Filmul biografic ”Maria Tănase”, vedeta Festivalului Filmului Internațional de Dragoste ”B.Loved”

Filmul biografic ”Maria Tănase”, vedeta Festivalului Filmului Internațional de Dragoste ”B.Loved”
Publicat: 22/11/2022, 14:22

Filmul biografic ”Maria Tănase”, lansat în această vară – în regia lui Mihai Constantinescu, după un scenariu semnat Titi Popescu, Ioan Cărmăzan și Denis Dinulescu -, cu Lavinia Șandru în rolul principal, va fi vedeta Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”, care începe miercuri, la Sala Dalles din București.

În perioada 23 – 25 noiembrie, vor fi distribuite șase filme de dragoste, unele noi, altele deja premiate la mari festivaluri internaționale, dar filmul despre viața Mariei Tănase va fi, cu certitudine, în atenția tuturor.

Rolul Mariei Tănase este jucat de Lavinia Șandru – jurnalistă și absolventă de Teatru, la Târgu Mureș – care în ultimii ani a revenit pe scenă și pe platourile de filmare, fără să renunțe, însă, la presă. Lavinia Șandru se află la al treilea film de lung metraj, după ”Ana. Ana Simion” și ”Șnițele înaripate”.

În filmul ”Ana. Ana Simion”, Lavinia Șandru a interpretat rolul unei eroine a rezistenței anti-comuniste din Munții Făgărașului, pentru care a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Pelicula va fi proiectată în seara galei finale a Festivalului ”B.Loved”

Lavinia Șandru joacă în acest film alături de Adrian Păduraru, Marius Florea Vizate și Mihai Mălaimare.

Pelicula va fi proiectată în seara galei finale a Festivalului ”B.Loved”, pe data de 25 noiembrie, la ora 18.00. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, la toate filmele festivalului ”B.Loved”, precum și la atelierele care vor avea loc în fiecare zi.

În deschiderea și la gala finală, elevi ai Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” vor susține momente artistice deosebite.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase