Filmul complet al misiunii de salvare eșuate de la Onești. „La un moment dat, s-a produs un declic!” (SURSE)

Redactor:
Andrei Dumitresscu
Filmul complet al misiunii de salvare eșuate de la Onești. „La un moment dat, s-a produs un declic!” (SURSE)
Acțiunea de salvare a polițiștilor a eșuat complet și s-a soldat cu moartea ambilor ostatici

Anchetatorii care au intervenit, luni, pentru salvarea celor doi ostatici luați de Gheorghe Moroșan au descris, minut cu minut, cum a decurs acțiunea încheiată în mod dezastruos, cu moartea ambelor persoane sechestrate. Polițiștii au căutat explicații, iar concluzia finală a fost că, de fapt, victimele sunt vinovate. Și asta, pentru că atunci când, din punctul de vedere al autorităților „totul mergea bine”, atacatorul ar fi avut un „declic”, provocat chiar de către una dintre victime, care l-a atacat și l-ar fi determinat să comită măcelul.  

Reprezentanții Poliției Române au organizat, marți, o conferință de presă pentru a aduce lămuriri publice legate de misiunea de salvare soldată cu moartea groaznică a celor doi ostatici.

În acest sens, anchetatorii au anunțat că primul apel la 112 a fost făcut de agresor la ora 11:47. Apelul a fost trasferat către Polișie, însă, din motive rămase necunoscute, s-a întrerupt. Totuși, operatorii au stabilit repede locul din care s-a sunat, iar 11:52, la adresa respectivă a ajuns primul echipaj de Poliție.

Trei minute mai târziu, la 11:55, a ajuns și grupa operativă, formată din 17 polițiști, un negociator și o echipa SAS Bacău. În plus, la fața locului a ajuns și adjunctul șefului Poliției Municipiului Onești.

Bărbatul a cerut imediat ca, în schimbul vieții celor doi bărbați pe care îi ținea pe balcon cu mânile legate cu niște coliere din plastic,  să fie schimbată sentința instanței prin care pierdea casa. Negociatorul i-a dat asigurări că acest lucru se va întampla, însp nu a reușit să-l convingă de acest lucru.

La ora 13:53, negocierea a fost preluată de unul dintre cei doi negociatori din cadrul IPJ Bacău. Omul era liber și a fost adus de acasă, în condițiile în care colegul său este în concediu medical.

La ora 14:01 au fost chemati cei de la ISU, care au adus o autoscară și două ambulanțe, iar un minut mai târziu noul negociator a avut primul contact cu agresorul.

Era ora 14:38, când Gheorghe Moroșan a telefonat din nou la 112 și a spus clar că are doi ostatici și ii omoară dacă polițiștii încearcă să intervină. Cu această ocazie, a cerut și o răscumpărare de 300.000 euro.

Operatorul 112 i-a cerut să vorbească cu un ostatic. iar telefonul a fost preluat de un bărbat care a spus că a fost amenințat că va fi ucis. Apelul a durat, în total, 5 minute și 41 de secunde.

Între timp, polițiștii au discutat cu soția, care era acolo, însă aceasta a explicat că este de acord cu bărbatul ei și că îl sustine „în tot ce face”.

Polițiștii au folosit o pușcă cu pompă

La 16:39, agresorul a sunat din nou la 112 și a cerut să vorbească imediat cu persoane importante. Apelul a durat 12 minute.

Șase minute mai târziu, la 16:55, avea să aibă loc cumplita tragedie. În timp ce trupele speciale încercau să deschidă ușa metalică, pe care acesta o blocase inclusiv cu o scară, una dintre victime a încercat să il atace pe agresor, moment în care „s-a produs un declic”, iar acesta a devenit agresiv și a ucis ambii ostatici. Acesta este momentul în care victimele au început să țipe, iar  echipa la etajul 2, dotată cu dispozitive de protective, a spart ușa.

Inițial, trupele speciale au tras cu proiectile din cauciuc, iar acesta a scăpat cuțitul, iar un alt luptător SAS a tras cu pușca cu pompă patru cartușe de calibru 9×19 milimetri.

Era însă prea târziu. Una dintre victime murise, în timp ce a doua a fost transportată la spital, unde, în ciuda eforturilor făcute de medici, a decedat.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide