipa din Bănie la data de 23 iunie, după ce s-a despărţit de FC Botoşani.

„Nu putem să mergem la nesfârşit cu scenarii şi atacuri la adresa jucătorilor acestui club. Din capul locului vreau să infirm toate speculaţiile legate de aşa zisa trădare a unor jucători faţă de Marius Croitoru. Sunt nişte nebunii care nu au legătură cu realitatea. Sunt oameni din galerie care îşi depăşesc atribuţiile, acest club nu este condus de galerie, să fie clar. În momentul în care suporterii stabilesc ăla e bun şi ăla e rău lucrurile se complică. Ceea ce se întâmplă de 10-15 ore este inimaginabil. Scenariul pare aproape identic, lansăm pe piaţă tâmpenii că cineva a vrut să facă ceva cu Croitoru.

Nu a avut nimeni nimic cu Croitoru, el a fost angajat să facă treabă la această echipă, i s-au asigurat toate condiţiile, nu l-a deranjat nimeni cu nimic, a primit un lot foarte valoros, a început bine, dar a terminat prost. O echipă joacă fotbal aşa cum o pregăteşte antrenorul. El a fost comandantul oştirii, el a comandat tot, nimeni nu a decis altceva decât a dorit Croitoru. Cine putea să aibă ceva cu Croitoru? Dar în momentul în care echipa joacă în asemenea hal apar probleme. Nimeni nu este vinovat pentru prestaţia echipei, ci antrenorul. Jocul colectiv suferă foarte mult. Nici nu am vrut să-l dau afară pe Croitoru, a fost dorinţa lui, am hotărât să avem o despărţire amiabilă. E un om extraordinar, îl apreciez, dar aici a greşit, ăsta este adevărul. A dat greş, este un adevăr care nu poate fi omis”, a mai spus el.

„Antrenorul este numit de cine are puterea în club”

„Prin felul vostru de a vă manifesta faceţi un mare rău clubului, provocaţi anarhie, mă faceţi pe mine să îmi piară orice chef de a face ceva. Avem lot de primele trei-patru, am fi meritat să avem cel puţin opt-nouă puncte în plus după joc şi după ocazii. Dar nu au legătură cu Marius Croitoru. Echipa asta are trendul pozitiv de anul trecut. Echipa are potenţial, deşi am pierdut din forţă prin plecarea lui Compagno.

Nu mai puneţi presiune, Marius Croitoru nu se mai întoarce. Jucătorii noştri sunt cei mai buni, o să vă convingeţi că echipa asta va juca foarte bine, are nevoie de puţin timp să îşi revină. În momentul în care va veni cineva şi poate să ducă munca mea mai departe, atunci el va răspunde, deocamdată eu răspund, eu voi merge pe linia pe care cred eu că va fi bine, chit că vom juca cu 100 de suporteri în tribună, nu voi merge pe linia impusă de galerie. Apreciez galeria, sunt recunoscător, că fără ei ar fi fost foarte greu, dar nu ei stabilesc antrenorul la echipa asta, să fie clar. Antrenorul este numit de cine are puterea în club”, a mai spus Mititelu.

Clubul FC U Craiova a intrat în silenzio stampa pentru următoarele două săptămâni.

„De ce mă înjuraţi voi? Eu sunt prostul vostru? Păi nu mai merge aşa, băieţi, sunt şi eu bunic acum. Nu vom putea ajunge niciodată undeva dacă ne întoarcem după cum bate vântul. Înţelegeţi, jucătorii, dacă sunt antrenaţi bine, vor da randament, aceiaşi jucători au făcut foarte multe meciuri memorabile. Ţineţi minte, avem un lot valoros, a muncit Croitoru, dar nu a administrat bine. Timp de două săptămâni s-a intrat în silenzio stampa, nimeni din club nu mai comunică cu nimeni şi încercăm să revenim.

Nu am nicio soluţie, sunt speriat în a angaja antrenori, pentru că unul poate să îţi distrugă echipa. Îmi e şi teamă să găsesc acum un antrenor, nici nu ştiu la cine să apelez. Cel mai bun poate nu e cel mai oportun. Dacă ar fi după mine mâine, l-aş pune pe Dan Petrescu, dar nu se poate. Poate e singurul antrenor din România care ar putea face ceva. În rest nu am pe cine, sunt foarte multe propuneri, foarte multe sugestii, dar îmi e teamă să mai angajez un antrenor român. Nu se întoarce nici Nicolo Napoli şi la ora asta nu e nicio negociere cu niciun antrenor. De săptămâna viitoare sper să pot să ajung să intru în discuţii cu cineva care să îmi ofere încredere şi speranţa că va fi o soluţie bună. Până atunci, două săptămâni nu vom comunica cu nimeni. Vom fi preocupaţi să încercăm să redresăm echipa, pentru că încă se mai poate salva sezonul”, a mai declarat acesta.

Foto: Facebook.com/adrianmititelu.1968

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european