Apartamentul ucigașului de la Onești, executat silit pentru o pagubă de peste 8 miliarde de lei vechi. Soția criminalului a fost responsabilă pentru furtul a peste 7,6 tone de titan!

Apartamentul ucigașului de la Onești, executat silit pentru o pagubă de peste 8 miliarde de lei vechi. Soția criminalului a fost responsabilă pentru furtul a peste 7,6 tone de titan!
Sursă FOTO: Facebook - Gheorghe Moroșan
Publicat: 02/03/2021, 12:02
Actualizat: 10/06/2021, 16:08

Apartamentul bărbatului care a ucis doi muncitori pe care îi luase ostatici, fusese executat silit din cauza unei pagube în valoare de peste 8,3 miliarde de lei vechi, care îi fusese imputată soției sale, gestionară la SC Chimcomplex SA Borzești, după ce din depozitul central dispăruseră nu mai puțin de 7,6 tone de titan. 

Problemele soților Gheorghe și Aurelia Moroșan au început încă din anul 2003, când femeia a fost somată să plătească 8,3 miliarde de lei vechi, după ce magaziile A05 ale Depozitului Central, unde femeia a fost gestionară, ar fi fost jefuite în trei rânduri.

În urma inventarierii bunurilor aflate în incinta respectivă, reprezentații instituției au ajuns la concluzia că se furaseră bare din titan care cântăreau, în total,  7.606 kilograme, dar și o mulțime de robineți, corpuri de ventile, bare din oțel și inox dar și alte bunuri.

Ca urmare, prejudiciul i-a fost imputat gestionarei, care a fost acuzată că nu ar fi sigilat magaziile în mod corect și că nu ar fi pus lacătul așa cum ar fi trebuit.

Femeia a contestat somația deplată la Tribunalul Bacău, unde ar fi cerut ca reprezentanții firmei să-i dovedească vinovăția cu documete, dar și cu martori.

Ziarul de Iași relata, în 2003, că Aurelia Moroșan lucra ca gestionară la SC Chimcomplex SA Borzești încă din 1988. Conform sursei citate, primele probleme legate de numele femeii ar fi apărut în 1994, când s-a furat motorină în cazul unui transfer de combustibil de la Căile Ferate Uzinale.

La acel moment, soția criminalului a fost dată afară, însă aceasta a contestat în instanță decizia de concediere. Magistrații i-au dat dreptate și mai mult, au obligat angajatorul și-i achite și salariile aferente perioadei în care a stat acasă.

Aurelia Moroșan a fost reangajată și disptibuită pe un post de „primitor-distribuitor la depozitul de metalurgice, neferoase și electrice”.

În anul 2002, aceasta a ajuns în mijlocul unui nou scandal după ce un paznic a surprins niște hoți care tocmai furau din depozit.

Aurelia Moroșan, acuzată că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu

S-a făcut o anchetă internă în urma căreia conducerea SC Chimcomplex SA Borzești a ajuns la concluzia că responsabilă pentru furturi este Aurelia Moroșan care, și-ar fi „îndeplinit în mod defectuos obligațiile care-i reveneau privind depozitarea, manipularea, gestionarea și paza produselor”.

Ca urmare, la data de 11 decembrie 2002, compania a emis, potrivit publicației citate, „Decizia de imputare 240, cu suma de 8,3 miliarde de lei”, care a numărat nu mai puțin de 233 de pagini.

În consecință, a fost pus sechestru asigurator pe apartamentul din Onești al soților Gheorghe și Aurelia Moroșan, evaluat atunci la 250 de milioane de lei vechi.

Au urmat mai multe procese, iar cei doi soți au rămas, până la urmă, fără locuință, care a fost pusă în vânzare.

Cei doi au fost nevoiți să se mute în localitatea Bogdănești, unde aveau o altă casă, însă nu s-au putut împăca niciodată cu pierderea suferită, în condițiile în care au considerat că li s-a făcut o nedreptate.

După ce, în 2018, Gheorghe Moroșan a anunțat public că-și va face dreptate „cu arma de foc”, acesta a ucis cu bestialitate doi muncitori care veniseră să lucreze în locuința respectivă, după ce, inițial, i-a ținut pe aceștia ostatici timp de cinci ore, fără ca polițiștii să intervină pentru salvarea victimelor.

Trupele spaciale au intervenit abia după ce Moroșan i-a măcelărit pe cei doi și l-au împușcat în mâini și picioare.

A fost reținută și soția bărbatului, care se afla la etajul 4 al imobilului, de unde îl anunța cu privire la mișcările polițiștilor. În plus, în geanta femeii s-au găsit și coliere din plastic, folosite pentru imobilizarea ostaticilor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”