Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu”

Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit... glasul fratelui meu”
Mărturii tulburătoare. Fratele uneia dintre victimele de la Onești: „Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost polițiștii” / „Au început să țipe băieții, eu i-am auzit... glasul fratelui meu” / Sursă FOTO: captură YouTube
Publicat: 02/03/2021, 12:15
Actualizat: 02/03/2021, 12:16

Fratele unuia dintre bărbații care au fost luați ostatici la Onești a povestit despre modul în care au acționat polițiștii care au participat la intervenție.

În cursul zilei de luni, 1 martie, doi bărbați au fost luați ostatici la Onești iar în urma incidentului au decedat, omorâți fiind de agresor. Fratele unei dintre victima a povestit cum polițiștii care au participat la intervenție păreau să nu știe cum să acționeze într-o astfel de situație, potrivit realitatea.net.

Fratele unuia dintre bărbații uciși: ,„Erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face”

„Din câte am înțeles, au fost trimiși de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimiși să lucreze ca electricieni în apartament. Nu știu ce căutau ei acolo, că nu aveau ce căuta să lucreze într-un apartament. Părerea mea. Au fost trimiși la lucrare, am aflat și eu pe la ora 2 jumătate ce s-a întâmplat. M-am urcat în mașină, am venit fuga, am ajuns aici, am încercat să vorbesc cu cineva. Până la urmă un polițist s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și mi-a spus situația. Am întrebat cine este omul ăsta, ce a făcut… mi-a spus: stați liniștit, nu are antecedente, e totul în regulă. Am încercat să stau calm, am așteptat. Cred că după vreo oră după ce am fost eu aici, pe la 2 și ceva 3, au venit și trupele de intervenție. Au venit și stăteau la vorbe. Eu eram lângă ei, stateau la 5 scări distanță. Ei stateau la vorbe și când au fost început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu, imediat am încercat să fug, din instinct… Ei au început să plece trei încolo, doi înapoi, au uitat berbecul, apoi scutul… îi auzeam cum discută. Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost. Dacă erau aici pe colțul blocului, imediat urcau până la etajul 3, dacă stateau cu totul pregătit. Am zis să stau cât mai departe, să nu mă vadă fratele meu, să facă vreo criză. Și am zis: sunteți profesioniști, faceți-vă treaba. Se pare că nu au fost așa profesioniști. Te-ai fi așteptat să facă și ei ceva cum trebuie. Adică, doi ostatici și doi oameni morți. Ei ziceau, că i-am auzit, stați, mă, liniștiți, că omul cedează, erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face. Au strigat ajutor, dar vă dați seama, dacă omul are un cuțit în mână… într-un minut are timp să facă treaba. Măcar unul dintre ei dacă rămânea în viață… vorbim de vieți de oameni. Dacă erau pregătiți, urcau în 30 de secunde. Nu au fost. Toți cer pensii speciale, toți vor salarii mărite, dar de pregătiți nu e niciunul pregătit”, a povestit fratele uneia dintre victime.

Doi muncitori, uciși cu brutalitatate de un bărbat

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici – luni, 1 martie – de un bărbat de 68 de ani. Acesta era supărat că fusese evacuat în urmă cu mai mulți ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum era renovat de noul proprietar. Din nefericire, ostaticii au fost uciși de agresor, prin înjunghiere, ulterior acesta fiind împușcat de polițiști în picioare, după o negociere de aproximativ patru ore. Totul a început la ora 11.48, chiar agresorul fiind cel care a sunat atunci la 112, ca să anunțe că a sechestrat două persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Afecțiunile neurologice afectează mai mulți oameni decât s-a crezut până acum