Călin Popescu Tăriceanu, despre mărirea pensiilor cu 14% în loc de 40%: ”Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, despre mărirea pensiilor cu 14% în loc de 40%: ”Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…”
Călin Popescu Tăriceanu, despre mărirea pensiilor cu 14% în loc de 40%: ”Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…”

Mărirea pensiilor în România a reprezentat și reprezintă un subiect de interes major, iar Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția, în mediul online, că ”Guvernul Iohannis-Orban” nu face altceva decât să ”testeze” populația cu ajutorul ”mediei aservite”.

Potrivit liderului ALDE, se dorește o mărire cu doar 14% la sută a pensiilor, în contextul în care exista promisiunea PNL că va fi exista o creștere cu 40 %. Dar, consideră Tăriceanu, în contextul în care situația economică va fi din ce în ce mai dificilă, guvernul Orban trebuie să înțeleagă că economia României nu va mai funcționa doar prin ”ordine și decrete militare”.

”Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14% și nu cu 40% așa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…

Ce nu știu ei, sau nu vor să spună, este că situația economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile și alocațiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Știți de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără și nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă guvernul ar băga bani în susținerea întreprinderilor. Ce nu înțeleg liberalii ăștia vopsiți este că economia nu mai funcționează prin ordine și decrete militare, ci pe baza unei singure legi: cerere și ofertă. Oferta să zicem că încă mai există, dar cererea se stinge puțin câte puțin în fiecare zi. Pentru că au indus panica de parcă vine sfârșitul lumii, pentru că refuză să stimuleze cererea, pentru că se împrumută în draci pentru orice, mai puțin pentru ceea ce este cu adevărat nevoie”, scrie liderul ALDE în mediul online.

Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acoperă creșterile de prețuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică și câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeași sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de șomaj! Deci, care este câștigul economiei?

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu: ”Guvernul Orban trebuie să plece și cei care vor veni trebuie să mărească veniturile populației”

Veniturile populației ar trebui să crească, scrie liderul ALDE, fiindcă numai în astfel de condiții pot fi salvate locuri de muncă. Mărirea pensiilor este un pas esențial, reprezentând ”combustibilul care va menține în mișcare zeci de mii de mici întreprinderi”.

Comerțul mondial ”este la terapie intensivă”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu, iar acest ”paradox” nu este înțeles, așa cum trebuie, de Klaus Iohannis și de Ludovic Orban.

”Da, trăim un paradox pe care Iohannis și Orban par să nu-l înțeleagă: ca să salvăm locurile de muncă trebuie să mărim veniturile! Pentru că acești bani pe care pensionarii ar trebuie să-i primească de la 1 septembrie nu le sunt necesari doar lor, ci ei vor reprezenta combustibilul care va menține în mișcare zeci de mii de mici întreprinderi cu sute de mii de locuri de muncă. În condițiile în care economiile lumii sunt și ele gripate și comerțul internațional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ține în viață companiile mici și mijlocii”, notează Călin Popescu Tăriceanu.

Soluția, crede Călin Popescu Tăriceanu, este ”plecarea guvernului Orban”, iar o nouă guvernare nu poate avea ca ”țintă” imediată decât mărirea veniturilor populației. Aceasta este modalitatea prin care românii și-ar putea recăpăta încrederea în economia națională, în orice alte condiții ajungându-se în faza nedorită în care România va fi ”pârjolită de ciuma galbenă”.

”În consecință, guvernul Orban trebuie să plece și cei care vor veni trebuie să mărească veniturile populației ca o măsură de susținere economică, în primul rând, să impoziteze componenta necontributorie a pensiilor și să redea încrederea românilor în economie. Spaima și statul în casă poate va amâna infectarea cu virus, dar atunci când vom ieși la lumină vom găsi o țară pârjolită de ciuma galbenă”, încheie liderul ALDE postarea de pe pagina sa de socializare.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide