Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu”

Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit... glasul fratelui meu”
Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit... glasul fratelui meu” / Sursă FOTO: captură YouTube
Publicat: 02/03/2021, 12:15
Actualizat: 02/03/2021, 12:16

Fratele unuia dintre bărbații care au fost luați ostatici la Onești a povestit despre modul în care au acționat polițiștii care au participat la intervenție.

În cursul zilei de luni, 1 martie, doi bărbați au fost luați ostatici la Onești iar în urma incidentului au decedat, omorâți fiind de agresor. Fratele unei dintre victima a povestit cum polițiștii care au participat la intervenție păreau să nu știe cum să acționeze într-o astfel de situație, potrivit realitatea.net.

Fratele unuia dintre bărbații uciși: ,„Erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face”

„Din câte am înțeles, au fost trimiși de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimiși să lucreze ca electricieni în apartament. Nu știu ce căutau ei acolo, că nu aveau ce căuta să lucreze într-un apartament. Părerea mea. Au fost trimiși la lucrare, am aflat și eu pe la ora 2 jumătate ce s-a întâmplat. M-am urcat în mașină, am venit fuga, am ajuns aici, am încercat să vorbesc cu cineva. Până la urmă un polițist s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și mi-a spus situația. Am întrebat cine este omul ăsta, ce a făcut… mi-a spus: stați liniștit, nu are antecedente, e totul în regulă. Am încercat să stau calm, am așteptat. Cred că după vreo oră după ce am fost eu aici, pe la 2 și ceva 3, au venit și trupele de intervenție. Au venit și stăteau la vorbe. Eu eram lângă ei, stateau la 5 scări distanță. Ei stateau la vorbe și când au fost început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu, imediat am încercat să fug, din instinct… Ei au început să plece trei încolo, doi înapoi, au uitat berbecul, apoi scutul… îi auzeam cum discută. Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost. Dacă erau aici pe colțul blocului, imediat urcau până la etajul 3, dacă stateau cu totul pregătit. Am zis să stau cât mai departe, să nu mă vadă fratele meu, să facă vreo criză. Și am zis: sunteți profesioniști, faceți-vă treaba. Se pare că nu au fost așa profesioniști. Te-ai fi așteptat să facă și ei ceva cum trebuie. Adică, doi ostatici și doi oameni morți. Ei ziceau, că i-am auzit, stați, mă, liniștiți, că omul cedează, erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face. Au strigat ajutor, dar vă dați seama, dacă omul are un cuțit în mână… într-un minut are timp să facă treaba. Măcar unul dintre ei dacă rămânea în viață… vorbim de vieți de oameni. Dacă erau pregătiți, urcau în 30 de secunde. Nu au fost. Toți cer pensii speciale, toți vor salarii mărite, dar de pregătiți nu e niciunul pregătit”, a povestit fratele uneia dintre victime.

Doi muncitori, uciși cu brutalitatate de un bărbat

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici – luni, 1 martie – de un bărbat de 68 de ani. Acesta era supărat că fusese evacuat în urmă cu mai mulți ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum era renovat de noul proprietar. Din nefericire, ostaticii au fost uciși de agresor, prin înjunghiere, ulterior acesta fiind împușcat de polițiști în picioare, după o negociere de aproximativ patru ore. Totul a început la ora 11.48, chiar agresorul fiind cel care a sunat atunci la 112, ca să anunțe că a sechestrat două persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom