Călin Popescu Tăriceanu strânge semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei: ”Oamenii sunt buni, amabili și primitori, dar frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală”

Călin Popescu Tăriceanu strânge semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei: ”Oamenii sunt buni, amabili și primitori, dar frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală”
Călin Popescu Tăriceanu strânge semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei: ”Oamenii sunt buni, amabili și primitori, dar frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală”
Publicat: 12/08/2020, 10:15
Actualizat: 12/08/2020, 12:09

Într-un mesaj postat în mediul online, Călin Popescu Tăriceanu anunță că a început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Capitalei, menționând și că – din cauza pandemiei de coronavirus – acest demers se desfășoară, acum, în cu totul alte condiții, iar fiecare candidat trebuie să se adapteze ”din mers”. 

Totuși, liderul ALDE se consideră ”norocos”, fiind unul dintre politicienii pe care oamenii  – ”buni, amabili și primitori” – îi recunosc după voce, chiar dacă poartă masca medicală pentru a se proteja de infecția cu noul coronavirus. Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu atrage atenția și asupra unei ”prevederi stupide” care îi obligă pe candidați să ”dea jos panotajele de dimensiuni mai mari” chiar la debutul campaniei electorale, lege care avantajează partidul de guvernământ.

”Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili și primitori, frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaște și după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidați care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuți.

În aceste condiții neobișnuite cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toți candidații ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligați să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)”, notează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Actuala formă de desfășurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ”

Călin Popescu Tăriceanu consideră că partidul de guvernământ este avantajat de actuala formă de desfășurare a campaniei electorale, motiv pentru care este de părere că ar trebui modificată în Parlament ”legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiți să reducem motoarele”.

”În condițiile în care campania clasică, din ușă în ușă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfășura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiți să reducem motoarele. Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidații și programele lor ajung la urechea și ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba”, mai scrie liderul ALDE, candidat la Primăria Generală a Capitalei.

Sigur, păstrarea actualei forme de desfășurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicție, convoacă pe oricine, oriunde, oricând.

Călin Popescu Tăriceanu

”La fel de sigur este că democrația suferă și că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani!”, se încheie mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”