Călin Popescu Tăriceanu, semnal de alarmă: ”Pas cu pas, Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor”

Călin Popescu Tăriceanu, semnal de alarmă: ”Pas cu pas, Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor”
Călin Popescu Tăriceanu, semnal de alarmă: ”Pas cu pas, Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor”

Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă pe pagina sa de socializare și, în această dimineață, avertizează că Ludovic Orban și Klaus Iohannis, ”pas cu pas”, pregătesc un ”plan de fraudare a alegerilor”.

Totul are ca punct de plecare planul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului, plan conform căruia vor fi fixate repere orare pentru persoanele în vârstă. Liderul ALDE este de părere că se va desfășura exact același scenariu care a fost pus în aplicare și în perioada stării de urgență din România, ”două ore și pe fugă”, măsura fiind neconstituțională și culminând cu măsurarea temperaturii la intrarea în secțiile de votare.

”Pas cu pas Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor. Ieri, Guvernul a transmis Parlamentului planul de a fixa intervale orare pentru votul celor în vârstă. Cam așa cum au făcut-o și în perioada stării de urgență, două ore și pe fugă.

Nu am nici un fel de dubiu că măsura este absolut neconstituțională, dar, mai grav, ea este absolut insultătoare. Ea este soluția pe care Iohannis și Orban au găsit-o pentru a neutraliza nemulțumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile conform legii. Și cum 5 milioane de voturi contează, au inventat această șmecherie la care i-au pus moț și măsurarea temperaturii la intrarea în secția de votare”, notează liderul ALDE, Călin Popescu Tăricenu.

Tăriceanu: ”Vi s-a făcut de o revoluție? Nu mai bine plecați acasă ca să nu mai violați democrația și bunul simț?”

Călin Popescu Tăriceanu avertizează că va exista ”un lipitor de afișe PNL” în fața secțiilor de votare, iar acesta va măsura temperatura alegătorilor. Numai că va realiza asta cu termometrele care, de cele mai multe ori, nu înregistrează temperatura corectă.

Astfel, unii alegători nu vor fi primiți în secțiile de votare, scrie liderul ALDE, pentru că temperatura înregistrată va depăși un nivel care va fi fixat tot de reprezentanții PNL. Călin Popescu Tăriceanu consideră că, în toată această perioadă, PNL a atins un prag superior al ”disperării” politice, ”violând” democrația și bunul simț.

”Asta înseamnă că un lipitor de afișe de la PNL va sta în fața secției de votare și ne va măsura temperatura. Da, cu acele termometre care de cele mai multe ori arată 34-35 grade, încât începi să-ți pui întrebări dacă mai trăiești. Și dacă temperatura noastră va depăși o cifră pe care o vor fixa tot ei (probabil că se va măsura în grade K(laus)) lipitorul de afișe PNL ne va interzice accesul în secția de vot. Adică ne va interzice dreptul de vot conferit de Constituție! Măcar la Bacalaureat le-au mai dat copiilor o șansă într-o sesiune specială. Nouă… doar în toamnă! Poate. Dacă ne purtăm frumos!”, încheie liderul ALDE mesajul postat astăzi-dimineață în mediul online.

”Serios, băieți? Atât de disperați sunteți? Vi s-a făcut de o revoluție? Nu mai bine plecați acasă ca să nu mai violați democrația și bunul simț?”

Călin Popescu Tăriceanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun